• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi @ Silverstone με Ducati 1198
Του άρεσε η πίστα
Νέα 17/05/2011 - 22:10

 

Ο Valentino Rossi μαζί με άλλους φημισμένους οδηγούς των 2 και 4 τροχών, βρέθηκε στην πίστα Silverstone Circuit, για τα εγκαίνια του «Silverstone Wing», ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος με μεγάλα γκαράζ (πιτς), νέο κέντρο τύπου, γραφεία, τα οποία θα φιλοξενήσουν οδηγούς και ομάδες στις 12 Ιουνίου, στον 7ο γύρο του Πρωταθλήματος.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στην πίστα και έκαναν κάποιους γύρους είτε με αυτοκίνητο, είτε με μοτοσυκλέτα είναι οι:

John Surtees, Damon Hill, David Coulthard, Nigel Mansell, Ron Haslam και Randy Mamola.

Ο Rossi, που είχε χάσει πέρυσι τον αγώνα, λόγω του τραυματισμού του στο Mugello, πήρε την ευκαιρία να κάνει μερικούς γύρους με μια μοτοσυκλέτα Ducati, την World Superbike 1198, που όμως αντιμετώπισε προβλήματα με τα ηλεκτρικά της και έτσι αναγκάστηκε να συνεχίσει με μια νορμάλ 1198, με φώτα και φλας και μια τεράστια αγγλική πινακίδα.

Surtees, Rossi
Surtees, Rossi

 

«Πραγματικά το διασκέδασα», είπε ο Valentino Rossi, πριν φύγει για την Ιταλία.

«Μετά από μερικούς γύρους με την 1198 Superbike, είχαμε ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά και αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την 1198 παραγωγής που μας έφερε η Ducati UK.

Πραγματικά μου άρεσε αυτή η μοτοσυκλέτα εδώ. Η πίστα είναι ωραία – δύσκολη και πολύ τεχνική. Σε κάνει να δουλεύεις πολύ, γιατί υπάρχουν πολύ γρήγορα μέρη, όπου το να έχεις τη σωστή γραμμή είναι σημαντικό και άλλα που είναι πολύ στενά, όπου πρέπει να έχεις καλή πρόσφυση στην επιτάχυνση. Η πρώτη στροφή είναι εντελώς «τυφλή» και πρέπει να έχεις γραμμή απόλυτης ακρίβειας και γενικά όλο το πρώτο μέρος είναι πραγματικά σπουδαίο, σίγουρο το μέρος που άρεσε περισσότερο.

Με λίγα λόγια το ευχαριστήθηκα, ειδικά γιατί ήταν εκεί αρκετοί οδηγοί και αναβάτες, που έχουν μεγάλη ιστορία στο motorsports, όπως ο John Surtees, που μου είπε ότι αγωνίστηκε εδώ τη δεκαετία του ’50. Δεν έβλεπα τους αγώνες τότε, αλλά αυτός ήταν μεγάλος».

Επόμενο άρθρο »

O Stoner οδήγησε την Honda του 2012 στη Χερέθ

« Προηγούμενο άρθρο

O Simoncelli στην Ιερά Εξέταση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA