• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brembo - Τα φρένα στo Motegi
Mία από τις πιο απαιτητικές πίστες!
Νέα 03/10/2024 - 16:53

Μετά από το MotoGP της Ινδονησίας στην Mandalika το MotoGP μεταφέρεται στην Ιαπωνία για τον αγώνα στο Motegi Mobility Resort .

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo που συνεργάζονται με όλους τους αναβάτες της premium κατηγορίας, το Motegi είναι μια πολύ απαιτητική πίστα για τα φρένα όπου οι αναβάτες τα χρησιμοποιούν στα 1.470 μέτρα από τα 4.801 μέτρα που είναι το συνολικό μήκος της πίστας.

Ο συνολικός χρόνος φρεναρίσματος ανά γύρο είναι 33,10'' που αναλογεί στο 32% το χρόνου. 

Στην κλίμακα δυσκολίας από 1 έως 6, το Twin Ring Motegi βαθμολογείται με δείκτη δυσκολίας 6.

Το Motegi έχει λίγες γρήγορες στροφές και πολλές αργές με μεσαίου μήκους ευθείες: Σε επτά από τις στροφές οι μοτοσυκλέτες MotoGP στρίβουν με ταχύτητα μικρότερη των 100 km/h.

Αυτές οι στροφές που πραγματοποιούνται με 2η ταχύτητα στο κιβώτιο κάνουν το Motegi μία από τις πιο απαιτητικές πίστες GP λόγω της δυσκολίας ψύξης των δίσκων μεταξύ των στροφών.

Τα φρένα χρησιμοποιούνται σε 10 από τις 14 στροφές στην πίστα Motegi, σε πέντε από αυτές για περισσότερα από 4 δευτερόλεπτα.

Από τα 10 τμήματα πέδησης της πίστας, τα 5 θεωρούνται πολύ δύσκολα για τα φρένα, τα 2 είναι μέτριας δυσκολίας και τα 3 είναι ήπια.

Στην πρώτη στροφή, που είναι και η πιο απαιτητική, το φρενάρισμα διαρκεί 4,7 δευτερόλεπτα για να μειωθεί η ταχύτητα κατά στα 95 km/h από τα 285 km/h  διανύοντας 224 μέτρα φρενάροντας. .

Η δύναμη στη μανέτα του φρένου φθάνει τα 5kg, η πίεση στα υγρά φρένων της Brembo τα 12 bar και η επιβράδυνση αγγίζει το 1,5G.

Υπάρχει επίσης ένα σημαντικό φρενάρισμα στη στροφή 5, όπου το φορτίο στη μανέτα του φρένου φθάνει τα 5,6 kg ενώ το υγρό φρένων Racing Brembo φτάνει σε πίεση τα 12 bar.

Συνοψίζοντας όλες τις δυνάμεις που ασκεί ένας αναβάτης στη μανέτα του φρένου Brembo από τη γραμμή εκκίνησης μέχρι την καρό σημαία, το αποτέλεσμα φτάνει σε σχεδόν 950 κιλά. 

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Η Pirelli με τη στάνταρ κατανομή ελαστικών στο Motegi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα