• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
19ος Αγώνας - GP Μαλαισίας (Sepang)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το GP της Ταϊλάνδης ξεκινά!
Αγώνες 24/10/2024 - 13:24

Το πρώτο GP της Ταϊλάνδης πραγματοποιήθηκε το 2018, τότε ο Covid υποχρέωσε τις ακυρώσεις των GP της Ταϊλάνδης για το 2020 και το 2021. Ως εκ τούτου, το 2024 θα είναι η πέμπτη φορά που η Ταϊλάνδη διεξάγει Γκραν Πρι.

Στο πρώτο GP της Ταϊλάνδης το 2018, ο Marc Marquez πήρε τη νίκη από τους Andrea Dovizioso και Maverick Viñales. Στην Moto2™, ο Francesco Bagnaia πήρε τη νίκη, μπροστά από τους Luca Marini και Miguel Oliveira, ενώ στην Moto3™, ο Fabio Di Giannantonio κέρδισε τους Lorenzo Dalla Porta και Dennis Foggia. Από αυτούς τους εννέα αναβάτες που τερματίσανε στο βάθρο, έξι από αυτούς πρόκειται να αγωνιστούν στην κατηγορία MotoGP™ στο GP της Ταϊλάνδης του 2024.

Η Ταϊλάνδη είναι μία από τις οκτώ Ασιατικές χώρες που φιλοξενούν μια διοργάνωση Grand Prix μαζί με την Ινδονησία, την Τουρκία, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, την Κίνα, το Κατάρ και την Ινδία. Η πίστα είναι μία από τις 13 πίστες που έχουν χρησιμοποιηθεί για Αγώνες GP στην Ασία μέχρι στιγμής. Οι άλλες πίστες που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ασία είναι: Motegi (72 Αγώνες GP), Sepang (68), Lusail (65), Suzuka (56), Shah Alam (21), Shanghai (12), Buriram (12), Κωνσταντινούπολη Park (9), Mandalika (9), Fisco/Fuji (8), Sentul (6), Johor (3) και Buddh (3).

ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗΝ BURIRAM:

Marc Marquez 2 (2xMotoGP™) – Jorge Martin 1 (1xMotoGP™) – Miguel Oliveira 1 (1xMotoGP™) – Francesco Bagnaia 1 (1xMoto2™) – Luca Marini 1 (1xMoto2™) - Albert Arenas 1 (1xMoto3™) – Albert Arenas 1 (1xMoto3™) Tony Arboino 1 (1xMoto2™) – Dennis Foggia 1 (1xMoto3™) – Fermin Aldeguer 1 (1xMoto2™) – David Alonso 1 (1xMoto3™).

 

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ BURIRΑΜ (12):

4 MotoGP™, 4 Moto2™, 4 Moto3™

 

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ BURIRΑΜ:

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Περισσότερες νίκες: Honda 2 – KTM 1 – Ducati 1

 

Honda: Η Honda κέρδισε δύο Αγώνες MotoGP στην Buriram, και οι δύο με τον Marc Marquez (2018 και 2019). Ο Marquez προκρίθηκε επίσης στην pole εδώ το 2018.

Ducati: Η Ducati έχει μία νίκη στο MotoGP™ στην Buriram, με τον Jorge Martin το 2023 από την pole. Ο Μartin κέρδισε το Sprint.

KTM: Η KTM κέρδισε τον Aγώνα MotoGP™ στην Buriram με τον Miguel Oliveira το 2022 στη βροχή, που είναι η πιο πρόσφατη νίκη για τον Αυστριακό κατασκευαστή.

Yamaha: Η Yamaha έχει σημειώσει τρία βάθρα στην πίστα, με δύο διαφορετικούς αναβάτες: τον Maverick Viñales, 3ος το 2018 και το 2019, και τον Fabio Quartararo, 2ος το 2019. Ο Quartararo προκρίθηκε επίσης στην pole το 2019.

Aprilia: Το καλύτερο αποτέλεσμα MotoGP™ της Aprilia στην Buriram είναι η 7η θέση με τον Maverick Viñales το 2022.

 

8 αναβάτες στο grid έχουν βάθρα MotoGP™ εδώ: Marc Marquez (2), Viñales (2), Bagnaia (2), Oliveira (1), Quartararo (1), Miller (1), Binder (1) και Martin (1) .

4 έχουν πάρει την pole: Marc Marquez (1), Quartararo (1), Marco Bezzecchi (1) και Martin (1).

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ GP: Ποιος μπορεί να κερδίσει τι

Το GP της Ταϊλάνδης θα κρίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων MotoGP™: Ducati Lenovo Team

Με πλεονέκτημα 160 βαθμών, η Ducati Lenovo Team είναι μπροστά από την Prima Pramac Racing και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο Πρωτάθλημα Ομάδων στο MotoGP™, εάν τελειώσει το GP της Ταϊλάνδης με 132 βαθμούς ή περισσότερους.

 

Πρωτάθλημα ανεξάρτητων αναβατών MotoGP™: Jorge Martin

Με προβάδισμα 79 βαθμών έναντι του Marc Marquez, ο Martin θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον τίτλο του κορυφαίου ανεξάρτητου αναβάτη για το 2024, εάν φύγει από το GP της Ταϊλάνδης με πλεονέκτημα άνω των 74 βαθμών.

 

Πρωτάθλημα ανεξάρτητων ομάδων MotoGP™: Prima Pramac Racing

Με προβάδισμα 105 βαθμών έναντι της Gresini Racing MotoGP™, η Prima Pramac Racing θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον τίτλο της κορυφαίας ανεξάρτητης ομάδας για το 2024, εάν φύγει από το GP της Ταϊλάνδης με πλεονέκτημα άνω των 132 βαθμών.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2™: Ai Ogura

Με πλεονέκτημα 65 βαθμών έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του Aron Canet, ο Ogura έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο της Moto2™. Τέσσερις αναβάτες είναι στη διαμάχη και πρέπει να φύγει από την Buriram με πλεονέκτημα άνω των 50 βαθμών.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Moto2™: MT Helmets - MSI

Με πλεονέκτημα 78 βαθμών έναντι της Beta Tools SpeedUp, η MT Helmets - MSI μπορεί να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Moto2™, εάν τερματίσουν τον Αγώνα με περισσότερους από 90 βαθμούς μπροστά.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών Moto3™: CFMoto

Με πλεονέκτημα 55 βαθμών, η CFMoto μπορεί να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών Moto3™ εάν τερματίσουν τον Αγώνα με 50 ή περισσότερους βαθμούς πλεονέκτημα.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Moto3™: Ομάδα CFMoto Gaviota Aspar

Με πλεονέκτημα 94 βαθμών, η ομάδα CFMoto Gaviota Aspar μπορεί να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Moto3™ εάν τερματίσει τον Αγώνα με 90 ή περισσότερους βαθμούς έναντι των πλησιέστερων αντιπάλων τους.

 

Rookie of the Year Moto3™: Angel Piqueras

Ο Angel Piqueras μπορεί να κερδίσει τον τίτλο “Rookie” της χρονιάς αν ολοκληρώσει τον Αγώνα με πλεονέκτημα άνω των 50 βαθμών έναντι του μοναδικού του αντιπάλου Luca Lunetta, ο οποίος είναι 51 βαθμούς πίσω του.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στο GP της Ταϊλάνδης του 2023, υπήρξαν 0.253 s μεταξύ του Jorge Martin και του Francesco Bagnaia, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 3η θέση πριν προβιβαστεί στη 2η, έχοντας την τέταρτη πλησιέστερη διαφορά στο βάθρο όλων των εποχών σε πλήρη Αγώνα, καθώς και την τρίτη πλησιέστερη στη σύγχρονη εποχή MotoGP™ από το 2002. Στον ίδιο Αγώνα, ο Raul Fernandez τερμάτισε 15ος μόλις 15.093 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Martin, ισοφαρίζοντας τον δεύτερο πλησιέστερο τερματισμό των πρώτων 15 όλων των εποχών σε πλήρη Αγώνα στην κορυφαία κατηγορία από το Κατάρ το 2019. Μόνο η Ντόχα το 2021 ήταν πιο κοντά (8.928 δευτερόλεπτα).

 

Επαναληπτικός Αγώνας;  

Πάνω από 74 βαθμούς μπροστά από τον Marc Marquez και τον Enea Bastianini, ο αγώνας τίτλου στο MotoGP θα κριθεί μεταξύ του Francesco Baganaia και του Jorge Martin για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ...

150 – Εάν ο Marc Marquez τερματίσει στο βάθρο στην Buriram, θα είναι το 150ο βάθρο Grand Prix και θα τον φέρει να έχει δύο λιγότερα από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος είναι τέταρτος στη λίστα των αναβατών με τα περισσότερα βάθρα.

78 – Εάν τουλάχιστον μία Ducati προκριθεί στην πρώτη τριάδα, θα είναι ο 78ος συνεχόμενος Αγώνας που ξεκινάει ένας αναβάτης της Ducati στην πρώτη σειρά, μια συνέχεια που εκτείνεται μέχρι τη Βαλένθια το 2020.

64 – Η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί 63 διαδοχικών Αγώνων GP με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο. Αν ανέβουν στο βάθρο αυτό το Σαββατοκύριακο, θα επεκτείνουν το ρεκόρ στα 64.

22 – Με 21 pole positions μέχρι στιγμής στο MotoGP, όλες με την Ducati, ο Francesco Bagnaia θα γίνει ο αναβάτης της Ducati με τις περισσότερες pole positions στην κατηγορία, αν πάρει pole στην Buriram, κινούμενος πάνω από τον Casey Stoner. Εν τω μεταξύ, με 20 poles μέχρι στιγμής με την Ducati στην κατηγορία, ο Jorge Martin έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τους Bagnaia και Stoner που έχουν 21 ο καθένας.

20 – Ο Pedro Acosta θα είναι 20 ετών και 155 ημερών την Κυριακή. Εάν κερδίσει, θα γίνει ο δεύτερος νεότερος νικητής της πρώτης κατηγορίας μετά τον Marc Marquez (20 ετών 63 ημερών στο Όστιν το 2013).

17 – Με 16 νίκες μέχρι στιγμής φέτος, η Ducati θα στοχεύει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των περισσότερων νικών σε μία μόνο σεζόν στην κορυφαία κατηγορία που έθεσε το εργοστάσιο της Μπολόνια πέρυσι (17 νίκες).

15 – Εάν η Ducati κερδίσει, θα είναι η 15η συνεχόμενη νίκη της Ducati στο MotoGP GP, επεκτείνοντας το ρεκόρ για το εργοστάσιο της Μπολόνια. Ο τελευταίος κατασκευαστής με 15 (ή περισσότερες) νίκες κορυφαίας κατηγορίας στη σειρά είναι οι 22 νίκες της Honda από την Μαλαισία το 1997 έως το ολλανδικό TT το 1998.

12 – Με 11 νίκες μέχρι στιγμής για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Valentino Rossi από το 1997, ο David Alonso μπορεί τώρα να γίνει ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες σε μία μόνο σεζόν στη μικρή κατηγορία, εάν κερδίσει άλλη μία.

9 – Μια νίκη του Bagnaia θα ήταν η ένατη του έτους, διασφαλίζοντας περαιτέρω ότι αυτή είναι η καλύτερη σεζόν του στην πρώτη κατηγορία όσον αφορά τις νίκες. Ο τελευταίος αναβάτης που πήρε εννέα (ή περισσότερες) νίκες στο MotoGP σε μια σεζόν είναι ο Marc Marquez (12 το 2019). Όπως και με τις οκτώ νίκες, μόνο οι Marc Marquez, Valentino Rossi, Casey Stoner και Jorge Lorenzo έχουν κερδίσει εννέα ή περισσότερες σε μία σεζόν MotoGP.

7 – Εάν ένας αναβάτης εκτός από τους Martin, Bagnaia, Marc Marquez, Bastianini, Viñales ή Aleix Espargaro κερδίσει το Tissot Sprint στην Buriram, το 2024 θα έχει περισσότερους διαφορετικούς νικητές στο Sprint από το 2023.

6 – Υπάρχουν έξι αναβάτες πλήρους απασχόλησης στο grid που θα μπορούσαν να κερδίσουν την παρθενική τους νίκη στο MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο: Alex Marquez, Raul Fernandez, Luca Marini, Takaaki Nakagami, Augusto Fernandez και ο νεοφερμένος Pedro Acosta.

1 – Οι αναβάτες της Aprilia και της Yamaha θα μπορούσαν να δώσουν στο εργοστάσιό τους μια παρθενική νίκη στην κορυφαία κατηγορία στην Buriram.

 

Επόμενο άρθρο »

«20 βαθμοί δεν είναι μεγάλη διαφορά»:

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bassani ταχύτερος στη Χερέθ, η Bimota εντυπωσιάζει στο WorldSBK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
MARTIN vs BAGNAIA: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ;
  • Ο JORGE MARTIN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ 17 ΒΑΘΜΩΝ
  • Ο PECCO BAGNAIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ