• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
18ος Αγώνας - GP Ταϊλάνδης (Buriram)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ana Carrasco γράφει ιστορία ως η πρώτη πρωταθλήτρια WorldWCR
Αγώνες 20/10/2024 - 21:23

Η Ana Carrasco στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια FIM Women's Circuit Racing στην Χερέθ, στην εναρκτήρια σεζόν του πρωταθλήματος.

Η Ana Carrasco έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια FIM Women's Circuit Racing, επιτυγχάνοντας αυτό το αξιοσημείωτο ορόσημο στην Χερέθ. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς υπογραμμίζει την αυξανόμενη αναγνώριση και υποστήριξη των γυναικών αθλητριών σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο άθλημα.

Η καριέρα της Carrasco ξεκίνησε το 2009 όταν κέρδισε το Πρωτάθλημα 125cc στο Πρωτάθλημα Extremadura. Το 2011, έγινε η πρώτη γυναίκα αναβάτρια που κέρδισε βαθμούς στην κατηγορία CEV 125cc, κατόρθωμα που επανέλαβε την επόμενη χρονιά στην εναρκτήρια σεζόν Moto3™ του ίδιου πρωταθλήματος. Τελειώνοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3™ το 2013, άφησε το στίγμα της με το να γίνει η πρώτη γυναίκα που σημείωσε βαθμούς στην μικρή κατηγορία Grand Prix, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της 8ης θέσης στη Βαλένθια.

Μετά από τέσσερα χρόνια στο paddock του MotoGP™, η Carrasco αγκάλιασε μια νέα πρόκληση το 2017, μπαίνοντας στην WorldSSP300. Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς έγραψε ιστορία το 2018, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας. Η Ana συνέχισε να διαπρέπει, τερματίζοντας 3η στο WorldSSP300 το 2019 και αγωνιζόμενη στην κατηγορία για δύο ακόμη χρόνια πριν επιστρέψει στη Moto3™ για τις σεζόν 2022 και 2023.

Στη σεζόν του 2024, η Ana αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό από την κύρια αντίπαλο Maria Herrera, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του 2ου Αγώνα στο Portimao, όπου η μάχη του τελευταίου γύρου για το προβάδισμα ήταν έντονη. Ο ανταγωνισμός τους όχι μόνο ανέδειξε τα απίστευτα ταλέντα τους, αλλά και γοήτευσε τους οπαδούς και πρόσθεσε ενθουσιασμό στο Πρωτάθλημα.

Από τους 11 Αγώνες που διεξήχθησαν μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, έχει εξασφαλίσει 2 pole positions, 12 τερματισμούς στο βάθρο και σημείωσε 4 νίκες, ενώ επιδεικνύει σταθερά την ταχύτητά της με πολλούς ταχύτερους γύρους Αγώνα. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση κορυφώθηκε με την ιστορική της νίκη στο πρωτάθλημα.

Κοιτάζοντας το μέλλον, τα σχέδια της Carrasco για την επόμενη σεζόν δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά οι θαυμαστές και οι λάτρεις περιμένουν με ανυπομονησία τι θα καταφέρει στη συνέχεια.

Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team:

«Είμαι πολύ χαρούμενη, ειλικρινά. Πραγματικά, χαρούμενη γιατί ήταν μια δύσκολη σεζόν. Έπρεπε να διαχειριστούμε πολλά τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε Αγώνα, κάθε Σαββατοκύριακο, για να προσπαθήσω να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη αυτή τη στιγμή. Το να είσαι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μία φορά είναι απίστευτο, αλλά δύο φορές είναι κάτι εντελώς διαφορετικό -ακόμα και τρελό. Η ομάδα μου έκανε φανταστική δουλειά όλη τη σεζόν. Με ώθησαν πολύ να το πετύχω και για μένα είναι οι καλύτεροι. Θέλω να πω ευχαριστώ σε αυτούς και σε όλους τους ανθρώπους γύρω μου γιατί ήρθα από μια δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς και άσχημα αποτελέσματα. Μερικές φορές, ήταν δύσκολο να συνεχίσω να το πιστεύω, αλλά είχα πολλούς ανθρώπους γύρω μου που με βοηθούσαν να βελτιωθώ. Αυτός ο τίτλος είναι για όλους αυτούς. Το πρωτάθλημα ήταν κάτι πραγματικά νέο για όλους και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Όλοι ήταν λίγο νευρικοί στην αρχή γιατί ήταν μια τόσο νέα εμπειρία, αλλά νομίζω ότι η Dorna και η FIM έκαναν καταπληκτική δουλειά. Είχαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και πολλούς υπέροχους Αγώνες. Νομίζω ότι οι θαυμαστές, ειδικά όσοι βλέπουν στην τηλεόραση, το χάρηκαν πολύ. Οπότε για μένα ήταν μια επιτυχημένη σεζόν για όλους».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας της FIM Women's Circuit Racing ιδρύθηκε για να προωθήσει τα γυναικεία ταλέντα και να προσφέρει μια πλατφόρμα στις γυναίκες να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων μοτοσυκλέτας. Το επίτευγμα της Carrasco αποτελεί απόδειξη της προόδου που σημειώνεται στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμόυ και λειτουργεί ως έμπνευση για τις μελλοντικές γενιές γυναικών αναβατριών που θέλουν να ενταχθούν.

Επόμενο άρθρο »

Η σεζόν του 2024 έφτασε στο τέλος με Τoprak στην κορυφή

« Προηγούμενο άρθρο

Το GP της Αυστραλίας και οι εντυπωσιακοί αριθμοί του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΜΠΟΡΕΙ Ο MARC MARQUEZ ΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ GP ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;
  • ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ
  • ΙΣΩΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ MARTIN & BAGNAIA ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ
  • ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ GP24 ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ