• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi – Burgess εκτός εξέλιξης Yamaha
Λογική κίνηση από πλευράς του Ιαπωνικού εργοστασίου
Νέα 09/08/2010 - 22:11

 

Ενόψει του Czech GP όλοι συζητούν την ανακοίνωση του Valentino Rossi ότι ξεκινάει τη συνεργασία του με την Ducati. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τις δοκιμές που θα γίνουν την Δευτέρα μετά τον αγώνα, στις οποίες παραδοσιακά οι ομάδες παρουσιάζουν την μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς, ώστε να ξεκινήσει η εξέλιξή της.

 

Προφανώς το βάρος του τεστ για την Yamaha του 2011 θα πέσει στον Jorge Lorenzo, ο οποίος θα έχει και την κύρια ευθύνη της εξέλιξης στη διάρκεια του χειμώνα. Ο περίφημος τοίχος που σήκωσε πέρυσι ο Rossi, τώρα θα παίξει θετικό ρόλο! Είναι γνωστό ότι ποτέ κάποια εταιρία δεν έδωσε ρόλο εξέλιξης σε ένα οδηγό που είναι γνωστό ότι φεύγει και υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό λειτούργησε και ως ψυχολογική πίεση εναντίον του οδηγού που φεύγει!

 

 

Βέβαια στην περίπτωσή μας ο Lorenzo δεν έχει ανανεώσει ακόμη με την Yamaha και επίσης δεν είναι σίγουρο ότι ο Rossi θα συμμετάσχει στο τεστ, αφού από τη μια μπορεί να έχει ως δικαιολογία την μη καταπόνησή του και από την άλλη μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να είναι μάρτυρας της εξέλιξης της Μ1, χωρίς τον ίδιο, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά το 2004.

Αλλά ο Rossi μπορεί να θέλει να κάνει κάποιες ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του, ώστε να διεκδικήσει μερικές ακόμη νίκες φέτος, για τον ίδιο και την ομάδα του. Όμως η απόδοση του Rossi θα είναι καλοδεχούμενη από την Yamaha, όσο δεν απειλεί τη μάχη του Jorge Lorenzo για το Πρωτάθλημα.

 

Η κατάσταση της υπόθεσης Rossi-Yamaha δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, αφού όπως και στο παρελθόν ο Ιταλός μάλλον θα πάρει μαζί του και τους ανθρώπους του, αρχίζοντας από τον Jeremy Burgess, που στη φωτογραφία ήδη μιλάει με ανθρώπους της Ducati.

 

Βέβαια μπορεί τελικά η Yamaha να μην επιτρέψει στον Rossi να οδηγήσει στην Valencia το Νοέμβριο, αλλά ο Burgess θα μπορεί να δουλέψει με το Ιταλικό εργοστάσιο, αφού ξέρει πολύ καλά το τι θέλει ο Valentino.

 

Σε αυτόν τον τομέα το MotoGP είναι ακόμη πίσω από την F1, όπου και οι κορυφαίοι μηχανικοί έχουν συμβόλαιο μη εργασίας με αντίπαλη ομάδα, πριν το τέλος του συμβολαίου τους. Ευτυχώς λέμε εμείς, γιατί δεν έχει νόημα η δουλειά να ξεκινάει από την 1/1 της επόμενης χρονιάς, όταν αλλάζεις ομάδα, τη στιγμή που για όλους τους άλλους η δουλειά ξεκινάει την επόμενη μέρα του τελευταίου αγώνα.

 

 

Καταλαβαίνουμε το να μην συνεχίσουν οι Rossi – Burgess την εξέλιξη της Μ1 τώρα στο Brno, αλλά το να αποκλειστούν από τη νέα τους δουλειά και το Νοέμβριο, το βρίσκουμε εκτός «fair play».

Επόμενο άρθρο »

O Luthi βόλτα με την Moriwaki MD600 στην Βιέννη

« Προηγούμενο άρθρο

Χωρισμός Puig – Pedrosa;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα