• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Live: Kρύος ιδρώτας στην Ducati
Αποκάλυψη από υψηλόβαθμο στέλεχος
Νέα 12/11/2010 - 13:47

Απόψεις του Δημήτρη Διατσίδη 

 

Παρακολουθώντας από πολύ κοντά τις δοκιμές της Ducati και του Valentino Rossi στην Valencia, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πολλούς από τους ανθρώπους της ομάδας, με ανθρώπους του Ιταλού Πρωταθλητή και να έχουμε την αίσθηση που κυριάρχησε μετά το τέλος των δοκιμών, πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις και τις επίσημες συνεντεύξεις τύπου. Άλλωστε η επίσημη θέση κάθε ομάδας, τις περισσότερες φορές είναι και πρέπει να είναι γεμάτη αισιοδοξία.

Πρώτα από όλα θα σταθούμε σε αυτό που είπε ο Filippo Preziosi:

«Εγώ αν ήμουν ένας πρωταθλητής συνηθισμένος στις νίκες και η μοτοσυκλέτα δεν πήγαινε όπως θα ήθελα, θα άρχιζα την γκρίνια. Ο Valentino ήταν απόλυτα ήρεμος και θετικός και αυτό μου δίνει την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά». Εδώ λοιπόν ο πατέρας της Desmosedici παραδέχεται ότι δεν ήταν ένα καλό τεστ για τον Rossi!

 

Την ίδια αίσθηση έχει και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας, που ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του, για ευνόητους λόγους. Φοβούνται λοιπόν στην Ducati, μήπως δεν τα καταφέρουν να φέρουν την μοτοσυκλέτα στα μέτρα του. Κρύος ιδρώτας τους λούζει από τη στιγμή που μπορεί να βρίσκονται μπροστά σε μια άλλη περίπτωση Melandri! Οι χρόνοι του Rossi θύμιζαν τους χρόνους του φίλου του τότε, Marco, που δυσκολεύτηκε πολύ με την Ducati Desmosedici GP8.

Μετά την Valencia και πριν τις χειμερινές δοκιμές του Φεβρουαρίου του 2008, η ομάδα έλεγε ότι είναι νωρίς, και ο ίδιος ο Melandri «φάνηκε αισιόδοξος στο ότι θα προσαρμοστεί στις οδηγικές ανάγκες της νέας του μοτοσυκλέτας που όπως είπε είναι πολύ διαφορετική από την Honda που οδηγούσε πέρυσι», αντιγράφουμε από το σχετικό άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει στο 6ο τεύχος του περιοδικού.

Βέβαια τότε η ομάδα ήταν όλη στραμμένη στον Casey Stoner, που μόλις είχε πάρει το Πρωτάθλημα και έδειχνε τρομερά δυνατός και στις χειμερινές δοκιμές. Όμως και τότε ο Preziosi έλεγε ακριβώς τα ίδια για το ότι πρέπει ο οδηγός να έχει εμπιστοσύνη στην μοτοσυκλέτα, να την πιέσει και έτσι να ζεστάνει τα λάστιχα, που διαφορετικά δεν δουλεύουν.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος που μας εκμυστηρεύτηκε την αγωνία του, είπε ότι η Ducati, όπως και ο Rossi, είναι συνηθισμένη να κερδίζει και αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρχει πρόβλημα. Από την άλλη η σιγουριά και η ηρεμία του Rossi, του αφήνει την αίσθηση ότι στην Sepang τον Φεβρουάριο όλα θα είναι πολύ καλύτερα.

Αυτό βέβαια είναι που ελπίζουν και οι πολυάριθμοι οπαδοί του Valentino, που δεν μπορούν να φανταστούν ότι ο αγαπημένος του ς οδηγός μπορεί να βρίσκεται μπροστά στο πρώτο λάθος της καριέρας του. Δηλαδή να αφήσει μια καλή μοτοσυκλέτα στα χέρια του σοβαρότερου αντιπάλου που είχε ποτέ και να ξεκινήσει μια περιπέτεια με μια δύσκολη μοτοσυκλέτα, για την οποία και ό ίδιος είχε εκφράσει την αμφιβολία του, για το αν θα μπορούσε να την πάει όπως ο Stoner.

Άλλωστε ο ίδιος έβαλε το ερωτηματικό στο κράνος του, σίγουρα με μια δόση ειρωνικής διάθεσης, αλλά όπως έδειξε το τεστ της Valencia και με μια δόση σκληρής πραγματικότητας.

Βέβαια η μεγάλη διαφορά με το 2008, είναι ότι τότε όλοι έλεγαν ότι ο Melandri πρέπει να αλλάξει στυλ για να προσαρμοστεί στην δύσκολη Ducati, ενώ τώρα η ίδια η Ducati λέει ξεκάθαρα ότι θα κάνει τα πάντα για να προσαρμόσει την μοτοσυκλέτα της στο στυλ του Rossi. Λέτε λοιπόν να αποδειχθεί ότι τελικά μόνο ο Stoner μπορεί να οδηγήσει την κόκκινη βολίδα;

 

Η προσωπική γνώμη του υπογράφοντος είναι ότι τελικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Valentino Rossi και η Ducati Desmosedici GP11 θα είναι έτοιμοι ως συνδυασμός στις 18 Μαρτίου του 2011 την Παρασκευή που θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου αγώνα της χρονιάς στην πίστα Losail στο Κατάρ. Μέχρι τότε πολλά εκατομμύρια κτυπήματα στα πλήκτρα εκατοντάδων υπολογιστών του κόσμου θα μεταφέρουν τις απόψεις, τις ανησυχίες και τα γεγονότα, όλων όσων ασχολούνται με το MotoGP.

Οι αναγνώστες του site μας, έχουν ήδη τη δυνατότητα να πουν την άποψή τους, μέσα από το σχετικό δημοψήφισμα, για το αν έκανε καλά ο Valentino με την περίφημη μεταγραφή του.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Ο Melandri δυνατός στις δοκιμές των Superbike

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Live: Τα φωτογραφικά παραλειπόμενα του τεστ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα