• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Jorge Lorenzo θα τρέξει με το No 1, τελικά
Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής παρουσίασε το design του #1
Νέα 30/01/2011 - 14:06

 

Η σεζόν του 2010 για το MotoGP ανέδειξε έναν νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον οδηγό της Υamaha Factory Racing Team, τον Jorge Lorenzo.

Όπως είναι γνωστό στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Πρωταθλητής μπορεί δικαιωματικά να φοράει το Νο 1 στο όχημά του για την επόμενη χρονιά, κάτι που τα τελευταία 10 χρόνια ΔΕΝ έχει κάνει μόνο ο Valentino Rossi. Έτσι το Νο 1 φορέθηκε μόνο τρεις φορές τα 10 αυτά χρόνια, από τον Kenny Roberts Jr το 2001, από τον Νicky Hayden το 2007 και από τον Casey Stoner το 2008.

Ο Lorenzo μας είχε πει ότι μάλλον θα το φορέσει, αν του άρεσε το design που θα έκαναν οι άνθρωποί του και σήμερα τελικά ανακοίνωσε επίσημα ότι θα φορέσει τον άσσο και μάλιστα αποκάλυψε τον έξυπνο σχεδιασμό που περιλαμβάνει μέσα στο 1 τα αρχικά «JL».

Για την Yamaha στα MotoGP αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας οδηγός της θα φορά τον άσσο από το 1993, όταν ο Wayne Rainey φορούσε το Νο 1, υπερασπίζοντας τον Τίτλο που είχε κερδίσει το 1992.

 

«Σήμερα μπορώ να παρουσιάσω το δικό μου No 1,» είπε ο Jorge Lorenzo. «Είμαι πολύ υπερήφανος, γιατί πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να έχεις το δικαίωμα να το φορέσεις. Στάθηκα τυχερός με το σχεδιασμό μου, γιατί το No 1 συνδυάζεται πραγματικά καλά με τα αρχικά μου JL. Ίσως με διαφορετικά γράμματα θα ήταν δύσκολο να το κάνεις να φαίνεται εντάξει και ελπίζω να αρέσει στους οπαδούς μου! Δεν ξεχνώ το No 99 φέτος, θα βρίσκεται κάπου στα δερμάτινά μου, γιατί το No 99 είναι μέσα στην καρδιά μου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση το να αλλάξω νούμερο, αλλά κέρδισα το δικαίωμα για αυτήν την μοναδική ευκαιρία να το φορέσω.»

 

Να σχολιάσουμε εδώ ότι όπως όλα δείχνουν ο Lorenzo παραμένει το μεγάλο φαβορί για το Πρωτάθλημα του 2011, οπότε αν το καταφέρει θα έχει μια 2η συνεχόμενη ευκαιρία να το φορέσει. Αλλά και ίσως αρκετές ακόμη στο μέλλον. Από την άλλη μεριά οι επικριτές του, που λένε ότι στάθηκε απλά τυχερός, μπορεί να κολλήσουν σε αυτό που ο ίδιος είπε, την «μοναδική» ευκαιρία και να προβλέψουν ότι δεν θα το ξαναφορέσει. Το μέλλον θα δείξει...

Επόμενο άρθρο »

Οι τεχνικές εξελίξεις των Superike στο Portimao

« Προηγούμενο άρθρο

Η πίστα «Alvaro Bautista»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα