• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi-Ducati: Ένας Τίτλος για Ιστορία
Τα κίνητρα του Rossi για να κερδίσει έναν Τίτλο
Νέα 11/01/2012 - 13:12

Είναι χιλιοειπωμένο αλλά πέρσι ήταν χειρότερη αγωνιστική χρονιά του Valentino Rossi όπως και της Ducati. Έτσι η όλη η ομάδα θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή την νέα χρονιά καθώς θα έχουν μια καινούργια μοτοσυκλέτα και νέους, φερέλπιδες στόχους.

Πολλοί διατηρούν αμφιβολίες για το εάν ο «Γιατρός» θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει καθώς η ηλικία του θα είναι πλέον 33 ετών και θεωρείται μεγάλος για τους αγώνες. Ας μην ξεχνάμε ότι το MotoGP κυριαρχείται από οδηγούς που η ηλικία τους κυμαίνεται μεταξύ 20-30 ετών.

 

Ο Rossi είναι κατά έξι χρόνια μεγαλύτερος από τον Casey Stoner και τον Dani Pedrosa και κατά οκτώ χρόνια από τον Jorge Lorenzo. Ωστόσο ο Valentino είναι σε θέση να κερδίσει τον 10ο Παγκόσμιο Τίτλο του καθώς δεν του λείπει το ταλέντο ενώ έχει χρόνια μπροστά του, ιδίως εάν δούμε τι συνέβη στο παρελθόν.

 

Για παράδειγμα, το 1949, όταν θεσμοθετήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Leslie «Les» Graham κέρδισε τον Τίτλο σε ηλικία 38 ετών με μια AJS Porcupine 500. Το 1974 ο Phil Read στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε ηλικία 35 ετών με μια MV Agusta. Το 1998 ο Mick Doohan κέρδισε τον τελευταίο του Τίτλο σε ηλικία 33 ετών.

 

Αν ο Rossi καταφέρει φέτος το ίδιο θα το έχει πράξει στην ίδια ηλικία με τον Αυστραλό και θα είναι ο τρίτος «γηραιότερος» αναβάτης στην Ιστορία που το έχει πετύχει ενώ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Giacomo Agostini (8 Τίτλοι στην μεγάλη κατηγορία). Τέλος, αν το καταφέρει, ο Rossi θα είναι ο πρώτος αναβάτης στην Ιστορία που θα έχει κερδίσει Πρωταθλήματα με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές.

Βλέπουμε λοιπόν ότι έχει πολλά κίνητρα για να προσπαθήσει να κερδίσει.

Επόμενο άρθρο »

Domenicali: Θα επιστρέψουμε στο “μη πλαίσιο”

« Προηγούμενο άρθρο

Del Torchio: «Ο Rossi θα είναι και στο μέλλον»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA