• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το ΜοtoGP σε νέα πίστα στις ΗΠΑ;
Η πίστα του Austin στο Τέξας υποψήφια για το 2012
Νέα 16/01/2011 - 17:03

Πέρυσι η Dorna ανανέωσε μόνο για ένα χρόνο το συμβόλαιο της με το Indianapolis Motors Speedway, με τις φήμες να λένε ότι η «Indy» θα δώσει μάχη για το 2012 με τη νέα πίστα που φτιάχνεται στο Τέξας, για να φιλοξενήσει εκεί αγώνες της F1. 

Η πίστα του Austin συζητήθηκε αρκετά στη διάρκεια του Wrooom, όταν ο Carmelo Ezpeleta της Dorna, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις. Επιβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τη νέα πίστα στην Ινδία και με το Austin.

«Το MotoGP θα ήταν ωραίο για την πίστα του Τέξας και τους οπαδούς, αλλά δεν έχω προς το παρόν καθόλου συζητήσεις με τον Ezpeleta πάνω σε αυτό. Για μας όλα είναι Formula 1», είπε ο promoter του U.S. Grand Prix, ο Tavo Hellmund. Αυτό που έχει γίνει στην πραγματικότητα είναι ότι ο Ezpeleta έχει μιλήσει για το θέμα με τον Τεξανό Kevin Schwantz, που είναι σύμβουλος της πίστας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας πίστας. Η νέα πίστα όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα έχει υψομετρικές διαφορές που μπορεί να την κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσα. 

 

Αustin Racetrack, USA

Μήκος πίστας: 5.47 km

Πλάτος: 12 m - 16 m

Top speed: 320 χλμ/ώρα

Μέγιστη υψομετρική διαφορά: 40.5 m

 

Στην ίδια άτυπη συνέντευξη τύπου στην Madonna Di Campiglio ο επικεφαλής της DORNA μίλησε και για άλλα θέματα του MotoGP, όπως για το ότι δεν θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον της Suzuki για το ότι φέτος θα συμμετέχει μόνο με μια μοτοσυκλέτα, παρά το ότι το συμβόλαιό της λέει για 2. Για το 2012 είπε ότι θα δούμε 22 μοτοσυκλέτες στην σχάρα εκκίνησης και ότι δεν δίνει καθόλου σημασία σε όσα λέει η Infront, η εταιρία του Flammini, η οποία οργανώνει τα WSBK, για το θέμα της χρήσης κινητήρων που βασίζονται σε αυτούς της παραγωγής.

«Εμείς έχουμε συμφωνία με την FIM και το τι είναι πρωτότυπη μοτοσυκλέτα ή όχι θα το κρίνει εκείνη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Επόμενο άρθρο »

O Lorenzo σε ρόλο Rock star στην Ινδονησία

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα χρώματα για την Technomag στην Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα