• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Live: Ελέγχουμε την πίστα πριν τον Rossi!
Με την BMW S1000RR, μπαίνουμε πρώτοι στην πίστα
Νέα 16/07/2010 - 13:52

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Παρασκευή πρωί και οι πρώτοι θεατές μπαίνουν στην πίστα, με αρκετούς να έχουν το ειδικό πάσο που τους επιτρέπει να μπουν και στην pit lane. H BMW S1000RR SafetyBike μας περιμένει και έχουμε τη χαρά να είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουμε στην πίστα, για να την «ελέγξουμε» αν είναι καλή για τον Valentino που θα μπει στις 13:55 τοπική ώρα!

 

Τα πάντα είναι τέλεια, τα κερμπ με νέο βάψιμο φέτος, στα χρώματα της Γερμανικής σημαίας, και το κλειστό πρώτο κομμάτι της πίστας δεν είνια ότι πιο ευχάριστο για μια μοτοσυκλέτα χιλίων κυβικών. Σίγουρα η Μ1 του Rossi θα αισθάνεται λίγο καλύτερα, αλλά ακόμη και αυτές οι μικροκαμωμένες αγωνιστικές θέλουν πιο ανοικτές στροφές.

Ευτυχώς από την 7 και μετά οι αριστερές είναι σαγώς γρηγορότερες και καταλήγουν στην δεξιά τυφλή κατηφορική 12, που ο Nicky Hayden την ονομάζει «ο καταράκτης». Είμαστε εκεί με 195 χλμ/ώρα και 4η, τη στιγμή που οι «θεοί» περνούν με 5η σκασμένη και 210 χλμ/ώρα. Χρησιμοποιούν βέβαια ιδιαίτερα κοντό κιβώτιο για αυτήν την πίστα.

Μετά στο τέλος της απότομης κατηφόρας φρένα και 3η για την αριστερή 13η στροφή, μια μικρή ευθεία και η τελευταία από τις 10 αριστερές στροφές είναι ανηφορική και βγάζει στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού που έχει μήκος 780 μ.

 

Καλά τα πήγε η BMW με τα Metzeler K3, πολύ ζέστη όμως, τώρα στους 30ο Κελσίου και την ώρα που θα μπει ο Valentino θα έχει αρκετά παραπάνω!

Εμείς πάντως το δώσαμε τοΟΚ...

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Live: Ο Rossi επέστρεψε δυνατός!

« Προηγούμενο άρθρο

Casey Stoner: O Valentino "τον έχει" τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα