• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Moto2 Αγώνας
Παρθενική νίκη για Manuel Gonzalez με την σωστή επιλογή ελαστικού
Νέα 06/10/2024 - 08:13

Σε έναν αγώνα που καθορίστηκε πλήρως από τις καιρικές συνθήκες, ο Manuel Gonzalez έφτασε στην παρθενική νίκη της καριέρας του, χάρη στον πολύ δυνατό του ρυθμό και στην σωστή επιλογή που έκανε την κρίσιμη στιγμή. 

Όταν έγινε η εκκίνηση, ο Jake Dixon πετάχτηκε από την Pole Position και έστριψε πρώτος, με τον Ai Ogura επίσης να κάνει μια εκπληκτική εκκίνηση και από ένατος να είναι δεύτερος, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Zonta Van Der Goorbergh, που ανάγκασε αυτόν και τον Izan Guevara να χάσουν μερικές θέσεις, ενώ και ο Alonso Lopez είχε ανέβει πολύ. Όλα αυτά όμως δεν είχαν καμία σημασία, καθώς η βροχή έκανε την εμφάνισή της και ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία. 

Η επανεκκίνηση ορίστηκε για 12 γύρους, όμως οι ασταθείς καιρικές συνθήκες άφησαν το περιθώριο της επιλογής ανάμεσα σε σλικ και βρόχινα ελαστικά για τους αναβάτες. Οι περισσότεροι διάλεξαν τα βρόχινα, ενώ μετά το γύρο παρατήρησης ο Albert Arenas άλλαξε και αυτός τα σλικ του με βρόχινα, αναγκαζόμενος να ξεκινήσει από την γραμμή των pits. 

Επανεκκίνηση λοιπόν και οι Dixon και Guevara ξεκίνησαν πολύ δυναμικά ξεφεύγοντας από τους υπόλοιπους, ενώ σε αυτές τις συνθήκες ανέβαιναν και οι Tony Arbolino και Celestino Vietti. O Ai Ogura είχε πάρει το ρίσκο να βάλει σλικ ελαστικά και έχανε θέσεις, όντας ήδη 14ος στον πρώτο γύρο. 

Όμως από το δεύτερο γύρο και μετά η πίστα άρχισε να στεγνώνει και η βροχή δεν εμφανίστηκε και πάλι, δικαιώνοντας την επιλογή του Ιάπωνα, ο οποίος άρχισε αμέσως να ανεβαίνει θέσεις. 

Ήταν πλέον σαφές στον τέταρτο γύρο ότι τα βρόχινα ελαστικά ήταν η λάθος επιλογή, όταν ο Ogura ανέβηκε στην πρώτη θέση και άρχισε αμέσως να ανοίγει τη διαφορά. Πιο πίσω, άλλοι 5 αναβάτες είχαν επιλέξει να μείνουν με σλικ και ήδη προσπερνούσαν με άνεση τους συναθλητές τους. 

Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Manuel Gonzalez, o οποίος σύντομα ήταν δεύτερος και άρχισε να κλείνει τη διαφορά που είχε ανοίξει ο Ogura. Στον ένατο γύρο ο Gonzalez πέρασε τον Ιάπωνα και από εκεί και πέρα άνοιξε τη διαφορά στα 2,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει στην παρθενική του νίκη, αφήνοντας τον Ogura δεύτερο. 

Η τρίτη θέση πήγε στον Filip Salac, που ανέβασε το ρυθμό του στο δεύτερο μισό και πέρασε τον Jeremy Alcoba. Πέμπτος ήταν ο Zonta Van Der Goorbergh, ενώ 12 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ο τελευταίος αναβάτης με τα σλικ ελαστικά, Xavier Artigas, πήρε τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του στη Moto2, στην 6η θέση. 

Από τους "βρόχινους", ο Celestino Vietti απεδήχθη ο καλύτερος, τερματίζοντας έβδομος, μπροστά από τους Diogo Moreira και Alonso Lopez. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Izan Guevara
 

Επόμενο άρθρο »

Motegi: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα