• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia 1ος, ο Acosta πέφτει, ο Bastianini μονομαχεί με τον Marquez στο Motegi
Αγώνες 05/10/2024 - 16:18

Ο Ιταλός κερδίζει ένα απίστευτο Tissot Sprint μπροστά από έναν μαχητικό Bastianini και Marquez, μειώνοντας τη διαφορά βαθμών στους 15 καθώς ο Μartin αποτυγχάνει να ανέβει στο βάθρο.

Η διαφορά στο Πρωτάθλημα μειώνεται στους 15 βαθμούς μετά από το Tissot Sprint στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας. Ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (ομάδα της Ducati Lenovo) κερδίζει καθώς παρέμεινε άψογος στην οδήγησή του κάτω από πίεση στο μπροστινό μέρος, αναλαμβάνοντας την πρωτοπορία μετά από μια αποκαρδιωτική πτώση στο προβάδισμα για τον νεοφερμένο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3).

Το βάθρο στις πιο πίσω θέσεις αποφασίστηκε έπειτα από μια θεαματική αναμέτρηση με τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) εναντίον του Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™), πριν οι δυο τους στη συνέχεια φτάσουν επίσης τον Bagnaia για έναν απίστευτα κοντινό τερματισμό στη γραμμή.

Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Jorge Martin (Prima Pramac Racing) ήρθε 4ος, προχωρώντας από μια δύσκολη φάση Κατατακτήριων, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στον αγώνα του βάθρου. Ο Bagnaia ξεκίνησε πιο δύσκολα στην εκκίνηση, αλλά κατάφερε να επιστρέψει και έθεσε υπό έλεγχο την απόστασή του από τον Acosta. Στη συνέχεια, ο Bastianini προηγήθηκε για λίγο από τον Αcosta στην αρχή του Αγώνα προτού ο Acosta απαντήσει, και πίσω από αυτούς ο Μartin και ο Μarquez είχαν κλείσει τη διαφορά. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι Bagnaia, Acosta, Bastianini και Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ήταν η κορυφαία τετράδα μπροστά με μια μικρή διαφορά πιο πίσω από το δίδυμο #89-#93 στην 5η και 6η θέση.

Τα περάσματα μεταξύ των αναβατών ξεκίνησαν στον 2ο γύρο. Ο Marquez στη στροφή 10 κατάφερε να περάσει τον Martin και οι δυο τους παρέμειναν κοντά στον Αγώνα στην πρώτη τετράδα, ενώ ο Μartin δεν μπόρεσε τελικά να απαντήσει. Έπειτα υπήρχαν περισσότερα να συμβούν στο μπροστινό μέρος καθώς ο Acosta πήγε να περάσει στη στροφή 5, αναγκάζοντας τον Bagnaia να μείνει πίσω. Ο Bastianini παρέμενε επίσης κοντά, προτού οι τρεις κερδίσουν λίγο περισσότερο χρόνο, καθώς ο Binder πήγε στην άκρη της πίστας με ένα τεχνικό πρόβλημα, αφήνοντας λίγο χώρο. Από εκεί, ο Αcosta κράτησε τον Πρωταθλητή πίσω του και έδειχνε αρκετά άνετος, αλλά στη συνέχεια όλα διαλύθηκαν. Ήδη με τα χέρια στο κεφάλι του καθώς γλιστρούσε στο χαλίκι, το λάθος έγινε και η νίκη χάθηκε.

Ο Bagnaia πήρε το προβάδισμα, με τους Bastianini και Marquez να τον κυνηγούν. Αρχικά, φαινόταν αρκετά άνετος, αλλά υπήρχαν σημεία βροχής στην πίστα που απειλούσαν και η φήμη του #93 σε αυτές τις συνθήκες, έδειχνε να επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο ρυθμό του. Προσπάθησε για μια κίνηση στον Bastianini, αλλά το “Beast” δεν τον άφησε να περάσει. Ο Marquez ήταν για λίγο μπροστά, οι δύο ήταν δίπλα-δίπλα, και στη συνέχεια το #23 της Ducati έμεινε πίσω στην έξοδο της στροφής 10. Ο Bastianini έμεινε στην εσωτερική της 11ης στροφής και ξαναμπήκε στη 2η θέση – και στη συνέχεια οι δυο τους άρχισαν να μειώνουν το προβάδισμα του Bagnaia. Μέτρο προς μέτρο, η διαφορά προς τα εμπρός εξαφανίστηκε καθώς οι γκρίζοι ουρανοί απειλούσαν ξανά. Αλλά μισό δευτερόλεπτο απέδειξε τη μικρή διαφορά για το δίδυμο στο κυνηγητό, και το #1 πέρασε τη γραμμή τερματισμού μπροστά λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο, με τους τρείς αναβάτες να καλύπτονται από 0.349 δευτερόλεπτα διαφορά στη σημαία τερματισμού.

Η νίκη του Bagnaia μειώνει τη διαφορά στους 15 βαθμούς, καθώς ο Μartin ήρθε 4ος, μη μπορώντας να ανέβει στο βάθρο το Σάββατο. Η 2η θέση του Bastianini, εν τω μεταξύ, τον κρατά μόλις μπροστά από τον Marquez στο Πρωτάθλημα και οι δύο που ολοκληρώνουν το βάθρο διασφαλίζουν ότι θα έχουν ένα κέρδος - όσο μικρό κι αν είναι - σε σχέση με τον Martin συνολικά...

Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) τερμάτισε 5ος, μόλις κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) καθώς ο συμπατριώτης του τον κυνηγούσε στη σημαία τερματισμού. Σε μια μεγάλη ομαδική μάχη πίσω, ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) μόλις βγήκε στην κορυφή μπροστά από τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing), με τον Maverick Viñales (Aprilia Racing) να παίρνει τον τελευταίο βαθμό του Sprint που ο Marco Bezzeccchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) μόλις έχασε.

Υπήρξε κάποια απογοήτευση στην έδρα για τον Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR), καθώς κάποια ατυχής επαφή από τον συναθλητή του στην CASTROL Honda LCR τερμάτισε νωρίς το τελευταίο του σπριντ ως αναβάτης πλήρους απασχόλησης. Ο Zarco έλαβε ποινή σε μακρύ γύρο για το περιστατικό, αφού είχε επαφή και με τον Joan Mir (Repsol Honda Team) νωρίτερα στον αγώνα και θα αναζητήσει κάποιες αλλαγές την Κυριακή.

Η Κυριακή θα είναι μια εντελώς νέα πρόκληση, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξανά, το grid παραμένει το ίδιο ενδιαφέρον, και τώρα έχουμε δει μερικά από αυτά που έχουν συμβεί αλλά σε καμία περίπτωση όλα όσα θα συμβούν. Μπορεί ο Acosta να ανταπεξέλθει για να γίνει ο δεύτερος νεότερος νικητής της πρώτης κατηγορίας; Θα κερδίσει ο Bagnaia; Ή μήπως οι Bastianini, Μarquez και Μartin έχουν περισσότερα να δώσουν; Θα μάθουμε αύριο!

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Βάθρο για τον Βεντούρα στον αγώνα Μotorcworld της Ρουμανίας

« Προηγούμενο άρθρο

O Binder βάζει την KTM στην κορυφή καθώς οι Marquez και Martin είναι κοντά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα