• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position για τον Jorge Martin
Νέα 19/10/2024 - 03:49

Με έναν εκπληκτικό γύρο ο Jorge Martin επιβλήθηκε στις κατατακτήριες του Phillip Island για να πάρει τη 17η Pole Position της σεζόν του 2024.

Με την πίστα να στεγνώνει λεπτό με το λεπτό, οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς στις πρώτες κατατακτήριες, στις οποίες οι αναβάτες μπήκανε με σλικ ελαστικά. 

Μετά τα πρώτα περάσματα ήταν οι Johann Zarco και Jack Miller που κρατούσαν τις θέσεις πρόκρισης, όμως σε κάθε πέρασμα, σε κάθε γύρο, οι θέσεις αλλάζανε συνεχώς. 

Ο Luca Marini πέρασε μπροστά, πριν αρχίσει να αλλάζει θέσεις με τον Pedro Acosta, στο πρώτο μισό των πρώτων κατατακτηρίων. Στα τελευταία στάδια ο Acosta βελτιώθηκε περισσότερο και φαινόταν ότι ο Ισπανός της GASGAS θα κατάφερνε να πάρει την πρόκριση, μαζί με τον Miller που για λίγο ήταν δεύτερος. Όμως o Enea Bastianini έφτασε στην κορυφή, και λίγο μετά τον ξεπέρασε ο Marini και ο Raul Fernandez, που στον τελευταίο του γύρο ανέβηκε στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι τέλους. Η δεύτερη θέση πήγε τελικά στον Bastianini, ο οποίος απάντησε στην επίθεση του Marini στο τελευταίο του πέρασμα. 

Oι δεύτερες κατατακτήριες ξεκίνησαν με τον Fabio Di Giannantonio να πέφτει στην πρώτη στροφή και τον Jorge Martin να παίρνει την προσωρινή Pole Position μετά τα πρώτα περάσματα. O Ισπανός της Prima Pramac έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, κατεβάζοντας στον επόμενο γύρο τον χρόνο του στο 1:28.365 και ανοίγοντας τη διαφορά. 

Ο πρώτος που του αντιτέθηκε ήταν ο Maverick Viñales, με τον αναβάτη της Aprilia να σημειώνει 1:27.900 με 8:30 λεπτά να απομένουν. 

Φτάνοντας στα τελευταία στάδια ο Viñales παρέμενε πρώτος, όμως ο Martin δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας πέρασε μπροστά στο τελευταίο λεπτό, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:27.296, 50 χιλιοστά μακριά από το ρεκόρ πίστας και πήρε άλλη μια Pole Position, που θα τον βοηθήσει στη μάχη του τίτλου. 

Ο Viñales τελικά περιορίστηκε στην τρίτη θέση, καθώς ο Marc Marquez κατάφερε στον τελευταίο του γύρο να τον ξεπεράσει και να πάρει τη δεύτερη θέση στη σχάρα της εκκίνησης. 

Πίσω τους ξεκινάνε οι Marco Bezzecchi, Francesco Bagnaia και Raul Fernandez, ενώ στην τρίτη σειρά βρίσκονται οι Franco Morbidelli, Alex Marquez και Alex Rins

Τέλος, από την τέταρτη σειρά θα ξεκινήσουν τους αγώνες του Σαββατοκύριακου οι Enea Bastianini, Brad Binder και Fabio Di Giannantonio

 

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ