• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Live: Ο Rossi κοιτάζει μόνο το 2012
Οι προσδοκίες του ίδιου και της ομάδας δεν εκπληρώθηκαν
Νέα 02/07/2011 - 23:19

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Οι Κατατακτήριες Δοκιμές για το Ιταλικό GP δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Valentino Rossi, η ομάδα του και οι χιλιάδες οπαδοί του που έχουν κατακλίσει τις πλαγιές της πίστας.

Ο Ιταλός Σούπερ – Σταρ είδε σήμερα δύο αντιπάλους του να τον εκθρονίζουν από το απόλυτο ρεκόρ πίστας που είχε από το 2008. Το πρωί ο Lorenzo και το απόγευμα ο Stoner, τη στιγμή που ο ίδιος πάλευε με μια «δύσκολη να οδηγηθεί» Ducati.

Το ίδιο που έλεγε και στα δύο προηγούμενα GP, στο Silverstone και το Assen και τώρα στο Mugello. Και όλα αυτά παρά τη μεγάλη αλλαγή που τόλμησε η ομάδα, με τον κινητήρα του 2011 προσαρμοσμένο στο πλαίσιο του 2012, με το οποίο έχει κάνει πριν λίγες μέρες δοκιμές στην πίστα της Ferrari και από το οποίο έχει μείνει ευχαριστημένος με τον κινητήρα των 1000cc βέβαια.

 

«Είναι κρίμα, αφού ελπίζαμε ότι τουλάχιστον εδώ στο Mugello θα ήμασταν ταχύτεροι, αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα όπως θέλω. Δεν έχω καλή αίσθηση από το μπροστινό και χάνω πολύ στην είσοδο της στροφής. Είχαμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε και η βροχή το απόγευμα κατέστρεψε τα πλάνα μας, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για τη διαφορά, αφού οι συνθήκες ήταν ίδιες για όλους. Είναι αλήθεια ότι χάσαμε και το πρωινό χθες και ότι ακόμη δουλεύουμε στην εξέλιξη. Όσο για το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας κάναμε πρόοδο με την GP11.1 και λύσαμε κάποια θέματα. Η επιτάχυνση είναι καλύτερη, αλλά έχουμε δουλειά ακόμη με το μπροστινό. Προφανώς θα κάνουμε το καλύτερό μας στον αγώνα, αν και θα είναι δύσκολα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μαζέψουμε εμπειρία που θα είναι χρήσιμη για το μέλλον», είπε ο Valentino που προφανώς εστιάζει την προσπάθειά του από δω και πέρα στο 2012 και την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας των 1000cc.

 

«Βλέποντας ότι είσαι πίσω από άλλες Ducati, είσαι σίγουρος ότι η GP11.1 είναι καλύτερη από την προηγούμενη μοτοσυκλέτα σου», ρώτησε Ιταλός συνάδελφος.

«Μόνο το πίσω μέρος έχει αλλάξει στη νέα μοτοσυκλέτα, όπου έχουμε ένα νέο ψαλίδι. Αυτό μας έδωσε περισσότερη σταθερότητα, αλλά το μπροστινό είναι παρόμοιο με της GP11 και εκεί είναι που παραμένουν τα προβλήματά μας. Το γεγονός ότι άλλοι είναι γρηγορότεροι από μένα με την GP11 είναι πιθανόν επειδή έχουν περισσότερη εμπειρία στη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να πω ακόμη αν η νέα μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη από την παλιά, αλλά σίγουρα είναι σημαντικό να δουλεύεις κοιτώντας το μέλλον», είπε ο Rossi δίνοντας και πάλι το στίγμα ότι μάλλον το ξεχνάει το 2011!

Και συμπλήρωσε:

«Δεν χρειαζόμαστε μια καινούργια μοτοσυκλέτα, μια GP11.2, αλλά μιλήσαμε με τον Preziosi στο να δουλέψουμε πάνω σε αυτήν. Ακόμη δεν είμαι σίγουρος προς ποια κατεύθυνση».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν είχε τα ίδια προβλήματα με το μπροστινό της GP12 των 1000cc, απάντησε:

«Είχα κάποια προβλήματα, ναι, αλλά όχι τόσο εμφανή. Εκτός του ότι έκανα ταχύτερους γύρους, ήμουν επίσης ταχύτερος και μέσα στην στροφή και πρέπει να καταλάβουμε το γιατί».

Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι τελικά δεν θα πάρουν μέρος στο τεστ της Δευτέρας, όπου θα μπορούσαν βάσει κανονισμού να δοκιμάσουν την GP11.1 σε σχέση με την GP12 στις ίδιες ακριβώς συνθήκες:

«Ναι, καλό θα ήταν, αλλά δεν είναι επιλογή μας να μην κάνουμε το τεστ την Δευτέρα. Απλά μείναμε από κινητήρες που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Θα μπορούσαμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την τωρινή μοτοσυκλέτα για να καταλάβουμε αν πρέπει να αλλάξουμε κάτι για το 2012».

 

Τέλος ο Valentino αναφέρθηκε στο μάτι που σχεδίασε μαζί με τον Drudi στο κράνος του:

«Σημαίνει… πρόσεχε. Αν ήμουν γρήγορος θα μπορούσε να απευθύνεται στους άλλους οδηγούς με τη σημασία «πρόσεχε τον Rossi», αλλά η πρώτη εκδοχή είναι πιο κατάλληλη για την περίσταση…»

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Στιγμιότυπα από τις Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto2 Κατατακτήριες: Ο Marquez επικεφαλής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA