• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η θέση οδήγησης το πρόβλημα του Rossi
O Valentino μίλησε για τα θέματα με την Ducati Desmosedici
Νέα 30/09/2011 - 13:01

 

Ήδη από τον προηγούμενο αγώνα, όταν εμφανίστηκε σε Αγώνα το πλαίσιο από αλουμίνιο στην GP11.2, o Valentino Rossi μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα της θέσης οδήγησης στην Desmosedici, η οποία θέση τον εμποδίζει από το να οδηγεί όπως θα ήθελε. 

Αν συγκρίνουμε φωτογραφίες του Rossi στην οδήγηση της Desmosedici και της M1, είναι προφανές ότι υπάρχει διαφορά στη θέση του σώματος του Rossi. Μάλιστα σε άρθρο το site μας είχε επισημάνει την προσπάθεια που κάνει ο Ιταλός στο να αλλάξει τον τρόπο οδήγησής του.

Ο ίδιος είπε:

“Ίσως η Ducati έχει μια θέση οδήγησης που ταιριάζει περισσότερο σε μικρότερους και κοντύτερους οδηγούς όπως ο Stoner, παρά σε ψηλότερους όπως εγώ”.

Μάλιστα σήμερα στην Ιαπωνία μιλώντας στην αγγλική εφημερίδα MCN σχολίασε: “Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στην κατανομή βάρους και ειδικά στην θέση μου πάνω στην μοτοσυκλέτα. Αυτή ήταν η κυριότερη δουλειά που κάναμε στην Jerez, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το κύριο πρόβλημα αυτής της μοτοσυκλέτας. Θέλω να είμαι πιο μπροστά. Δεν μου αρέσει η θέση μου πάνω στην μοτοσυκλέτα και το λέω αυτό στον Filippo (Preziosi) εδώ και λίγο καιρό”.

Σε αυτό το σημείο εξήγησε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να λυθεί αυτό το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι ίσως αυτό να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το περίφημο μπροστινό μέρος του πλαισίου.

“Χρειαζόμαστε χρόνο για να κατασκευάσουμε ένα νέο μέρος και ελπίζω ότι αυτό θα φτάσει όσο συντομότερα γίνεται και στην συνέχεια πρέπει να καταλάβουμε εάν αυτό κάνει τη διαφορά. Με carbon ή αλουμίνο, δεν ξέρω αν θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά. Για μένα είναι πιο σημαντική η κατανομή του βάρους και η θέση όλων των πραγμάτων της μοτοσυκλέτας. Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα πράγματα. Ξεκινήσαμε με αυτό στην Jerez, αλλά η δουλειά είναι μακρόχρονη και χρειάζεται να κατασκευάσουμε μερικά άλλα μέρη για να τα μετακινήσουμε όλα πάνω στην μοτοσυκλέτα”.

Επόμενο άρθρο »

Ο Ito δηλώνει ευχαριστημένος

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto2 ΕΔ2: Πρώτος ο Luthi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα