• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone 125cc: Πρώτος ο Folger
Kέρδισε για πρώτη φορά στο MotoGP
Νέα 12/06/2011 - 18:45

O 17χρονος Jonas Folger (Red Bull Ajo Motorsport) πήρε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη βρεγμένη πίστα του Silverstone, έπειτα από μια έντονη μάχη με τον Johann Zarco (Avant-AirAsia-Ajo), ο οποίος ήταν δεύτερος με διαφορά 3.885 δευτερόλεπτα.

Ο Folger εκκίνησε στον αγώνα από την 8η θέση αλλά ήδη από τον πρώτο γύρο ήταν μεταξύ των πρώτων. Η μάχη με τον Zarco άρχισε από εκείνο το σημείο και κράτησε μέχρι την καρό σημαία. Έτσι ο Folger κέρδισε στον θεσμό έπειτα από 44 συμμετοχές σε αυτόν και πέρασε στην δεύτερη της βαθμολογίας.

 

Τρίτος τερμάτισε ο Hector Faubel (Bankia Aspar) και τέταρτος ο Luis Salom (RW Racing GP), ο οποίος είχε μια έντονη μονομαχία με τον Efren Vazquez (Avant-AirAsia-Ajo) ως τη γραμμή του τερματισμού. Τελικά ο Vazquez ήταν πέμπτος αλλά με διαφορά μόλις 0.239 δευτερόλεπτα από τον Faubel.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Adrian Martin (Bankia Aspar) o οποίος επτά γύρους πριν το τελος είχε μια πτώση (highside), όμως δεν έπαθε κάτι και συνέχισε κανονικά τον αγώνα.

 

Πίσω του ήταν ο Sandro Cortese (Intact Racing Team Germany) και στην όγδοη θέση ο Nicolas Terol (Bankia Aspar) o οποίος έκανε έναν αγώνα τακτικής και προτίμησε να μαζέψει βαθμούς παρά να ρισκάρει μια πτώση στη προσπάθειά του για κάτι καλύτερο. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jakub Kornfeil (Ongetta-Centro Seta) και Danny Kent (Red Bull Ajo Motorsport).

 

Η βρεγμένη πίστα αποτέλεσε αιτία να πέσουν πολλοί οδηγοί, μεταξύ των οποίων ο Maverick Vinales (Blusens by Paris Hilton Racing Team) –o οποίος εγκατέλειψε έξι γύρους πριν τον τερματισμό και ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση–, ο Marcel Schrοtter (Mahindra Racing) και ο Sergio Gadea (o ομόσταυλος του Vinales).

Να πούμε ότι οι Giulian Pedone (Phonica Racing), Peter Sebestyen (Caretta Technology Forward Team) και Jasper Iwema (Ongetta-Abbink Metaal) αντιμετώπισαν τεχνικά με την μοτοσυκλέτα τους και εγκατέλειψαν ενώ ο Harry Stafford (Ongetta-Centro Seta) δεν κατάφερε να εκκινήσει.

 

Δείτε τους χρόνους αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Επόμενο άρθρο »

WSBK Misano: Ο Checa κέρδισε και στον 2ο αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: 3η συνεχόμενη νίκη Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα