• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
18ος Αγώνας - GP Ταϊλάνδης (Buriram)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η σεζόν του 2024 έφτασε στο τέλος με Τoprak στην κορυφή
Αγώνες 20/10/2024 - 22:22

Tissot Superpole Race βασικά σημεία:

Μια τολμηρή κίνηση του Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) στην είσοδο στη στροφή 5 στον πέμπτο γύρο ήταν η στιγμή που ο Ιταλός κέρδισε ουσιαστικά τον Αγώνα Tissot Superpole στο Circuito de Jerez Angel Nieto.

Έχοντας πολύ καλή εκκίνηση, ο Bulega ήταν μπροστά μέχρι που δέχθηκε επίθεση από τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στον 2ο γύρο. Ο Τούρκος αναβάτης ήταν πρωτοπόρος στον Αγώνα για τέσσερις γύρους πριν ο Bulega περάσει ξανά και αμέσως άνοιξε μια διαφορά από τον αντίπαλό του. Στην καρό σημαία είχε μια νικητήρια διαφορά πάνω από δύο δευτερόλεπτα.

Από την πρώτη σειρά του grid, ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) πέτυχε για το Σαββατοκύριακο του τελευταίου Αγώνα να είναι με μία Kawasaki στον τερματισμό στο βάθρο.

Ο Danilo Petrucci(Barni Spark Racing Team) έκλεισε τη διαφορά σε δύο δέκατα του δευτερολέπτου στη μέση του Αγώνα από τον Lowes που κατάφερε όμως να κρατήσει τη θέση του και να διεκδικήσει το όγδοο βάθρο του Αγώνα Superpole της σεζόν.

Αποτελέσματα Αγώνα Tissot Superpole WorldSBK

 

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +2.375s

3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +4.182s

 

Τα κυριότερα σημεία του 2ου Αγώνα

Έχοντας ξεκινήσει από την pole position, ο Bulega ήταν μπροστά για άλλη μια φορά στην εκκίνηση για τους δύο πρώτους γύρους. Στη στροφή 1 στον 3ο γύρο ο Razgatlioglu έκανε την κίνησή του και προηγήθηκε για το υπόλοιπο του Αγώνα. Η διαφορά μεταξύ του αναβάτη της BMW και του Bulega δεν ξεπερνούσε ποτέ το ένα δευτερόλεπτο και στον 10ο γύρο ο Bulega κατάφερε να βρει μισό δευτερόλεπτο και να ασκήσει πίεση στον Razgatlioglu που προσπαθούσε να βρει πρόσφυση και βρήκε τον τρόπο να παραμείνει μπροστά.

Μια κόκκινη σημαία, για ένα τεχνικό πρόβλημα του Phillip Oettl, έφερε το πρόωρο κλείσιμο της σεζόν στον 16ο γύρο, αλλά ο Razgatlioglu είχε ήδη κάνει αρκετά για να κερδίσει τη 18η νίκη του σε αυτή τη σεζόν.

Ο Michael van der Mark ανέβηκε για πρώτη φορά με τον συναθλητή του στο βάθρο. Ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά του grid, ο Ολλανδός πέρασε στις θέσεις του βάθρου μπροστά από τον Locatelli στη στροφή Dani Pedrosa στον 3ο γύρο. Από εκείνο το σημείο και μετά χρειαζόταν να αμυνθεί από τις επιθέσεις κυρίως του Andrea Iannone. Ο αναβάτης της Ducati δοκίμασε μια επίθεση στην τελευταία στροφή στον 9ο γύρο και μετά από επαφή ο Iannone έπεσε στην 6η θέση. Την ώρα της κόκκινης σημαίας ο Iannone έφτανε τον van der Mark αλλά τελικά έπρεπε να αρκεστεί στην 4η θέση.

Ο Alex Lowes ολοκλήρωσε 4ος στην κατάταξη του πρωταθλήματος, ενώ στην 5η θέση ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ο Petrucci.

1ος | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Μετά τον Αγώνα Superpole αλλάξαμε τις ρυθμίσεις και το ελαστικό. Δοκιμάσαμε κάτι καινούργιο και είχαμε ένα πολύ καλό πακέτο για τον 2ο Αγώνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου ήταν η απώλεια πρόσφυσης στους τελευταίους γύρους. Ένιωθα ότι όλα ήταν υπό έλεγχο γιατί είχα πολύ καλό κράτημα στο μπροστινό ελαστικό και κερδίσαμε ξανά. Ο 2ος Αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για μένα γιατί είναι ο τελευταίος Αγώνας της σεζόν και έπρεπε να τον κερδίσω. Όλοι γνωρίζουν ότι η Ducati είναι πολύ δυνατή, αλλά κερδίσαμε ξανά τη Ducati και, νομίζω, αυτό το Σαββατοκύριακο απέδειξε ότι η BMW είναι ακόμα πολύ δυνατή. Αλλά δεν είναι αρκετό. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για την επόμενη χρονιά, και θα δούμε. Γενικά, νομίζω ότι όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι. Ήταν ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο γιατί είμαστε και πάλι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Κέρδισα τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο μου. Κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο για τον πατέρα μου, αλλά αυτό το πρωτάθλημα είναι μόνο για μένα. Ήταν μια μακρά σεζόν, μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, και πετύχαμε 13 νίκες στη σειρά. Ήταν μια απίστευτη σεζόν».

 

2ος | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing - Ducati

«Ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο της χρονιάς για μένα. Προσπάθησα να κερδίσω τον 2ο Αγώνα, αλλά ο Τoprak ήταν πολύ γρήγορος. Έβαλα λίγη περισσότερη προσπάθεια με το μπροστινό μέρος και δεν μπορούσα να οδηγήσω στο 100% όπως έκανα στον Αγώνα Superpole. Η αίσθηση μου με τη μοτοσυκλέτα δεν ήταν η καλύτερη σήμερα και ο Τoprak ήταν πιο γρήγορος από χθες. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το μέγιστο που θα μπορούσα να κάνω φέτος και σήμερα. Είμαι περήφανος για τη σεζόν rookie και θα τη θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου».

 

3ος | Michael van der Mark | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Αυτό το βάθρο είναι ένα μεγάλο όνειρο για μένα. Αυτή η σεζόν ήταν ένα όνειρο για όλη την ομάδα της BMW με την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου. Είναι επίσης φανταστικό για μένα γιατί έχω βάλει πολλή δουλειά στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας. Η BMW συνέχισε να με πιέζει και να με υποστηρίζει, παρόλο που ήμουν λίγο άτυχος τα τελευταία χρόνια. Φέτος, εξακολουθούσαν να πιστεύουν σε μένα και βελτίωνα τον ρυθμό μου δουλεύοντας δίπλα στον Τoprak. Κάποια στιγμή φέτος βλέπαμε το βάθρο να έρχεται. Σήμερα ήταν φανταστικό γιατί ο Τoprak κατάφερε να κερδίσει στον τελευταίο Αγώνα και εγώ μπόρεσα να τερματίσω στο βάθρο μαζί του. Είναι φανταστικό για όλους. Είναι υπέροχο για όλη την ομάδα να τελειώνει τη σεζόν με δύο αναβάτες στο βάθρο και τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν».

 

Αποτελέσματα 2ου Αγώνα WorldSBK

 

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +0.545s

3. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +10.938s

4. Andrea Iannone (Team GoEleven) +12.399s

5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +13.522s

6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +13.948s

 

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 527 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 484 βαθμοί

3. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 357 βαθμοί

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

 

Επόμενο άρθρο »

Η Carrasco κατέκτησε τον πρώτο τίτλο WorldWCR με βάθρο στη Χερέθ

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ana Carrasco γράφει ιστορία ως η πρώτη πρωταθλήτρια WorldWCR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΜΠΟΡΕΙ Ο MARC MARQUEZ ΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ GP ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;
  • ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ
  • ΙΣΩΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ MARTIN & BAGNAIA ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ
  • ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ GP24 ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ