• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Martin 1ος, ο Marquez και ο Bastianini παραμένουν ισχυροί μετά το Sprint
Αγώνες 19/10/2024 - 13:10

Ο Martin επεκτείνει το προβάδισμά του με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ο Marquez και ο Bastianini ολοκληρώνουν τις τρεις πρώτες θέσεις καθώς ο Bagnaia αναγκάζεται να αρκεστεί στην τέταρτη θέση.

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) επέκτεινε το πλεονέκτημα του τίτλου στο Qatar Airways Australian Motorcycle Grand Prix μετά από μια εκπληκτική επίδοση στο Tissot Sprint. Το #89 ξεκίνησε από την pole και σημείωσε έναν αδυσώπητο ρυθμό, ξεπερνώντας τα όρια του Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™), ο οποίος ανέκαμψε στη 2η θέση μετά από μια δύσκολη εκκίνηση.

Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) κέρδισε την τελευταία θέση στο βάθρο του Tissot Sprint μετά από μια φανταστική οδήγηση ανεβαίνοντας από τη 10η θέση στο grid. Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) πήρε την 4η θέση και τώρα έχει έλλειμμα 16 βαθμών από τον Martin στο Πρωτάθλημα.

Ο Martin έκανε την τέλεια εκκίνηση από την pole, κατακτώντας το προβάδισμα προς τη στροφή 1. Το #89 ήταν μπροστά με τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και τον Bagnaia να τον κυνηγούν αφού ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής εξασφάλισε αυτή τη θέση μετά από μια φανταστική εκκίνηση από την 5η θέση στο grid επίσης.

Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα στο Sprint για τον Marc Marquez, καθώς έμεινε πίσω στην 8η θέση μετά από το άνοιγμα της γραμμή του στη στροφή 1. Ωστόσο, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε να ανεβαίνει θέσεις, περνώντας τους Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) και Maverick Viñales (Aprilia Racing), φτάνοντας τον Bastianini και έναν γρήγορο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing).

Ο Μartin έβαλε τον ρυθμό από νωρίς, κάνοντας διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον Bezzecchi, ο οποίος δεχόταν τεράστια πίεση από τον Bagnaia, που έκανε την κίνησή του στον 4ο γύρο, φτάνοντας στη 2η θέση, ενώ ο Bezzecchi βρισκόταν υπό πίεση από τον Marc Marquez. Οι θέσεις συνέχισαν να αλλάζουν, με τον Bezzecchi να υποβιβάζεται στην 4η θέση καθώς ο Marc Marquez έβαλε στο στόχαστρο τον Bagnaia. Η διαφορά μειώθηκε σε κάθε τμήμα της πίστας προτού το #93 κάνει περάσει στον 8ο γύρο. Μετά από αυτό, ο Bagnaia δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό του και σύντομα έπεσε στην 4η θέση, με τον Bastianini να βρίσκει τρόπο να περάσει και αυτός.

Εν τω μεταξύ, ο Bezzecchi και ο Viñales συνέχισαν μια έντονη μάχη για την 5η θέση, με το #12 να προσπερνά τον Ιταλό στην αρχή του 12ου γύρου. Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν στη στροφή 1 καθώς ο Bezzecchi και ο Viñales συγκρούστηκαν ενώ ήταν στα φρένα, και οι δύο αναβάτες γλίστρησαν στο χαλίκι μέσα στη σκόνη. Ο Viñales δεν έπαθε τίποτα και ο Bezzecchi δεν είχε κατάγματα, αλλά ο Ιταλός υποβάλλεται σε πλήρη έλεγχο στη Μελβούρνη. Όταν επιστρέψει, θα διεξαχθεί ακρόαση καθώς το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση. Σε μια πολύ διαφορετική πτώση, αλλά σε μια άλλη περίοδο, οι ελπίδες του Binder για βαθμούς χάθηκαν επίσης αργότερα, καθώς ο Νοτιοαφρικανός έχασε το μπροστινό στη στροφή 4.

Ωστόσο, στο μπροστινό μέρος, κανείς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό του Martin στα τελευταία στάδια του Sprint. Το #89 πέρασε τη γραμμή τερματισμού με πλεονέκτημα 1.520 δευτερολέπτων έναντι του Marc Marquez, ο οποίος πέρασε τη γραμμή στη 2η θέση και πολύ μπροστά από τον Bastianini καθώς η μάχη για την Τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα συνεχίζεται. Επίσης και οι δύο μένουν στη μάχη, μαθηματικά.

Ο Bagnaia πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 4η θέση, αφού έχασε περαιτέρω βαθμούς από τον αντίπαλο του τίτλου Martin.

Ο Morbidelli εξασφάλισε μια θετική 5η θέση, πριν από τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing), ο οποίος ολοκλήρωσε το Σάββατο με αυτοπεποίθηση αφού έμεινε στην 6η θέση μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) . Το #49 υποβιβάστηκε στην 7η θέση αφού έλαβε ποινή οκτώ δευτερολέπτων λόγω της πίεσης των ελαστικών που ήταν χαμηλότερη από τις προτεινόμενες παραμέτρους.

Πιο πίσω, ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ήταν 8ος σε ένα δυνατό αποτέλεσμα για το #41. Ο Augusto Fernandez, ο οποίος τερμάτισε ως ο μοναδικός αναβάτης της Red Bull GASGAS Tech3, αφού ο συναθλητής του Pedro Acosta είχε ένα highside χωρίς να χτυπήσει, αλλά πρέπει να επανεξεταστεί πριν από τον Αγώνα.

Ο Luca Marini (Repsol Honda Team) μόλις έχασε έναν βαθμό, αλλά συνεχίζει το καλύτερο του Σαββατοκύριακο για τη Honda. Δυστυχώς ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) έπεσε στον 8ο γύρο προς απογοήτευση του Αυστραλιανού κοινού, ενώ ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) και ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) έπεσαν επίσης στο Sprint.

Μετά από ένα έντονο Σάββατο, η δράση δεν έχει τελειώσει ακόμα στο Phillip Island και ο καιρός θα βελτιωθεί λίγο. Επομένως, το GP της Αυστραλίας την Κυριακή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Bagnaia στρέφει το βλέμμα του στη νίκη και ο Martin κοιτάζει ένα σχεδόν τέλειο Σαββατοκύριακο. Έπαιζε μαζί τους όπως ισχυρίστηκε ο Bagnaia ή η πρόβλεψη του #89 για αναμέτρηση με τον Marquez θα αποδειχτεί σωστή;

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

 

Επόμενο άρθρο »

Η Herrera νικά στον 1ο Αγώνα WorldWCR και είναι πιο κοντά στον τίτλο.

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Stefano Manzi με τη νέα R9 στη Supersport το 2025

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ