• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: O Dovizioso στην pole position
Η Honda δυνατή στην έδρα της, ο Rossi 2ος!
Νέα 02/10/2010 - 13:41

Η Honda δυνατή στην έδρα της, ο Rossi 2ος!Στον 49ο αγώνα του στη μεγάλη κατηγορία, ο Andrea Dovizioso πήρε την πρώτη του pole position, αφού κατάφερε να οδηγήσει πολύ δυναμικά στα τελευταία 30’ λεπτά των Κατατακτήριων. 

Αρχικά αντιμετώπισε τον Lorenzo και αργότερα τον Stoner στη μάχη για την πρώτη θέση, ενώ στον τελευταίο του γύρο ο Valentino Rossi απείλησε να πάρει την πρώτη θέση, χωρίς να το καταφέρει. Με χρόνο 1’47.001 ο «Dovi» ήταν πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος από την απόδοση της Honda RC212V που όπως είπε ήταν πολύ δυνατή, αλλά και είχε σημαντική βοήθεια από τα ηλεκτρονικά και κυρίως από το κοντρόλ σούζας που λειτουργούσε άψογα.

 

Αντίστοιχα πολύ χαρούμενος ήταν ο 2ος Rossi, αφού πρώτον η ομάδα του βρήκε το σωστό set-up, δεύτερον η Μ1 φόρεσε το νέο αναβαθμισμένο κινητήρα που είναι σαφώς δυνατότερος, τρίτον τα λίγο σκληρότερα λάστιχα της Bridgestone τον βοήθησαν και τέταρτο και κυριότερο έχει λιγότερη ενόχληση στον ώμο, από αυτήν που περίμενε.

 

Στον αντίποδα ο ομόσταυλός του Jorge Lorenzo ήταν δυσαρεστημένος, αφού μετά από 13 αγώνες μένει για πρώτη φορά έξω από την πρώτη γραμμή εκκίνησης, αφού τελικά είναι 4ος . Ο Lorenzo ήταν στην 1η θέση μέχρι τα μέσα των Κατατακτήριων και μετά το πάλεψε με τους Dovi & Stoner, μέχρι το τέλος, για να μείνει εκτός πρώτης σειράς μόλις στον τελευταίο γύρο, μετά την προσπάθεια του Rossi. Πέρα από αυτό αισθάνεται καλά σε σχέση με το ρυθμό με τα λάστιχα του αγώνα, του άρεσε η δύναμη του νέου μοτέρ ψηλά και περιμένει με αγωνία τη βροχή που λέει η πρόβλεψη, αν και εύχεται να μην βγει σωστή.

 

Αυτός που και πάλι παραπονιέται για τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας του είναι ο Casey Stoner που χρειάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στην Ducati GP10 ώστε τελικά να δουλέψει και με τα μαλακά λάστιχα να πάρει την 3η θέση. Χαρακτηριστικό των προβλημάτων της Ιταλικής ομάδας, η 11η θέση του Hayden που ήταν 3ος στον προηγούμενο αγώνα.

Οι δύο οδηγοί της Tech 3, Edwards & Spies είναι σε καλό δρόμο στις θέσεις 5 & 6, οι δύο Honda των De Puniet, Simoncelli ακολουθούν, ενώ τη δεκάδα κλείνουν οι δύο Suzuki των Bautista, Capirossi.

 

Κάντε κλικ στο κάτω μέρος της σελίδας για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Στην Yamaha μέχρι το 2012

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi GP125: O Marquez στην pole position

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα