• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H κόντρα Pedrosa – Stoner άρχισε!
Ο Αυστραλός μίλησε και για τον Rossi στην Ducati
Νέα 19/11/2010 - 13:28

Oι δύο από τους 4 κορυφαίους οδηγούς βρίσκονται στην ίδια ομάδα και η μεταξύ τους κόντρα ήταν κάτι αναμενόμενο. Άλλωστε είναι γνωστό στους αγώνες ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι πάντα ο ομόσταυλός σου! 

Ο Αυστραλός λοιπόν εντυπωσίασε με τον πρώτο χρόνο της 2ης μέρας και τον δεύτερο συνολικά, μόλις μερικά χιλιοστά από το χρόνο του Lorenzo, στην πρώτη του επαφή με τη νέα του μοτοσυκλέτα την Honda RC212V.

Επίσης αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι η Honda έχει πολύ ομαλή απόδοση κινητήρα, περιορίζοντας την κριτική του στο θέμα της σκληρότητας του πλαισίου, ως προς την πρόσφυση πίσω.

«Περίμενα μια βίαιη επιτάχυνση που θα σου έκοβε τα χέρια και αντ’ αυτού βρήκα μια ομαλή απόκριση, σαν γυαλί», είπε ο Stoner.

O Dani Pedrosa με τη σειρά του προειδοποίησε το νέο του ομόσταυλο:

«Δεν ξέρω που είναι η Ducati, αλλά σε σχέση με την Yamaha είμαστε πιο άγριοι και στην επιτάχυνση και στην επιβράδυνση. Η μοτοσυκλέτα μας κινείται πολύ λόγω του κινητήρα και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Ο Casey έχει μικρή εμπειρία με την Honda. Δεν την έτρεξε σε αγώνα ακόμη και έτσι σε σχέση με την Ducati ένιωσε μια διαφορά. Εγώ ξέρω πως είναι να χειρίζεσαι την απόδοση της δύναμης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τη στιγμή που αυτός έκανε μόνο λίγους γύρους κάθε φορά. Δοκίμασε ένα καινούργιο κινητήρα στην Valencia, αλλά ακόμη είναι πολύ άγριος στον τρόπο που δίνει τη δύναμη».

 

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν μια κόντρα εν εξελίξει και αυτό το είδαμε και στην Βαλένθια, όταν ρωτήσαμε τον Pedrosa, για τον Stoner ως αντίπαλο και εκείνος κάπως ενοχλημένος από την ερώτηση, είπε:

«Γιατί να τον φοβάμαι, τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές στην πίστα».

Από τη μεριά του ο Stoner, μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Honda, ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός και είχε να πει κάτι για όλους.

Για τον Rossi πρόσφατα επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε πει με λιγότερα λόγια μετά το τεστ:

«Μου είναι έκπληξη το ότι ο Rossi κουράστηκε τόσο πολύ, τόσο που δεν το περίμενα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν δεν πιέζεις πολύ, είναι δύσκολο να δώσεις τις σωστές ενδείξεις στους τεχνικούς, γιατί η μοτοσυκλέτα δουλεύει και αποδίδει διαφορετικά. Είναι γεγονός ότι ο Rossi πάντα οδηγούσε ιαπωνικές μοτοσυκλέτες, αλλά η Ducati είναι μια μοτοσυκλέτα μοναδική, εντελώς διαφορετική από τις άλλες. Αλλά θα την συνηθίσει», κατέληξε.

Εδώ όμως κρύβεται και μια μεγάλη αλήθεια που έχει να κάνει με τη δουλειά των μηχανικών της Ducati, αφού οι παρατηρήσεις του Rossi μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος δρόμο, τη στιγμή που ήταν 1.7’’ δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο χρόνο και 1.2’’ πίσω από το νέο του ομόσταυλο Nicky Hayden. Πάντως ο Stoner έδειξε ότι μπορεί να πάει την Honda και με το ένα χέρι, που λέει ο λόγος, τη στιγμή που η Ducati φαίνεται αρκετά δυσκολότερη.

 

Επόμενο άρθρο »

O Rossi πήρε την απόφαση για Ducati, λόγω Hayden!

« Προηγούμενο άρθρο

Οι Rossi, Hayden θα μετακινούνται με Mercedes AMG!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA