• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κινδυνεύει το Ιαπωνικό Grand Prix
Λόγω ραδιενέργειας
Νέα 21/05/2011 - 14:30

 

Στην διάρκεια του Γαλλικού GP, ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna, είπε ότι κατά 90% ο αγώνας στο Motegi θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου. Εκ μέρους των οδηγών ο Jorge Lorenzo, απάντησε ότι:

«Δεν θάθελα να πάω. Δεν θέλω να το ρισκάρω». Μετά ζητήθηκε η γνώμη του Valentino Rossi που είπε: «Υπάρχει κάποιος φόβος για αυτό. Μάλλον δεν θα πάω».

Το πρόβλημα προφανώς είναι το επίπεδο ραδιενέργειας στην περιοχή, αφού η Fukushima απέχει μόλις 120 χλμ. Εντωμεταξύ μερικές ομάδες του MotoGP έχουν αρχίσει να συζητούν το θέμα. Η ομάδα της Ducati με ένα εσωτερικό γράμμα προς τον τιμ μάνατζερ Vittoriano Guareschi, ζητάει από το εργοστάσιο στο Borgo Panigale να δώσει μια τεχνική αναφορά πάνω στους κινδύνους από την ραδιενέργεια.

Από τη μεριά του ο Livio Suppo, ο μάνατζερ της Honda-HRC (της οποίας ιδιοκτησία είναι το Motegi), προτείνει στον Shuei Nakamoto να εξετάσει τα επίπεδα ραδιενέργειας ένας τρίτος ανεξάρτητος φορέας.

 

Σε σχετικές συζητήσεις όλο το paddock αυτήν τη στιγμή συγκλίνει προς την άποψη της ακύρωσης του αγώνα. Αρκετοί αρχιμηχανικοί, φωτογράφοι, αλλά και εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα πάνε. Και αν Dorna πιέσει στο να επιβάλλει τη γνώμη της, μπορεί να υπάρξουν παραπέρα αντιδράσεις. Βέβαια μπορεί την περασμένη εβδομάδα ο Claude Denis, τον οποίο έστειλε η FIM στο Motegi, να είπε ότι η πίστα επισκευάστηκε και ότι η ζωή στο Motegi συνεχίζεται στους κανονικούς ρυθμούς, όμως η επίσκεψη αυτή δεν έχει κάποιο επιστημονικό χαρακτήρα ως προς τα συμπεράσματα για τα επίπεδα ραδιενέργειας. Έτσι αν δεν υπάρξει σύντομα μια μελέτη για τα επίπεδα αυτά, δύσκολα οδηγοί και ομάδες θα πανε στην Ιαπωνία.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Ανοίγουν το δρόμο για την Ρωσία

« Προηγούμενο άρθρο

125cc: Ο Terol και η… «Marisol»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA