• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
19ος Αγώνας - GP Μαλαισίας (Sepang)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«20 βαθμοί δεν είναι μεγάλη διαφορά»:
Αποστολή μέσων ενημέρωσης από την Buriram
Αγώνες 24/10/2024 - 18:24

Αποσπάσματα, φωτογραφίες, σημεία συζήτησης και άλλα από την Πέμπτη στο PT Grand Prix της Ταϊλάνδης!

Οι τρεις τελευταίοι Αγώνες αυτής της συναρπαστικής σεζόν του MotoGP™ 2024 έφτασαν και ο 18ος Γύρος μας φέρνει πίσω σε μια όμορφη πόλη: την Buriram και το PT Grand Prix της Ταϊλάνδης. Εν όψει ενός Σαββατοκύριακου δράσης με τους κυριότερους διεκδικητές του τίτλου και πολλά άλλα καθώς πλησιάζει άλλο ένα κρίσιμο τριήμερο στην πίστα. Η 1η συνέντευξη Τύπου είδε τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να κάθεται δίπλα στον αντίπαλο του τίτλου Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον νικητή του GP της Αυστραλίας Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) πριν από τους Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και ο Luca Marini (Repsol Honda Team) που είχαν μια συνομιλία στη 2η Συνέντευξη Τύπου.

 

JORGE MARTIN (Prima Pramac Racing)

Η Buriram ήταν ένα από τα πιο δυνατά σου Σαββατοκύριακα της σεζόν πέρυσι, πόσο σίγουρος είσαι ότι έχεις τη δυνατότητα να επαναλάβεις αυτό το αποτέλεσμα ξανά και πόσο μεγάλο θα είναι αυτό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Είμαι χαρούμενος που ακόμα παλεύω για αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι σε καλή στιγμή καθώς προερχόμαστε από την Ινδονησία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, που ήταν όλα πολύ καλά. Στην Αυστραλία το αποτέλεσμα ήταν καλό, ήθελα να κερδίσω, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Είμαι σίγουρος για αυτόν τον Αγώνα, θα είναι πραγματικά δύσκολος και καυτός, και τόσο ο Marc όσο και ο Pecco θα είναι πολύ δυνατοί, οπότε πιστεύω ότι θα είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο».

FRANCESCO BAGNAIA (Ομάδα Ducati Lenovo)

Πόσο σημαντικό είναι να μην χάσεις βαθμούς από τον Jorge και πιστεύεις ότι μπορείς να δείξεις στο έπακρο τις δυνατότητές σου αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Η φιλοδοξία είναι να ανακτήσω βαθμούς και να είμαι ανταγωνιστικός, γνωρίζουμε ότι αυτή η πίστα είναι καλύτερη για μένα όσον αφορά τις επιδόσεις. Πάντα βρισκόμουν στο βάθρο στο Phillip Island τις τελευταίες τρεις σεζόν, αλλά δεν ήμουν πάντα ο ταχύτερος και δυσκολεύομαι περισσότερο ή λιγότερο κάθε χρόνο και φέτος, περισσότερο. Πήγαμε σε λάθος κατεύθυνση το Σάββατο, και μετά ήταν λίγο αργά την Κυριακή, και αυτοί οι δύο τύποι ήταν πιο γρήγοροι. Έπρεπε να επιβραδύνω και απλώς να προσπαθήσω να τελειώσω τον Αγώνα καθώς δυσκολευόμουν με τα ελαστικά. Φτάνουμε εδώ σε μια πίστα που μου αρέσει και μια πίστα όπου οι δυνατότητές μας μπορεί να είναι υψηλότερες, και μου αρέσει η διάταξη, οπότε ελπίζω να έχουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο».

MARC MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Πόσο υψηλές είναι οι προσδοκίες ότι θα μπορέσετε να είστε ξανά στη μάχη και περιμένετε να είναι άλλος ένας καθοριστικός τελευταίος γύρος;

«Θα είναι δύσκολο, ειδικά επειδή αυτοί οι δύο τύποι θα βάλουν το επίπεδο πολύ ψηλά αν θέλεω να παλέψεω για τη νίκη. Αλλά θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την πρόοδό μας, οι τελευταίοι Αγώνες ήταν εξαιρετικά καλοί, ήμασταν συνεπείς και ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να παλέψουμε για το βάθρο, οπότε ας δούμε αν μπορούμε να παλέψουμε για το βάθρο εδώ».

BRAD BINDER (Red Bull KTM Factory Racing)

Τι πιστεύετε ότι είναι δυνατό αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς γνωρίζουμε ότι είναι μια πίστα που έχει λειτουργήσει για την KTM και για εσάς;

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σιρκουί που λειτούργησε καλά για εμάς, όχι μόνο πέρυσι αλλά και πριν. Γενικά, νιώθω πολύ καλά, μπαίνουμε σε αυτόν τον Αγώνα αρκετά προετοιμασμένοι. Δοκιμάσαμε μερικά πράγματα στο Phillip Island και φαίνεται ότι κάνουμε μερικά μικρά βήματα προς τα εμπρός. Ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω  με τη μοτοσυκλέτα εδώ και στόχος μου θα είναι να έχω ένα δυνατό Σαββατοκύριακο. Θα είναι υπέροχο να παλέψω ξανά για τη νίκη, φυσικά, αυτός είναι ο στόχος μου και σίγουρα σχεδιάζω να προσπαθήσω σκληρά το Σαββατοκύριακο για να προσπαθήσω να καλύψω μέρος της διαφοράς».

FABIO DI GIANNANTONIO (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Πόσο κίνητρο έχεις και είσαι αποφασισμένος να τελειώσεις τη σεζόν σου με έναν ακόμη Αγώνα;

«Ήταν ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο για εμάς στο Phillip Island. Ήταν φανταστικό να επιστρέψουμε στο επίπεδο που δείχναμε μέχρι την πτώση στην Αυστρία φέτος, οπότε είμαι πολύ περήφανος για την επιστροφή μας. Επίσης, υπάρχει λίγη θλίψη καθώς δεν χρειάστηκε ποτέ να τελειώσω νωρίς τη σεζόν μου ή να χάσω μερικούς Αγώνες λόγω τραυματισμού στην καριέρα μου. Έχω μεγάλο κίνητρο να κάνω καλή δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο, θέλω να δώσω το μέγιστο για εμένα και την ομάδα και θα ήταν φανταστικό να τελειώσω τη σεζόν με ένα βάθρο καθώς μου λείπει και από πέρυσι».

LUCA MARINI (Repsol Honda Team)

Είναι δυνατό ή ρεαλιστικό να μπορέσετε να παλέψετε για την κατάκτηση της πρώτης δεκάδας αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή γιατί κάθε φορά που βρισκόμαστε σε διαφορετική πίστα, πρέπει να στήσουμε τη μοτοσυκλέτα και να κατανοήσουμε την απόδοσή μας σε αυτήν. Αλλά κάναμε ένα τεράστιο βήμα μπροστά σε αυτούς τους τελευταίους Αγώνες. Η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί τόσο πολύ και είναι πολύ ωραία στην οδήγηση, αλλά εξακολουθεί να λείπει κάποια απόδοση. Αυτή είναι μια πίστα που χρησιμοποιεί μεγάλη δύναμη της μοτοσυκλέτας και πρέπει να κατανοήσουμε το επίπεδο πρόσφυσης. Εάν καταφέρουμε να βρούμε έναν καλό συμβιβασμό στη μοτοσυκλέτα, τότε μπορούμε να προσπαθήσουμε να περάσουμε στις Κατατακτήριες 2. Αυτός θα είναι ο πρώτος μας στόχος και, στη συνέχεια, αν ξεκινήσω από μια καλή θέση, ο Αγώνας μπορεί να είναι πραγματικά θετικός».

Επόμενο άρθρο »

Ανάπτυξη της R9 σε ένα Πρωτάθλημα WorldSSP επόμενης γενιάς

« Προηγούμενο άρθρο

Το GP της Ταϊλάνδης ξεκινά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
MARTIN vs BAGNAIA: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ;
  • Ο JORGE MARTIN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ 17 ΒΑΘΜΩΝ
  • Ο PECCO BAGNAIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ