• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: Moto2 Αγώνας
Άνετη επικράτηση του Aron Canet
Νέα 29/09/2024 - 10:08

O Aron Canet κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία της Moto2, σε ένα Σαβαβτοκύριακο που φάνηκε κυριαρχικός από την αρχή και είχε ήδη κατακτήσει και την Pole Position. 

Με το που ξεκίνησε ο αγώνας, ο Ai Ogura έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους Canet και Jake Dixon να ακολουθούν. Σύντομα ο Canet πέρασε στην πρώτη θέση, ενώ λίγο πιο πίσω και ο Alonso Lopez ανέβαζε το ρυθμό του, φτάνοντας στις θέσεις του βάθρου. 

Στον πρώτο γύρο ο Zonta Van Der Goorbergh χτύπησε τον Jaume Masia, βγάζοντάς τον εκτός (και παίρνοντας διπλή ποινή μεγάλου γύρου για ανεύθυνη οδήγηση), ενώ ο Fermin Aldeguer είχε μια επαφή με τον Somkiat Chantra, η οποία ανάγκασε τον Ταϊλανδό να επιστρέψει στα pits λόγω του χτυπήματος στο πόδι. 

Λίγο αργότερα και ο Dixon θα έχαν τον έλεγχο στην 10η στροφή του 3ου γύρου και ουσιαστικά θα έβγαζε τον εαυτό του από τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη πτώση του. 

Μπροστά ο Canet είχε ξεκινήσει κατευθείαν να ανοίγει διαφορά, καθώς ο εκπληκτικός ρυθμός που είχε όλο το Σαββατοκύριακο είχε μεταφερθεί και στον αγώνα. Τρία δευτερόλεπτα πίσω του πάλευαν για τη δεύτερη θέση οι ομόσταυλοι της Speed Up, Alonso Lopez και Fermin Aldeguer, όμως ένα λάθος του τελευταίου στον 8ο γύρο θα τον έβγαζε εκτός πίστας και θα τον έστελνε στην ένατη θέση, πίσω από τον Joe Roberts

Tώρα ο Ogura ήταν κολλημένος στην ουρά του Lopez και στον 13ο γύρο έκανε την κίνηση και πέρασε στη δεύτερη θέση, έχοντας όμως μια διαφορά 6 δευτερολέπτων από τον Canet. Ταυτόχρονα, αρκετά πιο πίσω, ο Sergio Garcia, έπεσε από την 10η θέση στην οποία βρισκόταν, σημειώνοντας άλλο ένα βαθμολογικό μηδενικό. 

Στα τελευταία στάδια, ο Canet είχε ξεφύγει μπροστά, ο Ogura είχε διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο και η μάχη για την τρίτη θέση είχε ανοίξει μεταξύ Lopez και Manuel Gonzalez Ο αναβάτης της QJMOTOR έκανε την πρώτη του απόπειρα 20ο γύρο και ξανά στον επόμενο, με τον Alonso όμως να απαντάει σε κάθε περίπτωση. 

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Canet έφτασε άνετα στη δεύτερη νίκη της καριέρας του, με τον Ogura να τερματίζει δεύτερος, αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά. Ο Lopez τελικά συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Fermin Aldeguer, που επιτέθηκε στον Gonzalez και τον ανάγκασε να ανοίξει τη γραμμή του. Μάλιστα ο Gonzalez έκανε και ένα λάθος λίγο μετά, για να τερματίσει στην 9η θέση. 

Μπροστά του, από την πέμπτη μέχρι την όγδοη θέση βρέθηκαν οι Darryn Binder, Joe Roberts, Izan Guevara και Tony Arbolino, ενώ ο Öncü συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα