• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Marquez: «Τώρα αρχίζω να διασκεδάζω»
Έμαθε από τα λάθη και θα προσπαθήσει για το καλύτερο
Νέα 29/07/2011 - 12:47

Ο Marc Marquez, ο αναβάτης της CatalunyaCaixa Repsol στην Moto2 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην κατηγορία, στους τελευταίους αγώνες. Αν και πρωτοεμφανιζόμενος στην Moto2, είναι δεύτερος στην βαθμολογία και έδειξε ότι προσαρμόζεται γρήγορα καθώς κέρδισε στο Le Mans (τέταρτος αγώνας της χρονιάς) και είχε τρεις συνεχόμενες νίκες σε Assen, Mugello και Sachsenring.

Ο νεαρός Ισπανός έδωσε συνέντευξη όπου είπε τα εξής:

 

Έπειτα από τις δοκιμές στην αρχή της χρονιάς, περίμενες αυτό το αποτέλεσμα;

«Η προσαρμογή μου στις δοκιμές ήταν πιο γρήγορη απ’ ό,τι περίμενα. Πίστευα ότι θα τα πήγαινα καλύτερα στην αρχή της χρόνιας. Έπεφτα αλλά το καλό είναι ότι αυτό συνέβαινε ενώ προσπαθούσα για τις πρώτες θέσεις. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα είχα ένα καλό αποτέλεσμα καθώς έκανα καλή δουλειά και διατηρούσα ένα ψηλό επίπεδο. Έτσι τα δεδομένα άλλαξαν, σταμάτησα να πέφτω και τα καταφέραμε.»  

 

Πώς αισθανόσουν όταν έπειτα από τους τρεις πρώτους αγώνες δεν είχες κανένα βαθμό, παρότι ήσουν από τους πιο γρήγορους αναβάτες της κατηγορίας;

«Ήταν δύσκολα και χρειαζόμουν χρόνο, όμως με τη βοήθεια της ομάδας μου τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Moto2 και έπρεπε να μάθω από τα λάθη μου και να μην τα επαναλαμβάνω. Τα κατάφερα και έτσι έφερα καλά αποτελέσματα.»

 

Έμαθες από τις πτώσεις;

«Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις και οι πτώσεις είναι ένας από αυτούς. Είναι άμεσος και αποτελεσματικός.»

 

Από το Le Mans και έπειτα, έχεις τέσσερις νίκες και μια δεύτερη θέση σε έξι αγώνες. Τι άλλαξε σε σχέση με πριν;

«Αυτό που άλλαξε είναι ότι έκανα χιλιόμετρα οδηγώντας την μοτοσυκλέτα. Έμαθα τις αντιδράσεις της, αισθάνθηκα πιο άνετα πάνω της και άρχισα να ευχαριστιέμαι. Επίσης έμαθα να συνεργάζομαι καλύτερα με την ομάδα και να καταλαβαίνουμε βαθύτερα ο ένας τον άλλο.»

 

Τι είναι σημαντικότερο στην Moto2, να έχεις ένα καλό ρυθμό στον αγώνα ή μια καλή θέση στην εκκίνηση;

«Όλα είναι σημαντικά. Ο καλός ρυθμός είναι βασικός καθώς ο αγώνας διαρκεί πολύ και πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν από την αρχή ως το τέλος. Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό να ξεκινάς από τις εμπρός θέσεις. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό ισχύει και στον αγώνα όπου είναι δύσκολο να περάσεις στις πρώτες θέσεις.»

 

Στην Moto2 είχαμε πολλούς αναβάτες να βρίσκονται στην πρώτη θέση αλλά φέτος εσύ και ο Stefan Bradl έχετε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και μόνο ο Andrea Iannone κατάφερε να σας κερδίσει. Σε εκπλήσσει αυτό;

«Δεν το περίμενα, πίστευα ότι θα υπάρχουν περισσότεροι νικητές. Όμως ο Bradl δείχνει να είναι διαρκώς σταθερός και πρέπει να είμαστε πιο υπομονετικοί και να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία και υπάρχουν πολλοί δυνατοί αναβάτες. Έτσι πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Νομίζω ότι θα υπάρξουν και άλλοι νικητές. Οι Luthi, De Angelis, Takahashi, Iannone, Julian Simon και Aleix Espargaro μπορούν να εκπλήξουν ανά πάσα στιγμή.»  

 

Έχεις προγραμματίσει διακοπές;

«Θα ξεκουραστώ και θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Όμως θα συνεχίσω να εξασκούμαι για να είμαι έτοιμος στο Brno.»

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Είναι νωρίς να μιλάμε για Τίτλο»

« Προηγούμενο άρθρο

Ευχαριστημένοι στην Bridgestone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA