• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: Moto3 Αγώνας
Μια ανάσα από το Πρωτάθλημα ο Alonso
Νέα 29/09/2024 - 09:40

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Taiyo Furusato ξεκίνησε καλύτερα από όλους - από την τρίτη θέση - και έστριψε πρώτος, μπροστά από τον κάτοχο της Pole Position, Ivan Ortola, με τους Daniel Holgado και Adrian Fernandez να ακολουθούν. 

Ο Ortola σύντομα έφυγε από το πλάνο, καθώς ο Ισπανός είχε να εκτίσει διπλή ποινή μεγάλου γύρου λόγω αργής οδήγησης στην αγωνιστική γραμμή. Όταν τις εξέτισε κατάφερε να ανέβει και πάλι στην 9η θέση, μέχρι που μια νέα ποινή μεγάλου γύρου τον έφερε ακόμα πιο πίσω. 

Εν τω μεταξύ ο Daniel Holgado ξεκινούσε από την 14η θέση και είχε καταφέρει να κάνει αρκετές προσπεράσεις ώστε να βρίσκεται και αυτός στο γκρουπ των πρωτοπόρων που πάλευαν για τη νίκη.

Στην κορυφή βρισκόταν ο Collin Veijer μέχρι που ένα λάθος του Ολλανδού προκάλεσε την πτώση του στην 8η στροφή, βγάζοντάς τον εκτός αγώνα και εκτός διεκδίκησης του τίτλου. 

Φτάνοντας στα τελευταία στάδια οι μάχες άναψαν και πάλι στην κορυφή (στην οποία βρισκόταν ο Adrian Fernandez), με τον David Alonso να περνάει στην πρώτη θέση στον 17ο γύρο. Ο Furusato (που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν στην μάχη του βάθρου) έκανε ένα λάθος στην 1η στροφή και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, τερματίζοντας ένα - μέχρι εκείνη τη στιγμή - πολύ καλό Σαββατοκύριακο. 

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Alonso ήταν τρίτος, πίσω από τους Fernandez και David Muñoz. Πέρασε τον Munoz στην πρώτη στροφή και μετά επιτέθηκε στο αγαπημένο του σημείο - στη 10η στροφή - και στον Fernandez, ο οποίος δεν κατάφερε να απαντήσει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. 

Έτσι ο Alonso πήρε την 9η νίκη του για φέτος και στο επόμενο Grand Prix, στην Ιαπωνία, έχει την πρώτη ευκαιρία να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο Fernandez πήρε το παρθενικό του βάθρο στη Moto3 με την τέταρτη θέση, με τον Muñoz να αρκείται στην τρίτη. 

Τέταρτος τερμάτισε ο Angel Piqueras, που κράτησε πίσω του τον Luca Lunetta. o Holgado πήρε τελικά την 6η θέση, με τους Tatsuki Suzuki και Joel Kelso να τον ακολουθούν. Tη δεκάδα έκλεισαν οι Ivan Ortola και Nicola Carraro

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα