• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi εξηγεί την απόφαση να οδηγήσει την GP11.1
Είναι θέμα αίσθησης, είναι ρίσκο, η GP11 είναι του Stoner
Νέα 23/06/2011 - 01:20

 

O Valentino Rossi αποφάσισε να κάνει την κίνηση και να πάει από την Desmosedici GP11 στην GP11.1, βασιζόμενος στην αίσθησή του και μόνο.

«Είναι θέμα των αισθήσεων που σου δίνει η μοτοσυκλέτα. Ένιωσα καλά πάνω στην GP12 από την πρώτη στιγμή και ένιωσα ότι είναι η μοτοσυκλέτα μου. Είναι ωραίο να την οδηγείς και κάθε φορά στην πίστα μπορούσαμε να την βελτιώνουμε».

 

Έρωτας από την πρώτη ματιά λοιπόν, με την GP12, γεγονός που ώθησε τον Τεχνικό Διευθυντή της Ducati, τον Filippo Preziosi να παρουσιάσει στον Rossi αυτήν την ευχάριστη έκπληξη.

«Δεν ήξερα τίποτε γι αυτό, μέχρι που τελειώσαμε το τελευταίο τεστ στο Mugello. Τότε ο Preziosi πρότεινε την ιδέα να βάλουμε τον κινητήρα των 800cc στο σασί της GP12 και γω αμέσως συμφώνησα», σχολίασε ο Rossi.

 

«Κάναμε μια επιλογή με ρίσκο, αλλά ήταν απαραίτητη γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τη διαφορά στους ανταγωνιστές μας. Επιπλέον η GP11 ήταν μια μοτοσυκλέτα στο τέλος της εξέλιξής της και δεν μπορούσε να βελτιωθεί περισσότερο. Φτιάχτηκε από κάποιον άλλο (εννοεί τον Casey Stoner) και εξελίχτηκε σε λάθος μονοπάτι», συμπλήρωσε ο 9 φορές παγκόσμιος Πρωταθλητής. 

 

Βέβαια πέρα από το νέο σασί του 2012, η εξέλιξη της Ducati είναι και στο νέο DTS (Ducati Seamless Transmission), κάτι με το οποίο επίσης ρισκάρει η Ιταλική εταιρία, αφού δεν έχει δοκιμαστεί από τους εργοστασιακούς οδηγούς.

«Είναι κάτι το οποίο ζήτησα από την πρώτη στιμγή που οδήγησα την Desmosedici. Αμέσως συνειδητοποίησα ότι οι αλλαγές των ταχυτήτων ήταν πολύ αργές, ακόμη και σε σχέση με την Yamaha. Αυτή η νέα εξέλιξη θα μας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα, επίσης επειδή η μοτοσυκλέτα θα είναι περισσότερο σταθερή όταν θα αλλάζουμε ταχύτητες, όταν είμαστε πλαγιασμένοι».

 

Βέβαια ο Rossi και η Ducati γνωρίζουν ότι η Honda ακόμη έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα:

«Δεν περιμένουμε να τους κερδίσουμε αμέσως, ακόμη μας λείπει κάτι. Ακόμη δεν έχουμε δεδομένα για την GP11.1. Ποτέ δεν δοκιμάσαμε τον κινητήρα των 800cc στο πλαίσιο του 2012 (ούτε οι δοκιμαστές), έτσι είμαι περίεργος, όπως όλοι, να δούμε πόσο ανταγωνιστική είναι. Αυτός ο αγώνας θα είναι χρήσιμος για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας για το Mugello, για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς και για το 2012. Αυτό που κάναμε είναι να επιταχύνουμε τη διαδικασία».

Επόμενο άρθρο »

Παρουσιάστηκαν οι Yamaha με τα νέα χρώματα

« Προηγούμενο άρθρο

Oι πρώτες φωτογραφίες της Ducati GP11.1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA