• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Kατατακτήριες: Ο Lorenzo και πάλι στην pole!
Αφού πρώτα γέμισε την πίστα λάδια από το σπασμένο μοτέρ του!
Νέα 17/07/2010 - 20:00

 

Ο Jorge Lorenzo είναι ο πρωταγωνιστής των Κατατακτήριων Δοκιμών, αφού πήρε την pole position μετά από μια επεισοδιακή διαδικασία που κράτησε περίπου 90΄ λεπτά.

Στο 35ο λεπτό των 60’ που διαρκούν, ο κινητήρας της Yamaha M1 του Ισπανού οδηγού, έσπασε, η μοτοσυκλέτα πήρε φωτιά από τα λάδια που έπεσαν στις καυτές εξατμίσεις και η πίστα γέμισε λάδια στο σημείο φρεναρίσματος για την 1η στροφή της πίστας.

Οι άτυχοι της υπόθεσης είναι οι Spies και De Puniet, που έπεσαν μετά την ολιγωρία των κριτών να δείξουν την κόκκινη – κίτρινη σημαία που σημαίνει ότι κάτι επικίνδυνα γλιστερό υπάρχει στην πίστα. Ο Spies τη γλίτωσε χωρίς τραυματισμό, όμως ο De Puniet εισέπραξε ένα τραυματισμό στο ήδη κτυπημένο του αριστερό αστράγαλο και θα ταλαιπωρηθεί πολύ αύριο αν αποφασίσει να τρέξει.

 

Μετά την κόκκινη σημαία και τη διακοπή για τον καθαρισμό της πίστας, οι οδηγοί ξαναγύρισαν στη δράση, για τα τελευταία 25’ λεπτά, στα οποία οι περισσότεροι βελτίωσαν το χρόνο τους, παρά το πρόβλημα στα φρένα της Κ1.

Ο Lorenzo με μια σειρά δυνατών γύρων, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1’21.817 και πήρε την 13η pole σε 42 συμμετοχές του στην μεγάλη κατηγορία. Το ποσοστό των 30.9% στην επιτυχία αυτή είναι καλύτερο όλων των συμμετεχόντων, με τον Rossi στο 28.6%, τον Stoner στο 26% και τον Pedrosa στο 19.4%.

 

Πολύ κοντά ο Casey Stoner, με διαφορά μόλις 24 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την κορυφή, ενώ άλλο ένα δέκατο πιο πίσω ακολουθεί ο Pedrosa.

O Dovizioso διέκοψε το σερί των «φανταστικών 4» και άφησε 5ο τον Rossi.

Ο Ιταλός σούπερ-σταρ δήλωσε χαρούμενος με το αποτέλεσμα και γενικά με τις δοκιμές, αφού είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα του.

Ο Hector Barbera είναι η μεγάλη έκλπηξη, αφού από την 11η θέση που ήταν η καλύτερή του μέχρι τώρα σε κατατακτήριες, έφτασε να σημειώσει τον 6ο καλύτερο χρόνο.

Ο De Puniet, παρά την απουσία του, έχασε μόνο 3 θέσεις και κατατάχθηκε 7ος, μπροστά από τους Simoncelli, Espargaro, Melandri, που έκλεισαν τη δεκάδα.

 

 

Υ.Γ. Οι κατατακτήριες δεν μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ΣΚΑΙ, λόγω εκτάκτου ρεπορτάζ για τις φωτιές. Θα τις δούμε στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Kατατακτήριες: Ο Stoner κόλλησε, ο Hayden απολογήθηκε

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring ΕΔ2: Ο Lorenzo κοντά στο ρεκόρ πίστας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα