• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της Pramac Racing
Έγινε στην Γένοβα, στο κρουαζιερόπλοιο «MSC Fantasia»
Νέα 10/02/2011 - 18:14

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι άνθρωποι της Pramac Racing για να παρουσιάσουν επίσημα την ομάδα τους για το MotoGP του 2011. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «MSC Fantasia», το μεγαλύτερο πλοίο αυτής της κατηγορίας που κατέχει Ευρωπαϊκή ναυτιλιακή εταιρεία.

 

Παρόντες ήταν o Paolo Campinoti, ιδιοκτήτης της Pramac Racing, o Claudio Domenicali, Διευθυντής Παραγωγής της Ducati και Τεχνικός Διευθυντής Αγωνιστικού, φυσικά οι Loris Capirossi και Randy de Puniet και ο Federico Maccotta, Περιφερειακός Διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας «MSC Crociere».

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Paolo Campinoti δήλωσε:

«Για εμάς, “MotoGP” σημαίνει αδρεναλίνη, πάθος και διασκέδαση! Επί δέκα χρόνια τώρα είμαστε μέρος αυτού του “κόσμου”. Είμαστε ακόμα νέοι (ως ομάδα) και θέλουμε να βελτιωνόμαστε σταδιακά σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα και τους συνεργάτες μας. Για τη νέα αγωνιστική χρονιά, επιλέξαμε πρωτοκλασάτους οδηγούς για να γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την δεκαετία συμμετοχής μας στο θεσμό.

Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε με τις εργοστασιακές ομάδες και γι’ αυτό στόχος μας για φέτος είναι να είμαστε η πρώτη από τις δορυφορικές (ομάδες). Τον επόμενο χρόνο, που οι μοτοσυκλέτες θα έχουν πάλι κινητήρα 1.000 κ. εκ., τα δεδομένα θα είναι καινούργια για όλους και θα δούμε τι στόχους θα θέσουμε. Αν τα νέα δεδομένα θα μας κάνουν να λάβουμε μέρος στην Moto2, θα είναι κάτι ενδιαφέρον για εμάς.»

 

Ο Claudio Domenicali επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η σχέση μας με την Pramac Racing είναι πολύ καλή εξαρχής. Αισθανόμαστε άνετα με τον Paolo Campinoti και την ομάδα του και ελπίζουμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας για χρόνια. Η Pramac Racing είναι όντως μια δορυφορική ομάδα, όμως όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουν την καλύτερη υποστήριξη από εμάς. Είναι μέλος της οικογένειάς μας, κάποιοι από τους καλύτερους μηχανικούς μας δουλεύουν στην Pramac Racing και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν.

Η επιστροφή στους κινητήρες των 1.000 κ. εκ. θα είναι μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια για εμάς και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι Ducati, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Pramac Racing, να είναι ανάμεσα στις καλύτερες μοτοσυκλέτες.»

 

Ο Loris Capirossi δήλωσε σχετικά:

«Οδήγησα για πέντε χρόνια για την Ducati στο παρελθόν και έπειτα από τρία χρόνια είναι σαν να επιστρέφω στην οικογένειά μου. Η συμμετοχή μου στους αγώνες με την Pramac Racing με κάνει βέβαιο ότι μπορώ να σημειώσω καλά αποτελέσματα. Σε λίγες ημέρες θα πάμε πάλι στην Sepang για δοκιμές και θα είμαστε καλύτεροι.

Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην μοτοσυκλέτα, αλλά έχουμε κάνει πρόοδο. Για παράδειγμα, δυσκολεύομαι στο φρενάρισμα και όταν κινούμαι μέσα στη στροφή, όμως το γεγονός ότι μειώνουμε τους χρόνους μας στην πίστα σημαίνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο. Η ύπαρξη του Randy στην ομάδα κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Είναι ιδανικός συναθλητής και συνεργαζόμαστε άψογα. Δεν αισθάνομαι ότι έχει τελειώσει η ιστορία μου στα MotoGP» τόνισε με νόημα ο Capirossi.

 

O Randy de Puniet δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος για τη νέα “περιπέτεια” που ξεκινάω με την Ducati, έγινα “Ιταλός” πάλι. Απολαμβάνω να οδηγώ την μοτοσυκλέτα, αν και μερικές φορές μου είναι λίγο δύσκολο να την ελέγξω, ιδίως στις στροφές. Πέρσι είχα κάποια καλά αποτελέσματα, παρότι τραυματίστηκα. Το σημαντικό είναι ότι το πόδι μου δεν με ενόχλησε κατά τη διάρκεια των δοκιμών και μπόρεσα να οδηγήσω γρήγορα.

Στόχος μου είναι να τα πάω καλύτερα φέτος και η δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα με τους μηχανικούς μου δείχνει ότι μπορώ να τα καταφέρω. Σε λίγες ημέρες θα ξαναβρεθούμε στην Sepang και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώσω τις επιδόσεις μου», κατέληξε ο de Puniet.

 

Τέλος, ο Federico Maccotta είπε για την επιλογή των ανθρώπων της Pramac να κάνουν την επίσημη παρουσίαση στο «MSC Fantasia»:

«Η πρόθεσή τους να παρουσιάσουν την ομάδα και το νέο κόσμημα της Ducati στο πλοίο είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε την αξία της ομαδικής προσπάθειας. Το “MSC Fantasia” έχει πλήρωμα 1.400 άτομα που πρέπει να συνεργάζονται σαν μια ομάδα για να εξυπηρετήσουν τους 4.000 επιβάτες. Ευχόμαστε καλή τύχη στον Loris, τον Randy και σε όλα τα μέλη της Pramac Racing.»

Επόμενο άρθρο »

Το πρώτο Track Day της χρονιάς στα Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

Η Molenaar Racing Team αποσύρεται από τα 125 κ. εκ.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα