• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έχει η Honda τον ισχυρότερο κινητήρα;
Δυνατή μεν η Honda RC212V αλλά τρώει λάστιχα.
Νέα 17/08/2010 - 14:33

Δυνατή μεν η Honda RC212V αλλά τρώει λάστιχα. Αυτή είναι η άποψη του πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή Wayne Gardner που είδε με άλλο μάτι τον αγώνα του Brno και σύμφωνα με την πείρα του κατέγραψε τα γεγονότα με διαφορετικό τρόπο. Αναμφισβήτητα η Honda διαθέτει αυτή την στιγμή τον ισχυρότερο κινητήρα στα MotoGP και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που επιταχύνει καθώς επίσης με την εκπληκτική τελική της ταχύτητα. 

 

Αιτία γι’αυτό αποτελούν πολλοί παράγοντες. Το HRC ίσως έχει καταφέρει να παράγει την ισχύ που έψαχνε χωρίς να επιβαρύνει την κατανάλωση της μοτοσυκλέτας. Κατά αυτό τον τρόπο οι μηχανικοί δεν αναγκάζονται να κόψουν την τροφοδοσία για να εγγυηθούν ότι η μοτοσυκλέτα θα τερματίσει. Αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στο θέμα της ισχύος και της αξιοποίησή της. 

 

Σύμφωνα με τον Gardner ο κινητήρας της RC212V είναι “τυπικός” Honda που σημαίνει ότι φθείρει πολύ το πίσω ελαστικό της μοτοσυκλέτας. Το HRC ελέγχει όσο μπορεί περισσότερο αυτή την φθορά μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων. Από την άλλη πλευρά η Yamaha φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τον εκπληκτικό της στρόφαλο και την Big Bang σειρά ανάφλεξης για να περιορίσει την φθορά του πίσω ελαστικού.

Επόμενο άρθρο »

BRNO LIVE Stoner: Αποκλειστικό, «Η DUCATI έχει πρόβλημα»

« Προηγούμενο άρθρο

Τι βλέπουμε στην νέα Μ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA