• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Herrera νικά στον 1ο Αγώνα WorldWCR και είναι πιο κοντά στον τίτλο.
Αγώνες 19/10/2024 - 17:06

Τα κυριότερα σημεία του 1ου Αγώνα:

Η διεκδικήτρια του τίτλου Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) πέτυχε αυτό που είχε σκοπό να κάνει σήμερα, κατακτώντας τη νίκη στον προτελευταίο Αγώνα WorldWCR της σεζόν και αφήνοντας τα πάντα να κριθούν στον αυριανό τελευταίο Αγώνα.

Μόλις ο Αγώνας ξεκίνησε, η Herrera προηγήθηκε νωρίς μπροστά από την επικεφαλής του πρωταθλήματος Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team), την Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) και την Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team). Με διαφορά μισού δευτερολέπτου, μπροστά από αυτό το τρίο έμεινε εκεί στα πρώτα στάδια αυτού του Αγώνα θρίλερ των 11 γύρων.

Ήταν η Sanchez που προηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μισό του Αγώνα, δίνοντας τον ρυθμό μπροστά και κάνοντας πολύ ανταγωνιστική οδήγηση εμποδίζοντας είτε την Herrera είτε την Carrasco να την προσπεράσουν.

Ένας χαοτικός τελευταίος γύρος έφερε μια ατυχής πτώση για την πρωτοπόρα Sanchez, η οποία δεν έλαβε έτσι μια πιθανή θέση στην πρώτη τριάδα. Ενώ η Herrera επωφελήθηκε από αυτήν την κατάσταση για να προχωρήσει στο προβάδισμα και να αρπάξει τη νίκη, η Carrasco και η Νeila έφτασαν στη γραμμή τερματισμού, με διαφορά 0.021 του δευτερολέπτου ολοκληρώνοντας την πρώτη τριάδα.

Με την επικεφαλής του πρωταθλήματος Carrasco να έχει άλλους 20 βαθμούς σήμερα, η Ισπανίδα έχει πλέον προβάδισμα 13 βαθμών έναντι της Herrera με άλλους 25 βαθμούς να απομένουν αύριο. Ο εναρκτήριος τίτλος WorldWCR θα απονεμηθεί σε μία από αυτές τις δύο αναβάτριες αύριο.

Εκτός της διεκδίκησης του τίτλου, η Sanchez συνεχίζει να κατέχει την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, μια θέση που θα επιδιώκει να υπερασπιστεί στον 2ο Αγώνα επειδή η Neila βρίσκεται μόλις 14 βαθμούς πίσω χάρη στην τρίτη θέση της.

Η σταθερά δυνατή Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) τερμάτισε 4η και εξασφάλισε τον 8ο τερματισμό της στην πρώτη πεντάδα της σεζόν του 2024 διατηρώντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη.

Η Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) και η αναπληρωματική αναβάτρια Chloe Jones (GR Motorsport) πάλεψαν πολύ και σκληρά για την 5η θέση, μια μάχη που τελικά κέρδισε η Ισπανίδα. Ωστόσο, η Βρετανίδα έκανε ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο, ολοκληρώνοντας τον πρώτο της Αγώνα WorldWCR μόλις 0.2 του δευτερολέπτου έξω από την πρώτη πεντάδα.

Ολοκληρώνοντας στην 7η θέση, η Tayla Ralph (TAYCO Motorsport) σημείωσε περισσότερους βαθμούς μπροστά από την Jessica Howden (Team Trasimeno), την Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team) και την Isis Carreno (AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3), με αυτή την τριάδα αναβατριών να ξεπερνά τη γραμμή τερματισμού μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μεταξύ τους.

Έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στον 1ο Αγώνα, η Sanchez θα είναι στην pole position για τον τελευταίο Αγώνα της σεζόν του 2024, λίγο πριν από τις Herrera, Neila και Carrasco.

Τα τελευταία στάδια του αγώνα δυστυχώς έφεραν ατυχήματα για τις Sonia Lloyd, Emily Bondi (YART Zelos Black Knights Team) και Adela Ourednickova (DaftMotoracing by Smrz), αν και οι αναβάτριες ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

Η Carrasco (228 βαθμοί) συνεχίζει να είναι επικεφαλής του πρωταθλήματος με μόλις έναν Αγώνα να απομένει. Η Herrera πλησιάζει με 5 βαθμούς πιο κοντά την Ana, με μόλις 13 βαθμούς (215) διαφορά. Η Sanchez βρίσκεται 3η στη βαθμολογία (166), ακολουθούμενη από την Neila (152), στην 4η θέση. Η Ponziani ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα με 122 βαθμούς.

 

Βασικά σημεία:

Pole position: Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 1’51.671

Νικήτρια του 1ου Αγώνα: Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

Ταχύτερος γύρος Αγώνα: Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) – 1'51.533

 

1η | Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

«Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κερδίσω σήμερα, αλλά ήξερα ότι είχα δυνατό ρυθμό και καλή ταχύτητα στις στροφές. Ακολούθησα τη Sara για το μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα, αλλά ήξερα ότι αν ήθελα να κλείσω τη διαφορά βαθμών από την Ana, έπρεπε να προσπαθήσω να κερδίσω αντί να συμβιβάζομαι με την 3η. Για να είμαι ειλικρινής, αισθάνομαι ότι η μοτοσυκλέτα είναι ακόμα αργή στην ευθεία, και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι για τον 2ο Αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική για αύριο θα είναι να επιτεθούμε σε κάθε στροφή. Και αν η Sara είναι εκεί ανάμεσα σε μένα και την Ana τότε ακόμα καλύτερα! Θα ξεκινήσω από την πρώτη σειρά, κάτι που είναι καλό και πρέπει απλώς να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

 

2η | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Ήξερα ότι ο Αγώνας θα είχε τέσσερις ή πέντε αναβάτριες μπροστά και είχα δίκιο. Προσπάθησα να πιέσω νωρίς για να δω αν μπορούσαμε να μειώσουμε το μέγεθος του γκρουπ, αλλά ήταν σχεδόν αδύνατο με τον αέρα. Είδα ότι η Sara πίεζε και έτσι επέλεξα να μείνω στην 3η θέση και να περιμένω μέχρι τον τελευταίο γύρο για να αποφύγω τη μάχη. Ένιωθα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα και ήξερα ότι είχα δυνατό ρυθμό. Στον τελευταίο γύρο, προσπάθησα να κάνω ένα πέρασμα από τη στροφή 6, αλλά ήμουν λίγο ανοιχτά και η Μaria με προσπέρασε. Επανήλθα γρήγορα από αυτό, αλλά μετά ένα άλλο μικρό λάθος οδήγησε στο να με περάσει και η Beatriz. Από εκεί, απλώς πίεσα για να προσπαθήσω να ανακτήσω τη 2η θέση, και μπόρεσα να το κάνω. Ναι, είναι αλήθεια ότι ήθελα να κερδίσω σήμερα, αλλά όσον αφορά το πρωτάθλημα, πρέπει να είμαι ευχαριστημένη με τη 2η».

3η | Beatriz Neila | Ampito / Pata Prometeon Yamaha

«Αγωνίζομαι εδώ στην έδρα μου στη Χερέθ και έτσι ήθελα πολύ να μπορέσω να κάνω κάτι ξεχωριστό εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν είχα ιδέα πώς θα πήγαινε ο Αγώνας, αλλά στο τέλος, κατάφερα να περάσω τη γραμμή τερματισμού 3η, κάτι που είναι απίστευτο για μένα. Αγωνίστηκα τόσο σκληρά και είμαι τόσο ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα σήμερα. Ήμουν επίσης ενήμερη για την κατάσταση του πρωταθλήματος και δεν ήθελα να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στη Μaria ή την Ana, τρέχοντας έναν καθαρό Aγώνα, κάτι που κάναμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, την ομάδα φυσικά και την οικογένειά μου, που είναι εδώ μαζί μου. Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε ξανά αύριο. Θα βάλω τα δυνατά μου»!

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα WorldWCR

1. María Herrera (Klint Forward Factory Team)

2. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) +0.585s

3. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +0.606s

4. Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) +14.322s

5. Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) +19.733s

6. Chloe Jones (GR Motorsport) +19.974s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Ana Carrasco (Evan Bros. Racing Yamaha Team) 228 βαθμοί

2. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 215 βαθμοί

3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 166 βαθμοί

 

 

Tα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

 

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Martin 1ος, ο Marquez και ο Bastianini παραμένουν ισχυροί μετά το Sprint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ