• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Κατατακτήριες: O Lorenzo κυρίαρχος
Με μεγάλη διαφορά πρώτος και με αυτοπεποίθηση
Νέα 03/07/2010 - 19:40

 

Ο Jorge Lorenzo πήρε με ωραίο στυλ την 3η συνεχόμενη pole position φέτος και στοχεύει σε μια 3η συνεχόμενη νίκη, στον 3ο σε σειρά αγώνα τις 3 τελευταίες εβδομάδες. Ο Lorenzo στο μεγαλύτερο μέρος των 60’ λεπτών προσπάθησε να βρει τις ρυθμίσεις για τον αυριανό αγώνα και μόνο στα τελευταία 10’ λεπτά φόρεσε το μαλακότερο λάστιχο πίσω και έκανε μια φοβερή σειρά γύρων, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1’42.046, για να πάρει την 12η pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία. Μόνο πρόβλημα της ομάδας του ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν τελικά θα χρησιμοποιήσουν το σκληρότερο ή το μαλακότερο λάστιχο στον αγώνα!

 

Ένας αιώνας φαντάζει η διαφορά των 0.364 του δευτερολέπτου, που χωρίζει τον Stoner από τον Ισπανό. Όμως θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι η Ducati ίσως να είναι δυνατή προς το τέλος του αγώνα των 25 γύρων, με τις ρυθμίσεις που έχει βρει η ομάδα, για θερμοκρασίες ανάλογες με τους 35ο στον αέρα και τους 53ο στην άσφαλτο.

 

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης κλείνει ο Randy De Puniet της LCR Honda, που για 3ο συνεχόμενο αγώνα δείχνει τρομερά δυνατός στη διαδικασία των Κατατακτήριων. Μάλιστα ο Γάλλος κράτησε την 1η θέση στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

 

O Dani Pedrosa που ξεκινά από την 4η θέση, είναι ικανοποιημένος με τις ρυθμίσεις που έχει βρει με την ομάδα του, εκτός από το τελευταίο κομμάτι, στο οποίο χάνει – κυρίως στο τελευταίο δυνατό φρενάρισμα – πολύ χρόνο. Αυτό θα προσπαθήσει να βελτιώσει αύριο το πρωί στο ζέσταμα.

 

Ο Ben Spies είναι χαρούμενος και έτοιμος για τον αγώνα, αφού συμπλήρωσε 20 γύρους με ένα λάστιχο σε μια προσομοίωση αγώνα και η ομάδα έβγαλε θετικά συμπεράσματα, ενώ ο ίδιος δεν κουράστηκε. Η 5η θέση είναι καλή, αν σκεφτεί κανείς ότι στο τελευταίο του γρήγορο γύρο βρήκε τον Espargaro που τον «έκοψε».

 

Ο 6ος Andrea Dovizioso είναι χαρούμενος με το ρυθμό του, με τα σκληρά λάστιχα που θα είναι η επιλογή του για αύριο. Θέλει όμως να καταλήξουν με την ομάδα στη σωστή επιλογή του traction control, λόγω της ζέστης και του γλιστερού χαρακτήρα της πίστας.

 

Ο Capirossi είναι επιτέλους χαρούμενος με το πως πήγαν οι κατατακτήριες για την Suzuki του. Χάνει λίγο στα γρήγορα κομμάτια, αλλά είναι καλή στις κλειστές στροφές, αλλά και στην ευθεία, αφού μάλιστα ο ομόσταυλός του Bautista σημείωσε την υψηλότερη τελικά με 327.2 χλμ/ώρα.

Πίσω από τον 37χρονο Ιταλό ο 20χρονος Aleix Espargaro δεν κατάφερε να επαναλάβει την πρωινή επιτυχία, όταν ήταν 5ος στην κατάταξη, αλλά είναι ευχαριστημένος με το ρυθμό του και θα ξεκινήσει από την 8η θέση.

Δίπλα του στην 9η άλλος ένας Rookie, o Marco Simoncelli, που και αυτός πιστεύει ότι με το νέο πλαίσιο και το νέο πιρούνι η ομάδα της Gresini Honda βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

 

Ο απογοητευμένος της ημέρας είναι ο Nicky Hayden της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, που έμεινε 12ος, αφού ποτέ δεν κατάφερε να βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην πρόσφυση του πίσω τροχού και τη φόρτιση του πίσω μέρους της GP10.

 

Όλα αυτά δείχνουν ότι αύριο στις 2 και μισή το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, έναν σπουδαίο αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Μοto2 Κατατακτήριες: O Iannone πάλι 1ος

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya ΕΔ2: Το γνωστό τρίο στις πρώτες θέσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα