• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Βασίλης Ορφανός στο Rally Dakar 2011
Για 5η φορά στον πιο δύσκολο αγώνα του µηχανοκίνητου αθλητισµού!
Νέα 05/12/2010 - 19:56

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο θρύλος του Ράλι, Ari Vatanen µιλώντας σε αφιέρωµα για το Rally Dakar και τον Έλληνα πρωταθλητή Βασίλη Ορφανό είχε πει:

«Κάποιοι θεωρούν ότι όσοι πάνε στο Dakar είναι παράφρονες. Όχι. Αυτό το είδος των ανθρώπων κάνει τον κόσµο να πηγαίνει µπροστά, αυτοί έχουν το πνεύµα του Κολόµβου».

Στα βήµατα του Κολόµβου της ερήµου, λοιπόν, ο πολύπειρος Έλληνας αναβάτης µετά την πρόκληση του 2009 στο «νέο» Dakar σε Αργεντινή και Χιλή αναλαµβάνει για µια ακόµα φορά να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώµατα στον πιο σκληρό αγώνα του παγκόσµιου µηχανοκίνητου αθλητισµού µέσα από µια περιπέτεια 16 ηµερών στην έρηµο Ατακάµα και σε µερικές από τις πιο αφιλόξενες γωνιές της Λατινικής Αµερικής.

Στο Rally Dakar του 2011, το 33ο του θεσµού, ο Βασίλης Ορφανός φορά το νούµερο 97 και τρέχει µε το Aprilia 450cc Rally Factory Bike. Ο ίδιος δηλώνει:

«Είναι η πέµπτη συµµετοχή µου στο Dakar αλλά κάθε φορά αισθάνοµαι την ίδια συγκίνηση, το ίδιο άγχος της προετοιµασίας και φυσικά τον ίδιο ενθουσιασµό. Ωστόσο φέτος έχω δίπλα µου και πραγµατικούς υποστηρικτές, δυναµικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς που κόντρα στην οικονοµική δυστοκία και στην εγχώρια κατήφεια, αποφάσισαν να στηρίξουν το στόχο µου: να είµαι ακόµα µια φορά ο Έλληνας που τρέχει στο Dakar. Και νοµίζω ότι αυτό είναι το σύνθηµα: ότι µπορούµε όλοι να τα καταφέρουµε. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική µου αισιοδοξία σε ό,τι και αν κάνω».

 

Η εκκίνηση του 33ου Rally Dakar θα δοθεί την πρωτοχρονιά στο Buenos Aires. Το Buenos Aires είναι αυτό που στις 16 Ιανουαρίου θα υποδεχθεί όσους οδηγούς, µηχανών, αυτοκινήτων, φορτηγών και quad, καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες του πιο επίπονου αλλά και του πιο µυθικού αγώνα.

Η προσπάθεια του Βασίλη Ορφανού στο Rally Dakar του 2011 στηρίζεται από τους:

VOM, Vasilis Orfanos Motorsport – Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης στο Χώµα

BP Ultimate

ΛΟΥΞ

Korres Project

INTRALOT

JOHNNIE WALKER

Υποστηρικτές:

DNA φίλτρα αέρος

MC Motor Import (Arai – Acerbis – Dainese)

Acrapovic

M Design

Otesat Maritel

Perros Racing

Lepsi Vintage

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Mick Doohan για τον Rossi και τον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Melandri: Τεράστια η διαφορά μοτοσυκλετών MotoGP – WSBK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα