• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: 420 γλιστερές και τεχνικές στροφές στην Valencia
Ασύμμετρα λάστιχα για την αριστερόστροφη πίστα
Νέα 03/11/2010 - 10:02

Οι διαθέσιμες γόμες της Bridgestone για τα slick: 

Μπροστά: Soft, Medium.

Πίσω: Medium, Hard (ασύμμετρα και τα δύο)

 

Η Bridgestone θα δώσει στους οδηγούς και τις ομάδες τη νέα extra soft (πολύ μαλακή) γόμα για τη δεξιά πλευρά του ελαστικού, που δοκιμάστηκε στο Estoril, ειδικά για το πρωί που η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Επειδή η Valencia είναι μια κλειστή και σφικτή πίστα και έτσι δεν δίνει χρόνο στα λάστιχα να ξεκουραστούν στη διάρκεια του γύρου. Οι πλαγιολισθήσεις μπορούν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία ψηλά και τα λάστιχα έχουν να αντιμετωπίσουν 420 στροφές στη διάρκεια των 30 γύρων.

Ο Hiroshi Yamada, ο Manager του Bridgestone Motorsport Department αναφέρθηκε και στα νέα λάστιχα που θα δοκιμαστούν ενόψει νέας χρονιάς στο περίφημο πια τεστ, μετά τον Αγώνα, τη στιγμή που ο Tohru Ubukata, ο Manager του τμήματος εξέλιξης είπε:

«Η Valencia είναι γλιστερή και πολύπλοκη τεχνικά με αργή ασύμμετρη σχεδίαση. Αν οι ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας δεν είναι τέλειες, η χαμηλή σχετικά εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να δημιουργήσει πολύ ψηλές θερμοκρασίες ελαστικού, εύκολα. Το μπροστινό πρέπει να είναι δυνατό για να τα βγάλει πέρα με τα δυνατά φρεναρίσματα. Το πίσω πρέπει να είναι πιο μαλακό, αλλά χρειάζεται πιο σκληρή αριστερή πλευρά για τη θερμοκρασία που ανεβάζει στην τελευταία παρατεταμένη αριστερή στροφή. Για τη δεξιά πλευρά χρειάζεται η extra soft γόμα, γιατί οι δεξιές (στην φωτογραφία η πρώτη δεξιά στροφή της πίστας) είναι μικρές και κλειστές στροφές, οπότε το λάστιχο χρειάζεται να έρχεται εύκολα σε θερμοκρασία λειτουργίας.»

 

Επόμενο άρθρο »

Η ΤΕΑΜ65 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ TRACK DAY ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

« Προηγούμενο άρθρο

Carlo Pernat: «Ο Valentino θα έχει ένα γερό άχτι για την Yamaha»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα