• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρωτάθλημα WorldSBK: Razgatlioglu και Bulega αναμετρώνται στη Χερέθ
Αγώνες 16/10/2024 - 15:15

Η βαθμολογία Πρωταθλήματος και η εξέλιξή του

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) φτάνει στο φινάλε της σεζόν ως ο επικεφαλής του πρωταθλήματος με 473 βαθμούς, έχοντας πλεονέκτημα 46 βαθμών έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του, Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) που έχει 427 βαθμούς. Και οι δύο αναβάτες θα παλέψουν για το Πρωτάθλημα στη Χερέθ, με τον Razgatlioglu να θέλει να εξασφαλίσει τον τίτλο. Εάν χάσει το πολύ 9 βαθμούς από τον Bulega Μπουλέγκα, θα στεφθεί Πρωταθλητής στον 1ο Αγώνα.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, 71 βαθμούς πίσω από τον Razgatlioglu, και είναι πλέον εκτός διεκδίκησης για τον τίτλο, ενώ ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), φρέσκος από την κατάκτηση του καλύτερου ανεξάρτητου αναβάτης στο Εστορίλ βρίσκεται στην 4η θέση με 292 βαθμούς.

Ιστορική αναδρομή

Ο Alvaro Bautista κυριάρχησε στη Χερέθ το 2023, εξασφαλίζοντας στην πορεία τον τίτλο του WorldSBK. Ο Ισπανός αναβάτης κατέχει επίσης το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στην πίστα, με πέντε στο όνομά του. Ο Τoprak Razgatlioglu έχει γευτεί επίσης τη νίκη στη Χερέθ, έχοντας δύο νίκες κατά τη διάρκεια που ήταν αναβάτης στη Yamaha. Άλλοι προηγούμενοι νικητές περιλαμβάνουν τον Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha), τον Scott Redding (Bonovo Action BMW) και τον Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), καθένας από τους οποίους έχει γνωρίσει επιτυχία στην Ισπανική πίστα. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Nicolo Bulega θα αγωνιστεί στη Jerez στο WorldSBK, αλλά έχει ήδη ένα ισχυρό ρεκόρ στην πίστα, έχοντας εξασφαλίσει μια διπλή νίκη στη WorldSSP το 2023.

 

 

 

Ο Huertas διεκδικεί το Πρωτάθλημα στη WorldSSP στη Χερέθ

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος 

Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Adrian Huertas (Aruba.it Racing WorldSSP Team) κατευθύνεται στη Jerez με πλεονέκτημα 45 βαθμών έναντι του Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing). Μετά την εγκατάληψη του στον 2ο Αγώνα του Γύρου του Εστορίλ, ο Yari Montella (Barni Spark Racing Team) έπεσε στην 3η θέση της βαθμολογίας και είναι πλέον εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο Huertas θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στον 1ο Αγώνα εάν πετύχει τουλάχιστον 5 βαθμούς τερματίζοντας 11ος ή σε καλύτερη θέση, ή αν δεν κερδίσει ο Manzi.

 

Επιδόσεις αναβατών

Ο Federico Caricasulo (Motozoo ME AIR Racing) είναι ο μόνος αναβάτης στο grid που έχει κερδίσει στη Χερέθ Jerez. Ο Montella και ο Manzi έδειξαν την ταχύτητά τους στον προηγούμενο Γύρο του Εστορίλ, διεκδικώντας ο καθένας τη νίκη, ενώ ο Huertas στάθηκε τελευταία φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον 1ο αγώνα στην Αραγονία.

 

 

Αναμέτρηση στη WorldSSP300 για το Πρωτάθλημα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Ο Aldi Satya Mahendra (Team BrCorse) είναι επικεφαλής στο πρωτάθλημα με 195 βαθμούς και βρίσκεται στα πρόθυρα του πρώτου του τίτλου WorldSSP300. Ωστόσο, ο Ινδονήσιος αναβάτης αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τον Loris Veneman (MTM Kawasaki), ο οποίος είναι μόλις 16 βαθμούς πίσω με 179. Με 50 βαθμούς ακόμα διαθέσιμους στους δύο αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Veneman θα πιέσει για να μειώσει το προβάδισμα του Mahendra και να διεκδικήσει το πρώτο του πρωτάθλημα .

 

Ιστορική αναδρομή  

Αν και η Χερέθ δεν έχει φιλοξενήσει Αγώνα WorldSSP300 από το 2021, η Ισπανική πίστα παραμένει οικεία για αρκετούς αναβάτες. Η Ισπανική πίστα ήταν το μέρος για τους προηγούμενους θριάμβους της WorldSSP300, με τρεις σημερινούς αναβάτες του grid να έχουν κερδίσει σε αυτή. Ο Galang Pratama (ProGP NitiRacing) ήταν ο πρώτος που κέρδισε στην πίστα το 2017, ο Marc Garcia (KOVE Racing Team) θριάμβευσε επίσης στη Χερέθ και ο Jeffrey Buis (Freudenberg KTM-PALIGO Racing) κέρδισε το 2021.

 

Οι βαθμολογίες του Πρωταθλήματος WorldSBK, WorldSSP και WorldSSP300 στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP™ φτάνει στην Αυστραλία!

« Προηγούμενο άρθρο

Με νίκη έκλεισε τη χρονιά ο 12χρονος Αντώνης Βεντούρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα