• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: O πρόλογος του Sachsenring
Σκληρές γόμες για την άγρια άσφαλτο της Γερμανίας.
Νέα 13/07/2010 - 15:33

Για την πίστα του Sachsenring που βρίσκεται στην Ανατολική Γερμανία η Bridgestone επέλεξε τις παρακάτω γόμες ελαστικών: σκληρή και έξτρα σκληρή για τον εμπρός τροχό και για τον πίσω διαθέτει σκληρή γόμα και έξτρα σκληρή ασύμμετρης σχεδίασης. Μπορεί μεν να είναι η δεύτερη πιο κοντή πίστα του αγωνιστικού ημερολογίου αλλά από την άλλη πλευρά είναι η πιο απαιτητική όσον αφορά το εμπρός και το πίσω ελαστικό των μοτοσυκλετών. 

 

Η άγρια άσφαλτος της πίστας που παρέχει πολύ καλή πρόσφυση δημιουργεί υψηλή θερμοκρασία στα ελαστικά γεγονός που επιταχύνει την φθορά τους. Η φορά της πίστας είναι ανάποδη, με λίγα λόγια είναι αριστερόστροφη και έχει 10 αριστερές και μόνο τέσσερις δεξιές στροφές. Αυτό σημαίνει ότι φορτίζει ιδιαίτερα την αριστερή πλευρά των ελαστικών και η συγκεκριμένη πίστα κάνει δύσκολη την ζωή του εμπρός ελαστικού. 

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ελαστικών που θα φέρει η εταιρεία για τον πίσω τροχό είναι όμοια με αυτά που παρουσίασε στην Catalunya. Ανάποδα έχουν τοποθετηθεί οι γόμες στο ασύμμετρης σχεδίασης πίσω ελαστικό από το αντίστοιχο της Catalunya για να αρμόζει με τα χαρακτηριστικά της πίστας. Άλλωστε το πίσω ελαστικό καταπονείται περισσότερο μεταξύ των στροφών 7-11 όπου οι αναβάτες επιταχύνουν δυναμικά στην έξοδο τους ιδίως στις δύο τελευταίες από αυτές. 

 

Πολύ απαιτητική είναι η πίστα και για το εμπρός ελαστικό. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζει φέτος η Bridgestone έξτρα σκληρή γόμα έπειτα από τον αγώνα του Qatar και αναμένεται να τα δούμε σε δύο ακόμη αγώνες, του Brno και της Sepang

 

Συνήθως οι καιρικές συνθήκες είναι άστατες στην συγκεκριμένη περιοχή και αυτό αναμένεται να δούμε σε αυτόν τον αγώνα. Ωστόσο, πέρυσι ο αγώνας εξελίχθηκε τελικά σε στεγνές συνθήκες.

Επόμενο άρθρο »

6ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνησης

« Προηγούμενο άρθρο

46 γύρους έκανε ο Rossi! Τυχαίο, δεν νομίζω...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα