• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: Ανοίγουν το δρόμο για την Ρωσία
Αγώνας το 2012!
Νέα 22/05/2011 - 13:06

 

Η Infront Motor Sport (κάτοχος των δικαιωμάτων του WSBK), πέρασε την Dorna στην κούρσα για διείσδυση στην Ρωσική αγορά, με την αναγγελία χθες ότι το World Superbike Championship θα έχει αγώνα στην Ρωσία το 2012!

Ο Paolo Flamini της Infront Motor Sports και η Yakhnich Motorsport που θα είναι ο οργανωτής του νέου αυτού αγώνα (θα έχει επίσης τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Ρωσία), έδωσαν συνέντευξη τύπου. Δεν ανακοινώθηκε σε ποια πίστα θα γίνει ο αγώνας, αφού τουλάχιστον δύο πίστες περιμένουν να ομολογκαριστούν από την FIM.

Ο Alexander Yakhnich, CEO της Yakhnich Motorsport στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Ρώμη, μίλησε και για την πίστα «Canyon» στο Kazan, στην οποία θα γίνει φέτος αγώνας του Κυπέλλου Ιταλίας – Ρωσίας, στην κατηγορία 600. Είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι τιμή μας να φτάνουμε τον στόχο μας. Ευχαριστούμε για την ζωτική βοήθεια της Ρωσικής Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού Alexander Zhukov, με την οποία η Ρωσική μοτοσυκλέτα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει την ανάπτυξη του σπορ στη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

Στην εκδήλωση ήταν και ο Paolo Ciabatti, Γενικός Διευθυντής των SBK και ο Alexander Lunkin, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Εκεί η UEM ανακοίνωσε το Κύπελλο των δύο χωρών, όπως είπαμε πιο πάνω, με Open Stock 600 μοτοσυκλέτες και τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο Misano στις 12 Ιουνίου στα πλαίσια του Αγώνα του San Marino Round για τo Superbike World Championship και τον 2ο αγώνα του θεσμού να γίνεται στις 21 Αυγούστου στην πίστα Canyon στο Kazan, μια πόλη 1.5 εκατομμυρίων κατοίκων στην Ρωσία.

 

Η εξέλιξη αυτή βάζει την Ρωσία μέσα στο παιχνίδι διεκδίκησης Παγκοσμίου επιπέδου Αγώνων, γεγονός που αποδυναμώνει την μελλοντική διεκδίκηση τέτοιων αγώνων, από τη χώρα μας, όταν θα ολοκληρωθεί η πίστα της Πάτρας. Βέβαια εκεί μιλάμε για τον Πρωθυπουργό της χώρας να βοηθάει τον οργανωτή και βέβαια την Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της χώρας του. Εδώ προς το παρόν κανένας Πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας δεν ασχολήθηκε με την μοτοσυκλέτα και από την άλλη μεριά δεν υπάρχει καμία επίσημη Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας. Υπάρχουν πολλοί που μαλώνουν για το ποιος θα είναι «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη», ενός διαιρεμένου Χαλιφάτου!

Επόμενο άρθρο »

Πίστες στην Ρωσία! Στο Καζάν τα WSBK;

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα GSX-R750 για τον Keith Flint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA