• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: O Lorenzo βαδίζει προς τον τίτλο
Ο Pedrosa δείχνει ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει
Νέα 04/07/2010 - 19:36

 

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, με τον Rossi τραυματία, τον Stoner πολύ πίσω στη βαθμολογία και τον Dovizioso να χάνει την επαφή με την κορυφή, ο μόνος που μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία του Jorge Lorenzo είναι ο συμπατριώτης του Dani Pedrosa. Ισπανική υπόθεση λοιπόν φαίνεται ότι θα είναι ο Τίτλος του 2010, μετά από 7 Αγώνες στους οποίους ο Lorenzo κέρδισε 5 φορές και οι Pedrosa, Rossi από μία.

Ο Lorenzo φάνηκε δυνατός στο ξεκίνημα του αγώνα με την μαλακότερη επιλογή για το πίσω λάστιχό του, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι οδηγοί, εκτός των De Puniet, Capirossi, Kallio, Yoshikawa, που προτίμησαν το extra hard της Bridgestone.

O Dovizioso όμως άρχισε να τον πιέζει και μαζί ο Stoner έδειχνε επιθετικός, τη στιγμή που ο Pedrosa είχε μείνει πολύ πίσω, αφού έχασε τα φρένα στην πρώτη στροφή του αγώνα. Μετά τη μέση του αγώνα, με τον Stoner να έχει χάσει έδαφος λόγω κακού φρεναρίσματος και τον Dovizioso να χάνει σχεδόν τα πάντα στον 15ο από τους 25 γύρους, ο Lorenzo οδήγησε άνετα στην 3η συνεχόμενη νίκη του, στις τελευταίες 3 εβδομάδες, εκτοξεύοντας τη διαφορά στη βαθμολογία στους 52 βαθμούς από τον 2ο!

Ήταν η 57η νίκη για την Yamaha στην 4χρονη εποχή, περνώντας κατά μια τις νίκες της Honda.

 

Ο Pedrosa με τη σειρά του, αφού ανάκαμψε γρήγορα από το πρόβλημα που προέκυψε στην πρώτη στροφή (κτύπησε ένα σαμαράκι και δεν είχε φρένα για μια στιγμή, μέχρι να τρομπάρει τη μανέτα 2-3 φορές), βρέθηκε πίσω από τους πρωτοπόρους, χωρίς να φαίνεται στη μέση του αγώνα ότι θα μπορούσε να τους φτάσει. Αντιμετώπισε – όπως και ο Lorenzo και αρκετοί άλλοι οδηγοί, πρόβλημα με την πρόσφυση του μπροστινού, από την υπερβολική γόμα που έπιασε η πίστα, λόγω των πολλών μοτοσυκλετών της Moto2! – και έτσι ο Ισπανός οδηγός της Honda αρκέστηκε σε μια σκληρή μονομαχία με τον Stoner, την οποία κέρδισε τελικά.

Ο Αυστραλός από τη μεριά του ήταν δυνατός στους πρώτους γύρους, έχασε τα φρένα στην ίδια στροφή με τον Pedrosa στον 6ο γύρο και μετά ανέβηκε και πάλι στην 3η θέση όπου έμεινε μέχρι το τέλος.

 

Στην 4η θέση ο ιδιαίτερα χαρούμενος Randy De Puniet, στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα και με πολύ καλό ρυθμό σε όλον τον αγώνα. Πίσω του ακόμη πιο χαρούμενος ο Alvaro Bautista που έφερε τη Suzuki για πρώτη φορά φέτος σε μια τόσο καλή θέση. Μάλιστα ο ομόσταυλός του Loris Capirossi κρατούσε την 6η θέση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, για να τερματίσει τελικά 7ος με πρόβλημα στο πίσω πολύ σκληρό ελαστικό στους 4 τελευταίους γύρους.

Ανάμεσα στις δύο Suzuki o Ben Spies έφερε την Yamaha M1 της Tech 3 στην 6η θέση, με την ικανότητά του να έχει καλό γυρολόγιο στο τελευταίο μέρος του αγώνα, όταν τα λάστιχα είναι φθαρμένα και όλοι γλιστρούν.

Ο Nicky Hayden πίσω του, κατάφερε τελικά να κερδίσει τη μάχη με τον τραυματία Marco Melandri, που στο τέλος έμεινε από δυνάμεις, αφού ο πόνος στον βγαλμένο αριστερό του ώμο ήταν έντονος. Ευτυχώς για τον ίδιο η πίστα είναι δεξιόστροφη.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Hector Barbera σε έναν μοναχικό αγώνα, χωρίς ενδιαφέρον.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Μοto2: Πρώτη νίκη για Takahashi & Tech 3

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya GP125 Κατατακτήριες: O Marc Márquez στην pole position

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα