• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi τιμήθηκε από την Laureus Academy
Σε τελετή που έγινε σήμερα στο Abu Dhabi
Νέα 07/02/2011 - 20:35

«Laureus World Sports Awards» είναι φημισμένα βραβεία που δίνονται μια φορά τον χρόνο από το 2000 και μετά, σε αθλητές που έκαναν κάτι ξεχωριστό την χρονιά που πέρασε. 

Η σχετική Ακαδημία, η οποία αριθμεί 46 διακεκριμένα μέλη, ιδρύθηκε το 1999 και η πρώτη απονομή έγινε τον Μάιο του 2000. Η επιλογή έχει δύο στάδια. Πρώτα ένα πάνελ από κορυφαίους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα σπορ, με εκπροσώπους από 80 χώρες, ψηφίζει για να βγει μια λίστα 6 υποψηφίων σε κάθε κατηγορία. Μετά τα 46 μέλη της Ακαδημίας «Laureus World Sports Academy», με μυστική ψηφοφορία ανακηρύσσουν τους νικητές. Η τρομερή επιστροφή στην δράση του Valentino Rossi, μετά το σοβαρό του ατύχημα, αναγνωρίστηκε από την Ακαδημία και για το 2011 ο Ιταλός κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Comeback of the Year» (Επιστροφή της Χρονιάς).  

 

Ανάμεσα στα 46 μέλη από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι μόνο τρεις προσωπικότητες, οι Giacomo Agostini, Emerson Fittipaldi και Mika Hakkinen. Για παράδειγμα το Tennis έχει 5 μέλη, το Golf 3 μέλη, ενώ ο Αθλητισμός Στίβου έχει 8 μέλη – μάλιστα ο Πρόεδρος είναι ο γνωστός Ολυμπιονίκης εμποδιστής Edwin Moses.

Oι περισσότεροι λοιπόν από τους 46 (τυχαίο το νούμερο), εκτίμησαν ότι ο Rossi επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μόλις 41 μέρες (στο Γερμανικό GP), μετά το φοβερό του ατύχημα (στο Mugello).  

O Ισπανός Rafael Nadal ονομάστηκε «Sportsman of the Year» (Αθλητής της Χρονιάς) και η Αμερικανίδα σκιέρ Lindsey Vonn «Sportswoman of the Year» (Αθλήτρια της Χρονιάς).

 

Ο Rossi έχει βραβευθεί με το αγαλματίδιο και το 2006 (βλ. φωτογραφία), όταν πήρε το «Spirit of Sport Award» (Βραβείο για το Πνεύμα των Σπορ).

Άλλη μια σημαντική διάκριση λοιπόν, για τον μόνο μοτοσυκλετιστή που έχει τιμηθεί στην ιστορία του θεσμού αυτού. 

Επόμενο άρθρο »

Οι J. Lorenzo, B. Spies στην Ταϊλάνδη

« Προηγούμενο άρθρο

C. Stoner: «Με εκπλήσσει η RC212V!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα