• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι αριθμοί πριν το Misano
Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία
Νέα 01/09/2011 - 15:06

Ας δούμε κάποιες πληροφορίες οι οποίες αφορούν στα στατιστικά στοιχεία πριν το Grand Prix του Misano:  

 

29

H pole position του Casey Stoner στην Ινδιανάπολη ήταν η 29η στην ως τώρα καριέρα του. Τον ίδιο αριθμό έχει επιτύχει και ο Kevin Schwantz, όταν συμμετείχε στα 500cc. Από το 1974, οπότε και υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τις pole position, μόνο δύο αναβάτες τους έχουν ξεπεράσει. Ο Mick Doohan, με 58, και ο Valentino Rossi, με 49.

 

15

Ως τώρα, έχουν περάσει 15 αγώνες στο MotoGP χωρίς νίκη από Ιταλό αναβάτη. Αυτή είναι η πιο μακρόχρονη περίοδος που συμβαίνει αυτό έπειτα από την αντίστοιχη των 17 αγώνων χωρίς Ιταλική νίκη στο θεσμό. Αφορά στον Max Biaggi ο οποίος κέρδισε στο Brno το 1998 και έπειτα ξανάκανε το ίδιο στην Νότια Αφρική το 1999.  

 

14

Οι αναβάτες με καταγωγή από το San Marino έχουν συνολικά 14 νίκες στα Grand Prix. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο, τον Manuel Poggiali (12 νίκες, 7 στα 125cc και 5 στα 250cc) και τον Alex De Angelis (2 νίκες, 1 στα 250cc και 1 στην Moto2).

 

10

Με τη δέκατη θέση στην οποία τερμάτισε ο Valentino Rossi στην Ινδιανάπολη ισοφάρισε το χειρότερο αποτέλεσμα του σε στεγνή πίστα, σε αγώνα που δεν έπεσε και δεν συνέχισε σε αυτόν μετά την πτώση του. Η πρώτη φορά ήταν το 2007 στο Τουρκικό Grand Prix, όπου αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω ελαστικό.

 

5

Η νίκη του Marc Marquez στην Ινδιανάπολη ήταν η πέμπτη του στην Moto2. Η πρώτη του νίκη ήταν στο Le Mans και με αυτή έγινε ο νεαρότερος αναβάτης που έχει κερδίσει στην ενδιάμεση κατηγορία. Όμως στις ΗΠΑ έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ. Έγινε ο πιο νέος οδηγός που έχει κερδίσει πέντε φορές στην κατηγορία και πέρασε τον Dani Perdosa που κατείχε το ρεκόρ ως τώρα.

 

3

Στην Ινδιανάπολη ήταν η πρώτη φορά που τρεις Ισπανοί αναβάτες ανέβηκαν στο βάθρο, στην ενδιάμεση κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Είναι αισιόδοξοι στην Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

O Dovizioso στην Honda LCR;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA