• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Binder βάζει την KTM στην κορυφή καθώς οι Marquez και Martin είναι κοντά
Αγώνες 04/10/2024 - 16:26

Οι επτά πρώτοι μοιράζονται κατά 0.318 δευτερόλεπτα τις θέσεις αυτές στο Motegi, καθώς ο Νοτιοαφρικανός νίκησε την Ducati την 1η μέρα.

Ο Brad Binder(Red Bull KTM Factory Racing) με χρόνο 1:43.436 είχε τη διάκριση για την 1η μέρα στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας σε μια απίστευτα ανταγωνιστική απογευματινή περίοδο Δοκιμών της Παρασκευής στην στεγνή πίστα του Mobility Resort Motegi. Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) διεκδίκησε τη 2η θέση, με 0.033 δευτ. μακριά από τον Binder, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να έχει διαφορά 0.099 δευτερόλεπτα πιο πίσω στην 3η θέση καθώς ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) συμβιβάζεται με την 7η θέση.

Συνήθως βλέπουμε τα πρώτα 30 λεπτά - ή περισσότερα – των Δοκιμών να ξεκινούν σταθερά, αλλά αυτό δεν συνέβαινε στην Ιαπωνία, καθώς η απειλή του καιρού για βροχή, σήμαινε ότι το μαλακό πίσω λάστιχο της Michelin είχε τοποθετηθεί στην αρχή των Δοκιμών. Οι Bagnaia και Martin έφτασαν κατευθείαν στην 1η και στη 2η θέση αντίστοιχα με τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και τον Fabio Di Giannantonio να βρίσκονται στην 3η και 4η.

Ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) ήταν σύντομα μέσα στην πρώτη τριάδα στην πρώτη του επίσκεψη στο Motegi στην κορυφαία κατηγορία. Λίγο αργότερα, ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) έφτασε στην 3η θέση μετά από μερικές σταθερές προσπάθειες που πέτυχε πριν δούμε τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) να πέφτει στη στροφή 13, με λίγο περισσότερο από 30 λεπτά για να απομένουν. Ο Enea ήταν εντάξει και γύρισε πίσω στο γκαράζ, αλλά καθώς έχασε το μπροστινό χωρίς προειδοποίηση, η GP24 του Ιταλού δέχτηκε μερικά δυνατά χτυπήματα στο χαλίκι.

Με 15 λεπτά για να απομένουν, ο ρυθμός άρχισε και πάλι να ανεβαίνει. Ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing MotoGP™) ανέβηκε στην 5η θέση και αμέσως μετά, ο σταθερός της Aprilia Viñales έφτασε στη 2η με διαφορά – 0.012 δευτερόλεπτα μακριά από τον Bagnaia. Αμέσως ο Ισπανός υποβιβάστηκε στην 3η, αν και ο Binder σημείωσε 1:43.879 για να φτάσει στην κορυφή των χρονικών φύλλων, με τον συναθλητή του Jack Miller στην 4η.

Στον επόμενο γύρο του, ο Viñales βελτιώθηκε και πάλι για να επιστρέψει στην 2η θέση, αλλά σύντομα έγινε 3η για άλλη μια φορά καθώς ο Acosta σκαρφάλωσε στη 2η για να κάνει το 1-2 για το Pierer Mobility Group με 10 λεπτά να απομένουν για το τέλος. Στη συνέχεια, η αίσθηση για τον Acosta βελτιώθηκε έφτασε την 1η  θέση μπροστά από τον Binder αφού σημείωσε χρόνο 1:43.754, καθώς τόσο ο Bagnaia όσο και ο Martin δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Acosta και τον Binder στην πρώτη τους επίθεση.

Στη συνέχεια, ο Pecco σημείωσε χρόνο 1:43.754 για να κάνει τον ίδιο χρόνο με τον Acosta, αλλά ο Martin έκανε 0.186 δευτ. γρηγορότερο χρόνο από τον αντίπαλό του για τον τίτλο και το #31 τον καλύτερο χρόνο της περιόδου με πέντε λεπτά να απομένουν. Έπειτα, η προσοχή στράφηκε στον Bastianini και μετά την πτώση του νωρίτερα, το “The Beast” επέστρεψε στους πρώτους 10 για να φτάσει στη 2η, με 0.037 δευτερόλεπτα διαφορά κάτω από τον Martin.

Το προβάδισμα άλλαξε και πάλι όμως! Ο Binder έφτασε στην κορυφή, με χρόνο 0.132 δευτερόλεπτα μακριά από τον Martin, καθώς ο τοπικός ήρωας Takaaki Nakagmi (IDEMITSU Honda LCR) κέρδισε μία προσωρινή 9η θέση - κορυφαίο αποτέλεσμα από τον Ιάπωνα σταρ. Ωστόσο, υπήρχαν ακόμη πολλές αλλαγές. Ο Marc Marquez έκανε χρόνο 0.033 δευτερόλεπτα πιο αργό από τον Binder για να κερδίσει τη 2η θέση καθώς βελτίωση υπήρχε και για τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) και τον Di Giannantonio που πέρασαν τον εντυπωσιακό Nakagami στις 10 πρώτες θέσεις πριν κυματίσει η καρό σημαία.

Ο Acosta βελτιώθηκε αργά για να τερματίσει 4ος και λιγότερο από ενάμιση δέκατο από τον Binder, με τον Bastianini να ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα - μια καλή ανάκαμψη από το #23. Ο Viñales ήταν στην 6η θέση, ο Bagnaia έμεινε στην 7η, αλλά λιγότερο από τέσσερα δέκατα καλύπτουν τους επτά αναβάτες μπροστά σε μια πολύ ανταγωνιστική Παρασκευή.

Ο Alex Marquez, ο Di Giannantonio και ο Bezzecchi ήταν οι τελευταίοι στην πρώτη 10άδα, καθώς μια πτώση στη στροφή 3 για τον Miller οδήγησε τον Αυστραλό να χάσει την 11η θέση κατά 0.030 δευτερόλεπτα. Ο Nakagami έχασε επίσης μια καλή θέση με τόσο μικρή διαφορά και το #30 με διαφορά 0.049 δευτερόλεπτα δεν θα είναι αυτομάτως στις Κατατακτήριες 2.

 

Η KTM, η Ducati και η Aprilia είναι στις θέσεις που θα μας δώσουν πολύ θέαμα στις Κατατακτήριες και το Tissot Sprint το Σάββατο στο Ιαπωνικό GP!

 

Τα αποτελέσματα των Δοκιμών στον παρακάτω πίνακα:

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Bagnaia 1ος, ο Acosta πέφτει, ο Bastianini μονομαχεί με τον Marquez στο Motegi

« Προηγούμενο άρθρο

Η Honda Racing Corporation καλωσορίζει τον Romano Albesiano ως Τεχνικό Διευθυντή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα