• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πίστα «Alvaro Bautista»
Θα δημιουργηθεί στη γενέτειρα του Ισπανού
Νέα 30/01/2011 - 13:01

Συνήθως, όταν ένας κορυφαίος αναβάτης του MotoGP αποσυρθεί από την ενεργό δράση δίνουν το όνομά του σε κάποια στροφή στην πίστα που υπάρχει στην πατρίδα του.

Για παράδειγμα, ν’ αναφέρουμε τη στροφή «Wainey Rainey» στη Laguna Seca, τις στροφές «Alex Criville», «Angel Nieto» και «Sito Pons» στην Jerez ή τις στροφές «Mick Doohan» και «Wayne Garnder» στο Phillip Island.

 

Ωστόσο για πρώτη φορά μια πίστα –και όχι μόνο μια στροφή– θα πάρει το όνομα ενός αναβάτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (ο οποίος, μάλιστα, ίσως μετέχει ακόμα στο MotoGP όταν ολοκληρωθεί).

Πρόκειται για την πίστα «Alvaro Bautista» η οποία προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στην Ισπανική πόλη Talavera de la Reina, τη γενέτειρα του οδηγού της Suzuki.

 

Όπως ανακοινώθηκε, η αυτοδιοίκηση της πόλης αποφάσισε να κατασκευάσει μια πίστα η οποία θα πληροί όλους τους κανονισμούς ασφαλείας για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών και η οποία θα έχει και την έγκριση της FIM.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πόλης πρότειναν να πάρει το όνομα του A. Bautista για να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2006 στην κατηγορία των 125 κ. εκ. Η προσπάθεια για την κατασκευή της πίστας έχει την υποστήριξη και της τοπικής κυβέρνησης και πρόκειται να επαναφέρει την κεντρική Ισπανία, εκεί όπου βρίσκεται η Talavera de la Reina, στο προσκήνιο των αγώνων.

Επόμενο άρθρο »

O Jorge Lorenzo θα τρέξει με το No 1, τελικά

« Προηγούμενο άρθρο

Nicky Hayden: «Αγαπητό ημερολόγιο…»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα