• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: “Τι κάναμε από το χειμώνα ως τώρα; Τίποτε!”
Ο Valentino βρίσκει θετικό το ότι θα οδηγήσει την GP12 ο Checa!
Νέα 21/10/2011 - 19:53

O Valentino Rossi έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και έτσι σήμερα τα είπε “χύμα” μετά τις δοκιμές. 

“Τι άλλαξε από τις χειμερινές δοκιμές; Σχεδόν τίποτε!” είπε ο Ιταλός σε σχέση με την πρώτη φορά που οδήγησε την GP11.

Η μοτοσυκλέτα σήμερα, η 11.2 είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη του Φεβρουαρίου, αφού τη θέση του carbon έχει πάρει το αλουμίνιο, η πίσω ανάρτηση είναι εντελώς διαφορετική και το κιβώτιο είναι νέο.

“Δεν βελτιωθήκαμε σε τίποτε, είμαστε πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Μόνο το κιβώτιο είναι καλύτερο, είμαι πιο γρήγορος στην επιτάχυνση”, είπε ο Vale.

“Το να κάνουμε μια άμεση σύγκριση με το τεστ του Φεβρουαρίου είναι δύσκολο, γιατί η πρόσφυση είναι σε χαμηλότερο επίπεδο”, σχολίασε και εμείς σημειώσαμε ότι είχε κάνει ταχύτερο γύρο 2:01.469 με απόσταση από τον τότε πρώτο τον Stoner στα 1.804 δευτερόλεπτα, ενώ σήμερα με 2:03.667 είναι σε απόσταση από τον Pedrosa στα 2.427 δευτερόλεπτα. Δηλαδή η διαφορά από τον πρώτο μεγάλωσε, παρά τις όποιες αλλαγές.

“Δεν είμαι πια σίγουρος ότι ο δρόμος που πήραμε είναι ο σωστός. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι το υλικό στην κατασκευή του πλαισίου, αλουμίνιο ή carbon”, λέει ο νικητής της περασμένης χρονιάς στην Μαλαισία:

“Δεν καταφέραμε ακόμη να καταλάβουμε ποιό είναι το πρόβλημα”.

 

Μετά ο “γιατρός” μίλησε για τις ρυθμίσεις εν όψη του Αγώνα της Κυριακής:

“Στις σημερινές δοκιμές αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, ειδικά στο πιο γρήγορο κομμάτι της πίστας. Στο τέλος των ΕΔ2 κάναμε κάποιες αλλαγές στο πίσω αμορτισέρ και η αίσθησή μου βελτιώθηκε, αλλά όχι οι χρόνοι. Πρέπει να βρούμε τις ρυθμίσεις για την σκληρή γόμα, που θα είναι η σωστή επιλογή για τον αγώνα”.

Κοιτώντας μπροστά ο Valentino αναφέρθηκε στην πρόσφατη υπογραφή της Ιταλικής εταιρίας με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή WSBK Carlos Checa, ο οποίος θα οδηγήσει την Desmosedici στην προσπάθεια για εξέλιξη, αφού οι 8 μέρες δοκιμών των επίσημων οδηγών τελείωσαν για την Ducati:

“Ο Carlos είναι ένας οδηγός με πολύ εμπειρία και οδηγούσε για πολλά χρόνια στο MotoGP. Η βοήθειά του μπορεί να είναι σημαντική”, κατέληξε ο Rossi, που φανερά είναι απογοητευμένος από την εξέλιξη που έγινε μέχρι τώρα.

Βέβαια η Ducati από την μεριά της λέει ότι όλα αυτά που έγιναν, είναι η προσπάθεια να αφουγκραστούν ό,τι ήθελε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα μετράει και το ότι μέχρι τώρα οι αλλαγές που έγιναν δεν είναι ουσιαστικές στο συνολικό σχεδιασμό, αλλά προσπάθειες να ρυθμιστεί σωστά το υπάρχον σχέδιο.

 

Ελπίζουμε στην Valencia να δούμε κάτι δραστικά διαφορετικό, που να καταφέρει να λύσει τα προβλήματα!

 

Επόμενο άρθρο »

Το «Big Bang» ευκαιριών επιστρέφει!

« Προηγούμενο άρθρο

O Edwards θα οδηγήσει Suter-BMW

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα