• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Wayne Gardner: O Rossi θα το βρει στην Ducati
Ένας Αυστραλός υπερασπίζεται τον Ιταλό οδηγό!
Νέα 05/12/2010 - 11:59

Ο Wayne Gardner, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1987, ήταν μέσα στην πίστα ένας επιθετικός οδηγός, ένας από τους σκληρότερους της εποχής του. Αργότερα έκανε τη δική του σχολή οδήγησης στην Αυστραλία και συνέχισε να οδηγεί γρήγορα μοτοσυκλέτες, μέχρι και τώρα που παίρνει τη θέση του δημοσιογράφου για περιοδικά της χώρας του σε οδήγηση MotoGP και Superbike μοτοσυκλετών. Οδηγήσαμε μαζί του στην Valencia το 2007 την Ducati του Stoner, την τελευταία χρονιά που οι εταιρίες έδωσαν την ευκαιρία σε δημοσιογράφους να δοκιμάσουν την αίσθηση των κορυφαίων μοτοσυκλετών. Βρεθήκαμε πριν ένα μήνα περίπου στην Albacete όπου φρόντιζε την πρώτη αγωνιστική εμφάνιση σε άσφαλτο του γιού του Remy. 

Λίγο μετά το τεστ της Valencia ο Gardner έδωσε τη δική του οπτική γωνία στο θέμα Rossi – Ducati, που τόσο απασχολεί τον τύπο παγκοσμίως:

«Φαίνεται ότι οι περισσότεροι στον Ιταλικό τύπου έχουν ξεγράψει τον Valentino Rossi για το 2011, μετά το ντεμπούτο του στην Valencia, πάνω στην Ducati. Το συμπέρασμά τους είναι ότι η μεταγραφή ήδη αποδείχτηκε ένα αποτυχημένο ποντάρισμα και ότι την επόμενη χρονιά θα πάρει μια μεγάλη απογοήτευση. Πιστέψτε με, ένας τέτοιος τρόπος σκέψης είναι ένα μεγάλο λάθος.

Ενώ πολλοί περίμεναν ότι Rossi θα ήταν γρήγορος από την αρχή, για μένα δεν ήταν έκπληξη το ότι δεν ήταν. Έχω οδηγήσει στο παρελθόν Ducati MotoGP μοτοσυκλέτες και ξέρω ότι είναι πολύ παράξενες μοτοσυκλέτες. Χρειάζεται χρόνος για να τις συνηθίσεις και απαιτούν μια τελείως διαφορετική τεχνική για να πας γρήγορα.

Σίγουρα δεν ξέρουμε τις πραγματικές σκέψεις του Rossi από αυτήν την πρώτη εμπειρία. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Vale τώρα να έχει ακόμη μεγαλύτερη εκτίμηση στην ικανότητα του Casey. Αλλά σημειώστε τα λόγια μου: ο Rossi και η ομάδα του θα κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Όλοι φαίνεται ότι ξεχνούν γρήγορα αυτά που έχει πετύχει και το πόσο καλός είναι. Ο κόσμος πάντα συνηθίζει να παραμερίζει τις πιθανότητές του πολύ νωρίς και το ίδιο συμβαίνει τώρα.

Ναι, το 2011 θα είναι μια πρόκληση. Με λιγότερες δοκιμές που επιτρέπονται στις μέρες μας, η πίεση θα είναι στο εργοστάσιο να φέρει το νέο σχέδιο της μοτοσυκλέτας τους επόμενους μήνες. Και ενώ ο Vale μπορεί να δυσκολευτεί στους πρώτους αγώνες, λόγω της έλλειψης δοκιμών, είναι θέμα χρόνου, μέχρι τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Το καθοριστικό μέρος είναι γύρω στο πόσο γρήγορα η εργοστασιακή ομάδα θα ανταποκριθεί σε ότι επιπλέον ζητήσει ο Rossi. Είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμοι για αυτό το μέρος της αποστολής τους.

Θυμηθείτε: δεν έχουν ομάδα στα Superbike που να τους απασχολεί, έτσι δεν θα έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν. Αυτό που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τώρα είναι το πόσο πολύτιμη ήταν η άδεια που πήρε ο Rossi από την Yamaha να οδηγήσει. Αν έπρεπε να περιμένει μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 για να δοκιμάσει την μοτοσυκλέτα θα ήταν πιθανόν κάτι σαν καταστροφή. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η νέα μοτοσυκλέτα να ανταποκρίνεται στις περισσότερες από τις απαιτήσεις Rossi και από όσα σημείωσε από το πρώτο του τεστ.

Αλλά η απλή πραγματικότητα είναι ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να λυθούν όλα τα προβλήματα.»

 

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Τεράστια η διαφορά μοτοσυκλετών MotoGP – WSBK

« Προηγούμενο άρθρο

O γιός του Mackenzie στα GP125 το 2011

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα