• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc Marquez προηγείται στις Δοκιμές
Ο Martin και ο Bagnaia ακολουθούν στις πιο πίσω θέσεις
Αγώνες 18/10/2024 - 15:50

Η βροχή μένει μακριά από τις Δοκιμές όπου το 1-2 των αδερφών Marquez ήταν εντυπωσιακό, καθώς ο Bezzecchi ήρθε 3ος και οι δύο κορυφαίοι διεκδικητές του τίτλου τα καταφέρνουν στην 4η και 5η  θέση – αφήνοντας τον Bastianini αρκετά πίσω.

Μετά από την πολύ βροχή στα ΕΔ1, ευτυχώς το απόγευμα ο καιρός επέτρεψε στους αναβάτες του MotoGP™ να έχουν 60 ολόκληρα λεπτά με στεγνές συνθήκες γύρω από το εκπληκτικό Phillip Island. Το Σάββατο θα πρωτοστατήσει ο Marc Marquez, ο οποίος κέρδισε τον αδερφό και συναθλητή του στην Gresini Racing MotoGP™ Alex Marquez με 0.102 δευτερόλεπτα, καθώς ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) έκανε το 1-2-3 για τις Ducati GP23 το απόγευμα της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) και ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ολοκλήρωσαν την 1η μέρα στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα για να περάσουν με ασφάλεια στις Κατατακτήριες 2, αλλά δεν έκανε το ίδιο ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) και θα χρειαστεί ο Ιταλός να περάσει από τις Κατατακτήριες 1 μετά το τέλος των Δοκιμών μόλις στην 16η θέση.

Με περισσότερες πιθανές βροχοπτώσεις στον ορίζοντα και την άσφαλτο που ήταν στεγνή, οι ανβάτες ξεκίνησαν τις επιθέσεις χρόνου αμέσως στο 60λεπτο των Δοκιμών. Υπήρξε επίσης από νωρίς δράμα για τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος καθώς ο Martin κλείδωσε το μπροστινό στη στροφή 4 και έπεσε κοντά στο πίσω μέρος του Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™). Ήταν μια μικρή πληροφορία για το #89, αλλά δεν αποδείχθηκε καταστροφική. Μετά από 15 λεπτά, ο Pecco και ο Martin δεν είχαν ορίσει χρόνο.

Ο Marc Marquez ήταν αυτός που όρισε τον πρώτο χρόνο με το #93 να σημειώνει 1:29.020 πριν από μια σύντομη διακοπή από την κόκκινη σημαία αφού ένας από τους θεατές (ένα μεγάλο πτηνό στη συγκεκριμένη περίπτωση), αποφάσισε να κάνει μια περιπλάνηση στην πίστα. Ένα λεπτό αργότερα, οι Δοκιμές συνεχίστηκαν. Οι τρεις πρώτοι του Πρωταθλήματος ήταν εκτός των 10 κορυφαίων με τον Bastianini στην 11η θέση και τόσο ο Pecco όσο και ο Martin δεν είχαν ακόμη ορίσει χρόνο. Το δίδυμο που κυνηγούσε τον τίτλο έπρεπε να παλέψει και στις πρώτες του προσπάθειες, ο Martin ανέβηκε στην 9η θέση ενώ ο Pecco ήταν στη 16η. 90 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Martin ήταν 2ος, με 0,2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον χρόνο του Marquez, με τον Pecco να βελτιώνεται αλλά μόνο στη 13η θέση.

Εν τω μεταξύ, ο Bastianini έφτασε στην 3η θέση με 36 λεπτά να απομένουν, με τον Pecco να βρίσκεται στην πρώτη 10άδα. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ γιατί χωρίς να  βρέχει, οι αναβάτες έκαναν καλό χρόνο. Αυτό έκανε και ο τοπικός ήρωας Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος έφτασε στην 1η θέση για σχεδόν τρία δέκατα χάρη στο 1:28.731. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, ο Marquez επέστρεψε στην κορυφή με 1:28.454. Ο Bagnaia ήταν στην 6η θέση πριν γίνει 4η έναν γύρο αργότερα, αλλά με τη βροχή να παραμένει μακριά, τα 20 τελευταία λεπτά είχαν πολύ δράση.

Ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) έφτασε στη 2η θέση με 13 λεπτά να απομένουν πριν ο Viñales πραγματοποιήσει τον νέο ταχύτερο γύρο της ημέρας. Ο Miller ανέβηκε ξανά στην 3η και τώρα, ο Bagnaia ήταν 11ος με 10 λεπτά να απομένουν. Μετά έφτασε 8ος, αλλά το 1:28.712 δεν θα ήταν αρκετό.

Και έτσι αποδείχθηκε. Ένας γύρος του Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) είδε τον Pecco να αποχωρεί από τους πρώτους 10 και την ίδια στιγμή, ο Martin ανέβηκε 3ος. Στη συνέχεια, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marquez σημείωσε 1:27.770 για να ξεπεράσει τον Maverick Viñales (Aprilia Racing) 0.3 δευτερόλεπτα πριν ο Μartin μειώσει στα 0.197.

Στα τελευταία πέντε λεπτά, ο Bagnaia σημείωσε 1:28.013 για να φτάσει 4ος, 0.243 δευτερόλεπτα μακριά από την προσπάθεια του Marquez. Μετά από πτώσεις για τον Acosta και τον Miller – ο πρώτος στη στροφή 4 και ο δεύτερος στη στροφή 6 – βγήκαν οι κίτρινες σημαίες, και αυτό κόστισε στον Acosta μία θέση στους πρώτους 10. Στο τέλος, αυτό έγινε και για τον Miller καθώς ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) και ο Alex Marquez πήραν τις θέσεις για τις Κατατακτήριες 2. Έτσι, στο τέλος των Δοκιμών, ο Viñales ήταν 6ος, με τους Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), Morbidelli και τον εντυπωσιακό Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP ™) να συμπληρώνουν τους πρώτους 10.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο Σάββατο στο Phillip Island. Τι θα φέρει ο καιρός για τις Κατατακτήριες και το Tissot Sprint; Θα το μάθουμε αρκετά σύντομα καθώς ένα κρίσιμο Σούπερ Σαββάτο ξεκινά στην Αυστραλία!

 

Τα πλήρη αποτελέσματα των Δοκιμών στους παρακάτω πίνακες:

« Προηγούμενο άρθρο

Η Παρασκευή του GP της Αυστραλίας ανήκει στην Gresini Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ