• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
8 νέοι αναβάτες από τον κόσμο στο Rookies Cup του 2025
Αγώνες 03/10/2024 - 16:37

Τρεις ημέρες έντονης δραστηριότητας Αγώνων στην Guadix στη Νότια Ισπανία δημιούργησαν μια λίστα με 8 αναβάτες που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2025.

 

120 αναβάτες από όλο τον κόσμο προσκλήθηκαν να οδηγήσουν την ειδική 4-χρονη μοτοσυκλέτα PreMoto3 250cc με τέλειο καιρό και με τους συγκεντρωμένους έφηβους να χωρίζονται σε δύο ομάδες με τους μισούς να οδηγούν τη Δευτέρα και τους άλλους μισούς την Τρίτη.

49 από αυτούς κλήθηκαν να οδηγήσουν ξανά την Τετάρτη με 8 ονόματα να διαβάζονται στο τέλος της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου αυτού της 4ης γυναίκας που συμμετείχε στο Κύπελλο.

Δυστυχώς τελικά ο Έλληνας συμμετέχων στην Τελική Επιλογή, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος δεν προκρίθηκε στους 8 που θα αγωνιστούν του χρόνου στις πίστες του MotoGP. Επίσης ο Ελληνο-Αυστραλός Μαριάνος Νικολής που συμμετείχε με αγωνιστική άδεια Αυστραλίας, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

 

 

 

Αναβάτες που θα συμμετέχουν:

 

Beñat Fernandez (Ισπανία)

David Da Costa (Γαλλία)

Yaroslav Karpushin (Κιργιστάν)

David Gonzalez (Ισπανία)

Kerman Tinez (Βενεζουέλα)

Gabriel Tesini (Σαν Μαρίνο)

Luca Agostinelli (Βιετνάμ)

Alejandra Fernàndez (Ισπανία)

 

 

Beñat Fernandez (Ισπανία) 19/11/2007

«Έχω αγωνιστεί στο ETC και είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο Rookies Cup, θα μου δώσει την ευκαιρία να ακολουθήσω τον ήρωά μου Dani Pedrosa και να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μια μέρα, καθώς εργάζομαι πολύ σκληρά για να είμαι επιτυχημένος. Αγαπώ την ποδηλασία βουνού και την ποδηλασία δρόμου».

Yaroslav Karpushin (Κιργιστάν) 11/11/2009

«Η πατρίδα μου είναι η πρωτεύουσα του Κιργιστάν, η Μπισκέκ, άρχισα να οδηγώ στο σπίτι και οδήγησα όλα τα είδη μικρών μοτοσυκλετών, minimoto, MiniGP, Kawasaki 65 και Supermotard. Από το 2017 αγωνίζομαι στην Ισπανία, οπότε έχω μάθει Ισπανικά καθώς και Αγγλικά».

Gabriel Tesini (Σαν Μαρίνο) 04/03/2009

«Το σπίτι μου είναι ο Άγιος Μαρίνος και φυσικά, η πλησιέστερη πίστα μου είναι το Misano, είναι επίσης η αγαπημένη μου και ο Marco Simoncelli είναι ο ήρωάς μου, οπότε ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί στο Rookies Cup. Θέλω να ακολουθήσω τους αγαπημένους μου αναβάτες όπως ο Marc Marquez, ο David Alonso και ο Luca Lunetta στα GP».

Alejandra Fernàndez (Ισπανία) 26/02/2009

Οι ήρωές μου είναι ο Marc Marquez και ο Pedro Acosta. Η αγαπημένη μου πίστα ήταν στη Βαρκελώνη, αλλά τώρα μου αρέσει πολύ εδώ στη Guadix και για μένα η μοτοσυκλέτα που οδήγησα ήταν υπέροχη. Μου άρεσε τόσο πολύ να οδηγώ εδώ και να γνωρίζω ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Υπέροχο γεγονός».

Kerman Tinez (Βενεζουέλα) 09/11/2009

«Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη διοργάνωση, είναι μια πραγματική συγκίνηση για μένα, δεν πίστευα πραγματικά ότι ήταν δυνατό να μπω στο Rookies Cup, αλλά φυσικά, είναι ένα όνειρο. Τώρα ζω στη Βαλένθια της Ισπανίας και έχω πάει στο Grand Prix. Θέλω να ακολουθήσω τους ήρωές μου όπως ο Marc Marquez».

David Gonzalez (Ισπανία) 11/02/2008

«Ζω κοντά στη Βαρκελώνη, αλλά η αγαπημένη μου πίστα είναι η Χερέθ, οπότε ελπίζω πραγματικά ότι η σεζόν του Rookies Cup θα ξεκινήσει εκεί τον επόμενο χρόνο. Αυτό θα είναι υπέροχο για μένα, ξέρω ότι θα χρειαστώ όλη τη βοήθεια που μπορώ να πάρω καθώς το επίπεδο του Κυπέλλου είναι τόσο υψηλό, τόσοι πολλοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές έχουν έρθει από το Rookies Cup».

Luca Agostinelli (Βιετνάμ) 14/01/2008

«Γεννήθηκα στο Βιετνάμ και υιοθετήθηκα όταν ήμουν μόλις 10 μηνών. Ζω στην Ιταλία από τότε, αλλά η καταγωγή μου είναι πολύ σημαντική για μένα. Στο κράνος μου είναι ένας δράκος, είναι το σύμβολο του Βιετνάμ και σίγουρα θα το επισκεφτώ στο μέλλον. Αυτό ήταν ένα υπέροχο γεγονός και είμαι τόσο χαρούμενος που όλες οι προπονήσεις και οι δοκιμές μου, έκαναν τη διαφορά και με οδήγησαν στο Κύπελλο».

David Da Costa (Γαλλία) 23/06/2008

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό, μου άρεσε η πίστα και η μοτοσυκλέτα. Σημαίνει τόσα πολλά για μένα να μπορώ να συμμετάσχω στο Κύπελλο, ειδικά μετά την παρακολούθηση του Born Racers. Αυτό ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για μένα να προπονηθώ τόσο σκληρά και να προσπαθήσω να ενταχθώ στους Rookies. Φυσικά, ελπίζω να μου δώσει την ευκαιρία να ακολουθήσω τους ήρωές μου Marc Marquez και Johann Zarco».

 

Beñat Fernandez

Yaroslav Karpushin

Gabriel Tesini

Alejandra Fernàndez

Kerman Tinez

David Gonzalez

Luca Agostinelli

David Da Costa

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

«Είναι η συνέχεια, όχι ρεβάνς»:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα