• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πίστες στην Ρωσία! Στο Καζάν τα WSBK;
Πίστες για 5 μήνες το χρόνο
Νέα 22/05/2011 - 17:53

 

Η συμφωνία της Infront Motor Sports και της Yaknich Motorsport για να γίνει στην Ρωσία ένας από τους γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike φέρνει στο προσκήνιο της προσπάθειας της χώρας στο θέμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κατ’ επέκταση στο θέμα των πιστών και της προοπτικής τους.

Η πίστα της Crimea, όπως και μια κοντά στην Μόσχα, στην οποία μπορεί να γίνει αγώνας Formula 1 ίσως και MotoGP, είναι υπό κατασκευή και θέλει δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν, οπότε μετά το 2012 θα μπορούμε να μιλάμε για αγώνες εκεί.

Μέχρι τώρα το Ρωσικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας έχει 3 αγώνες σε μια πίστα καρτ, έναν αγώνα στο Brno και έναν στην Φινλανδία.

 

Η μόνη πίστα λοιπόν που υπάρχει αυτήν την στιγμή είναι η «Canyon του Kazan», όπου στις 21 Αυγούστου θα γίνει ο διεθνής αγώνας του «Κυπέλλου των δύο Εθνών», Ιταλίας και Ρωσίας, με την UEM, την Ευρωπαϊκή Ένωση Μοτοσυκλέτας να έχει ομολογκάρει την πίστα για τέτοιου είδους αγώνες. Η πίστα αυτή έγινε και με την βοήθεια των τοπικών αρχών και τη βοήθεια της κεντρικής εξουσίας, με τον Υπουργό Αθλητισμού και τον Υπουργό Μεταφορών να κατάγονται από την περιοχή. 

 

Η πίστα του Καζάν σχεδιάστηκε από τον διάσημο Γερμανό Tilke, που έχει σχεδιάσει πολλές πίστες της Formula 1 στον κόσμο. Το μήκος είναι περίπου 3.5 χλμ. και έχει δέκα στροφές, 4 δεξιές και 6 αριστερές. Ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν τελειώσει και 13 από τα γκαράζ των πιτς.

Στο σχεδιασμό, με δεδομένη μια υψομετρική διαφορά ο Γερμανός σχεδιαστής έβαλε και δύο κατηφορικές στροφές (φωτ 2) που θυμίζουν την περίφημη «Corkscrew» της Laguna Seca, την οποία έχει βάλει σε πιο μικρή κλίμακα και στην Aragon.

 

Να πούμε ότι το Καζάν είναι η πρωτεύουσα της περιοχής «Tatarstan», μια πόλη 1.2 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται 700 χλμ. ανατολικά της Μόσχας σε ευθεία. Η πόλη έχει ιστορία που ξεκινάει από τον 15ο αιώνα με τους Τατάρους. Αργότερα το 1552 ο Ιβάν Ο Τρομερός κατέκτησε την πόλη και από τότε είναι μέρος της Ρωσίας. Στην σύγχρονη ιστορία μετά το 1990 έγινε το κέντρο της ιστορίας των Τατάρων και ονομάζεται η «τρίτη πρωτεύουσα» της Ρωσίας. Το 2013 θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες, ενώ το 2018 θα γίνουν κάποιοι από τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Τους 5 μήνες από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που μπορούν να φιλοξενούν αγώνες μοτοσυκλέτας και με λίγο ρίσκο και Απρίλιο και Οκτώβριο. Από Νοέμβριο έως Μάρτιο η μέση θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν. Παρόλα αυτά η πίστα έγινε και η Ρωσία «ψάχνεται» στο να βάλει την μοτοσυκλέτα πιο ενεργά στη ζωή της, από ότι μέχρι τώρα δείχνει η ανάπτυξη της Ural.

Επόμενο άρθρο »

Μια Diavel για τον de Puniet

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Ανοίγουν το δρόμο για την Ρωσία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα