• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya live: O Lorenzo 1ος, ο Espargaro έκπληξη
Ο 20χρονος Ισπανός εντυπωσίασε 5’ από το σπίτι του!
Νέα 02/07/2010 - 16:38

 

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Αν το να μένεις μόλις 5’ λεπτά από την πίστα είναι κάτι που σου δίνει έξτρα κίνητρο, ο 20χρονος Aleix Espargaro το εκμεταλλεύτηκε με το παραπάνω και με συνεχείς καλούς γύρους σημείωσε τον 6ο ταχύτερο χρόνο, για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίσημη χρονομέτρηση. Ο Καταλανός είχε βέβαια την υποστήριξη των θεατών, αλλά και όλης της οικογένειάς του που βρέθηκε στο paddock της πίστας της Βαρκελώνης. Ευχάριστη έκπληξη λοιπόν, που δείχνει ότι φέτος η Ducati έχει γίνει πολύ πιο ευκολοοδήγητη από ότι στο παρελθόν και δίνει λαβή για σχόλια του τύπου: «ο Valentino ζήτησε να γίνει έτσι η μοτοσυκλέτα, για να έρθει χωρίς πρόβλημα του χρόνου...»

 

Αυτός που δεν καταλαβαίνει τίποτε από τις φήμες για τη μεταγραφή του ομόσταυλού του, είναι ο Jorge Lorenzo που με την Μ1 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1’43.259, σχετικά κοντά στον ταχύτερο γύρο του αγώνα πέρυσι – μόλις 4 δέκατα πάνω, που είναι καλός χρόνος για πρώτη μέρα δοκιμών.

O Aleix Espargaro εξηγεί στους μηχανικούς τη συμπεριφορά  της GP10
O Aleix Espargaro εξηγεί στους μηχανικούς τη συμπεριφορά της GP10

 

Πίσω του, ο μόνος που απείλησε την πρώτη θέση είναι ο Casey Stoner με την όλο και πιο φιλική Ducati GP10, όπως είπαμε και πριν. Ο Αυστραλός έδειχνε χαρούμενος με τη δουλειά της ομάδας, ενώ στο δίπλα μέρος του γκαράζ και ο Hayden δεν έμεινε πολύ πίσω, αφού έχει τον 8ο χρόνο και είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός θέλει την πρώτη μέρα απλά για να μπει στο κλίμα.

 

Στις θέσεις 3 & 4 βρέθηκαν οι δύο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της Honda, με τους Pedrosa, Dovizioso, να έχουν καλό ρυθμό και μάλιστα τον Ισπανό να σημειώνει την μεγαλύτερη τελική της ημέρας με 327.2 χλμ/ώρα.

O Wataru Yoshikawa τελείωσε τις πρώτες επίσημες δοκιμές του
O Wataru Yoshikawa τελείωσε τις πρώτες επίσημες δοκιμές του

 

Στην 5η θέση ο Ben Spies έδειξε το ταλέντο του στο να μαθαίνει γρήγορα τις άγνωστες στον ίδιο πίστες και η επίδοσή του χαρακτηρίζεται πολύ θετική, τη στιγμή που ο ομόσταυλός του Colin Edwards βρίσκεται στην 9η θέση με 7 δέκατα διαφορά!

Ο Randy De Puniet σταθερά στην πρώτη δεκάδα πια, είναι στην 7η θέση, ενώ και ο βελτιωμένος Simoncelli μπήκε στη θέση 10, μπροστά από τις δύο Suzuki των Capirossi, Bautista, που είναι ευχαριστημένοι με την πρώτη αυτή επαφή με την πίστα.

 

Αυτός που πρωτομπήκε κυριολεκτικά στα βαθιά είναι ο αντικαταστάτης του Rossi, o Yoshikawa που εκτός από τη ζέστη των 37ο είχε να αντιμετωπίσει και τα φλας των φωτογράφων. Σημείωσε τον τελευταίο χρόνο με 4.7’’ δευτερόλεπτα διαφορά από τον Lorenzo, που θεωρείται ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Επόμενο άρθρο »

Teshima: Ο αντικαταστάτης του Pasini

« Προηγούμενο άρθρο

Ben Spies: Οι συναθλητές μου είναι ταχύτατοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα