• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Moto3 Αγώνας
Νίκη για Alonso, που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
Νέα 06/10/2024 - 07:42

O David Alonso έγραψε ιστορία κατακτώντας την νίκη στο Grand Prix της Ιαπωνίας και έγινε ο πρώτος Κολομβιανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ιστορίας και ο πρώτος Λατινοαμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής από τον Carlos Lavado το 1986!

Ο κάτοχος της Pole Position, Ivan Ortola, κατάφερε να στρίψει πρώτος, μπροστά από τον David Alonso όταν έσβησαν τα φώτα, ενώ για άλλη μια φορά ο Daniel Holgado ξεκίνησε δυναμικά από την 9η θέση και σύντομα βρέθηκε να παλεύει για το βάθρο. 

Μάλιστα στον 3ο γύρο ανέβηκε στην πρώτη θέση, λίγο πριν ο Adrian Fernandez κάνει μια εκπληκτική διπλη προσπέραση κστην πέμπτη στροφή, ενώ ο Alonso άρχισε να χάνει θέσεις σε αυτά τα στάδια του αγώνα. 

Ένα μεγάλο τραινάκι αναβατών είχε σχηματιστεί, με τον Fernandez να επιβάλλει το ρυθμό του και πίσω του τις θέσεις να αλλάζουν. Ο Alonso άρχισε και πάλι να ανεβαίνει, μέχρι που στον 14ο γύρο πέρασε τον Fernandez και βρέθηκε στην κορυφή. 

Άλλος ένας αναβάτης που ανέκαμπτε μετά από μια κακή εκκίνηση ήταν ο Collin Veijer, με τον Ολλανδό να μπλέκει σε μια μάχη με τον Holgado, πριν φτάσει στα τελευταία στάδια και τον Fernandez

Μπαίνοντας στα τελευταία στάδια, ο Alonso κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του στα τέσσερα δέκατα, εκμεταλλευόμενος και τη μάχη μεταξύ Fernandez και Veijer και πήρε τη νίκη, φτάνοντας πλέον και στη μαθηματική κατάκτηση ενός τίτλου, ο οποίος φαινόταν εδώ και αρκετά Grand Prix ότι θα γινόταν δικός του. Πιο πίσω, ο Veijer επιβλήθηκε τελικά στον Fernandez, τον οποίο περιόρισε στην 3η θέση. 

Ο Daniel Holgado τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Jose Antonio Rueda. Έκτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Ιάπωνας Ryusei Yamanaka, με τους Tatsuki Suzuki και David Muñoz να ακολουθούν. 

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Taiyo Furusato και Stefano Nepa

Επόμενο άρθρο »

Motegi: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα