• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi προσπαθεί να αλλάξει το στυλ του!
Αρχίζει να βγαίνει περισσότερο στην στροφή
Νέα 07/07/2011 - 15:20

Ο Valentino Rossi έχει δηλώσει από την αρχή της φετινής σεζόν – από τις δοκιμές της Valencia τον περασμένο Νοέμβριο – ότι παράλληλα με τις αλλαγές που θέλει από την Ducati ως προς την μοτοσυκλέτα, χρειάζεται να αλλάξει το οδηγικό του στυλ, αφού αυτή η μοτοσυκλέτα είναι ένα πραγματικό πρωτότυπο, σε σχέση με όλες τις Ιαπωνικές. 

Για πρώτη φορά λοιπόν στο Mugello βλέπουμε σε φωτογραφία του συνεργάτη μας Εnnio Giurini, τον Rossi να βγαίνει περισσότερο (φωτ.1) από όσο συνηθίζει στο εσωτερικό στης στροφής, κάτι που θυμίζει το στυλ του Stoner (φωτ.2), το οποίο μπορούμε να δούμε σε σχέση με αυτό του Dovizioso, στην επόμενη φωτογραφία (φωτ.3).

Οι Rossi & Dovi έχουν το πιο κλασικό στυλ, που θέλει τους ώμους του οδηγού πάνω ή κοντά στην κατάληξη των πιρουνιών στο τιμόνι (φωτ.4), ώστε να έχουν καλύτερες αντιδράσεις στο κοντρόλ της μοτοσυκλέτας όταν αρχίσει να χάνει πρόσφυση, ειδικά μπροστά. Ο Stoner από την άλλη μεριά οδηγεί με το σώμα του εντελώς έξω, γεγονός που βοηθάει σε ένα καλύτερο συνολικό σημείο κέντρου βάρους του οδηγού και της μοτοσυκλέτας (φωτ.5). Αυτό όμως το στυλ έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι τόσο εύκολο να σώσεις μια πτώση, όταν τα πράγματα δυσκολέψουν.

Από τη μεριά τους τα Bridgestone έχουν τρομερή πρόσφυση, αλλά τους λείπει η προοδευτικότητα. Δηλαδή φεύγουν απότομα όταν χάσουν πρόσφυση, γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους.

Α’: Ακόμη και αν οδηγείς όπως ο Rossi είναι δύσκολο να σώσεις την πτώση!

Β’: Αφού έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να σωθεί η πτώση, καλύτερα να βοηθάς - με το σώμα πιο έξω - τη συνολική κατανομή βάρους!

Ο Rossi λοιπόν προσπαθεί να αποφασίσει τι από τα δύο είναι καλύτερο για τη συνέχεια, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει τις αλλαγές και την εξέλιξη που γίνεται με την μοτοσυκλέτα του!

Ο καιρός θα δείξει πια είναι η σωστή κατεύθυνση…

 

Επόμενο άρθρο »

Υπό διορία ο Elias

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: «Δεν θεωρώ ότι έχουν προοδεύσει στην Yamaha»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA