• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι κυριότερες αναβαθμίσεις της JiR Moto2
Αλλαγές σε πλαίσιο, αναρτήσεις, και εξάτμιση
Νέα 09/07/2010 - 00:09

Η ομάδα της JiR Moto2 με βασικό αναβάτη τον Simone Corsi, χρησιμοποιεί πλαίσιο της Ιαπωνικής εταιρείας TSR. Είναι μία από τις πολύ καλές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας και έχουμε δει τον Corsi να ανεβαίνει κάποιες φορές στο βάθρο. 

 

Στην αρχή της σεζόν είχαμε εξασφαλίσει μία αποκλειστική συνέντευξη με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Nocciou Mauro και πρόσφατα έπειτα από τον αγώνα της Catalunya επικοινωνήσαμε ξανά με την ομάδα για να πληροφορηθούμε τις περαιτέρω αναβαθμίσεις που έγιναν στην μοτοσυκλέτα του Corsi.  

 

Από πλευράς πλαισίου η ομάδα έχει αλλάξει τέσσερα πλαίσια από την αρχή της σεζόν, το τρίτο μάλιστα χρησιμοποίησε στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος και η βασική του αλλαγή ήταν η δυνατότητα ρύθμισης της γεωμετρίας στο λαιμό του. Πλέον το επιτελείο του Corsi έχει καταλάβει τι χρειάζεται το πλαίσιο για να αποδώσει σωστά ο κινητήρας, οι αναρτήσεις και τα ελαστικά και βρίσκονται στο σωστό δρόμο όσον αφορά το στήσιμο και τη ρύθμισή του. 

 

Αρκετές αλλαγές έχουν επιπλέον γίνει πάνω στη σχεδίαση του φέρινγκ για να αναπροσαρμόσουν την αεροδυναμική του συνόλου. Κατά αυτό τον τρόπο κατάφεραν να δώσουν καλύτερο φορτίο στα ελαστικά και μείωσαν την πίεση στις αναρτήσεις για να μειώσουν τις τριβές. Κατά αυτό τον τρόπο κέρδισαν κάτι παραπάνω στις επιδόσεις. 

 

Όσον αφορά τον κινητήρα η ομάδα της JiR Moto2 είναι ίσως η μοναδική που δεν χρησιμοποιεί εμφανή εισαγωγή του ram-air εφόσον είναι κατάλληλα τοποθετημένη κάτω από το ρύγχος του φέρινγκ. Οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές και δεν σκοπεύουν να επέμβουν περαιτέρω πάνωσε αυτό. Από την άλλη πλευρά έχουν συνεργαστεί σε μεγάλο βαθμό με την Arrow για να βελτιώσουν το σύστημα της εξαγωγής. Μέχρι στιγμής έχουν βρει τη λύση κι έχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικές εξατμίσεις που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της πίστας.

Επόμενο άρθρο »

Επίσημα η αποχώρηση του Stoner από την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Randy de Puniet στην Tech 3;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα